03 / 05 / 2024

ipoteğe teminat ilavesi

ipoteğe teminat ilavesi

Gayrimenkullerin bir borç nedeni ile teminat olarak gösterilmesi işlemine ipotek deniyor. Buna göre ipotek bedeli nedir? İpotek işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılıyor? İşte yanıtı...

İpoteğe teminat ilavesi ne demektir?

İpotek ile ilgili bir terim olan ipoteğe teminat ilavesi ne demektir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İpoteğe teminat ilavesi nedir?

İpotekten kurtarma işleminin tam tersi olan ipoteğe teminat ilavesi nedir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İpotek nedir?

Gayrimenkulun borca karşı güvence olarak gösterilmesini ifade eden ipotekte, borcunuz ne kadarsa gayrimenkulun tapu kütüğüne o derece de tescili gerçekleştiriliyor. İpotek nedir ve tüm detayları için tıklayın...

Yazlık ilçede arazi sahibi olmak isteyenlere müjde! Çeşme'de 1.559 metrekarelik arazi satılıyor! 

Çeşme Belediyesi, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Germiyan Mahallesi'nde yer alan araziyi satıyor. Peki Çeşme Germiyan'da yer alan arazinin fiyatı ve geçici teminat bedeli ne kadar? 

Takasbank emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul edecek

Takasbank bugünden itibaren Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul etmeye karar verdi. Konuyla ilgili yasa Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdi.

Kadıköy Merkez E-5 Otoyolu Ara Bölgesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Kadıköy ilçesi, Merkez, E-5 ( D-100 ) Otoyolu Ara Bölgesi Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin ( plan notu ilavesi ) 1/5000 ölçekli 29.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi için 25 milyon TL'lik yeni ihale!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi'nde Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi için yapım ihalesi düzenliyor. İhalenin geçici teminat miktarı 25 milyon TL olarak belirlendi.

Varlığa veya İpoteğe Dayanlı Menkul Kıymetler Tebliği'nde değişiklik!

Varlığa veya İpoteğe Dayanlı Menkul Kıymetler Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Konut satışında eş onayı!

Küçükçekmece'de aile konutunu çekilen krediye teminat için ipotek göstererek icradan satılmasına sebep olan Gıyasettin Sezen'in eşi Bedriye Sezen'in açtığı satışın iptali davasında aile mahkemesi, eşin rızası bulunmadığı gerekçesiyle tapu kaydını iptali kararını aldı.

Fed konut ve ticari olmak üzere ipoteğe dayalı menkul kıymet alımı yapacak!

ABD Merkez Bankası (Fed), hanehalkları ve işletmelere kredi akışını desteklemek için Hazine kağıtlarıyla konut ve ticari olmak üzere ipoteğe dayalı menkul kıymet alımını sürdürecek.

Eş muvafakatnamesi imzalatmayana konut kredisi yasağı!

Eş muvafakatnamesi imzalatamayan kişi konut kredisi kullanamıyor. Konut kredisiyle ilgili olarak tesis edilecek olan ipoteğe eşin de onayı gerekiyor.

6 adımda evinizi teminat altına alın!

Gayrimenkul sektöründe evlerin teslim edilip, tüketicilerin mağdur edilmemesi için birçok finansman modeli gündeme geliyor. Eğer ev alacaksanız, evinizin hangi modelle teminat altına alındığını araştırmalısınız...

Arsadaki ipoteğin kalkması durumunda borçlu borcundan kurtulur mu?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında 'Dedem arsasını müteahhide verdiğinde müteahhit ‘iskan izni alsın’ diye evi ipotek etmiş. Bugüne kadar da iskan alınmadı, şimdi ipoteğin çözülmesi için ısrarcı oluyorlar. İpoteği çözersek müteahhidin borcundan vazgeçmiş olur muyuz?' sorusunu yanıtladı

Tasfiye Kararnamesi gecikince patronların teminat mektupları yandı!

Tasfiye Kararnamesi bekleyen müteahhitleri kararın gecikmeli çıkması nedeniyle teminat mektuplarının yanması sorunuyla karşılaştı. Kararname 18 Ocak'ta yürürlüğe girdi...

İnşaat teminat ipoteği örneği!

Arsa sahibi ile müteahhit arasında yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde inşaat teminatı istenebiliyor. İşte inşaat teminat ipoteği örneği!

İnşaat teminat ipoteği fekki!

İnşaat teminat ipoteği, arsa payı karşılığı olarak yapılan inşaatlarda müteahhitin payına düşen bağımsız bölümlerin üzerine konuluyor. Peki, inşaat teminat ipoteği fekki nasıl olur?

ipoteğe teminat ilavesi Haberi

ipoteğe teminat ilavesi

İpotek bedeli nedir?

İpotek, bilindiği üzere bir borç için borç sahibine ait taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesi olarak tanımlanıyor. Ayrıca bankalarca veya kamu kurum ve kuruluşlarınca verilen krediler için de ipotek yapılabiliyor. 


Satıcının parasının tamamını alamadığı durumlarda, alınan borç için teminat istenildiğinde veya ticari faaliyetlerde teminat olarak göstermek için de taşınmaz mal ipotek ettirilebiliyor.


İpotek talep dilekçesi..

İpotek işleminin yapılabilmesi için, yazılı bir talepte bulunulması gerekiyor. Bu talep dilekçesi kapsamında; ipoteğin miktarı, ipoteğin süresi, ipoteğin derecesi ve ipotek tesis edecek kişinin kimlik bilgilerinin (eğer tüzel kişi ise unvanının) bildirilmesi gerekiyor. Peki ipotek bedeli nedir, diyorsanız hemen yanıtlayalım. 


İpotek bedeli, bir diğer ifade ile ipotek işleminin mali yönü şu şekilde karşımıza çıkıyor: İpotek edilen borç bedeli üzerinden binde 3.96 tapu harcı ve binde 8.25 oranında...