04 / 05 / 2024

ipoteğin fekki için ücret ödenir mi

ipoteğin fekki için ücret ödenir mi

İpotek fek ücreti kalktı mı?: Bu soruya cevap olarak yargının bu ücrete dur dediği biliniyor. İpotek fek ücretine karşı dava açan bir kişiyi mahkeme haklı buldu. Bankaların bu uygulaması haksız bulundu...

İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler?

Evini konut kredisi kullanarak alanların merak ettiği konulardan biri de fek yazısı oluyor. Peki, İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması, borcun tamamının ve eksiksiz ödenmesiyle birlikte mümkün oluyor. Peki, Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır? Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Konut kredisi alan kişiler kredi borcunu tamamen ödediğinde evin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından fek yazısı alıyor. Peki, fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021!

Kimi zaman karşın borcun ödendiği durumda fek yazısını alamayan kimseler ipotek fekki için dava açabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. İşte tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021 örneği...

Konut kredisinde ipotek kaldırma!

Bankadan kredi çekildiğinde satın alınan konut bankanın teminatı oluyor. Kredi bittiğinde ise ipoteğin evin üzerinden kaldırılması gerekiyor. 

Arsadaki ipoteğin kalkması durumunda borçlu borcundan kurtulur mu?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında 'Dedem arsasını müteahhide verdiğinde müteahhit ‘iskan izni alsın’ diye evi ipotek etmiş. Bugüne kadar da iskan alınmadı, şimdi ipoteğin çözülmesi için ısrarcı oluyorlar. İpoteği çözersek müteahhidin borcundan vazgeçmiş olur muyuz?' sorusunu yanıtladı

Mistral İzmir Çarşı ipotek açıklaması!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Mistral İzmir Çarşı projesi üzerinde tesis edilmiş olan ipoteğin fekki ve yeni ipotek tesisi hakkında açıklama yaptı.

İnşaat teminat ipoteği örneği!

Arsa sahibi ile müteahhit arasında yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde inşaat teminatı istenebiliyor. İşte inşaat teminat ipoteği örneği!

İnşaat teminat ipoteği fekki!

İnşaat teminat ipoteği, arsa payı karşılığı olarak yapılan inşaatlarda müteahhitin payına düşen bağımsız bölümlerin üzerine konuluyor. Peki, inşaat teminat ipoteği fekki nasıl olur?

İnşaat teminat ipoteği nedir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde arsa sahibi, müteahhit kişi veya firmadan teminat isteyebiliyor. Söz konusu teminat işlemi; teminat mektubu veya inşaat teminat ipoteği ile sağlanabiliyor.

Konut kredisi ödendiği halde ipotek kalkmazsa ne yapılır?

Banka, müşterisine konut kredisi kullandırdı. Kredi ödendi; ancak ipotek kaldırılmadı. Banka, ipoteğin kaldırılması için müşteriden para isteyince zararlı çıktı.

Tapu ipotek kaldırma dilekçesi!

Kimi zaman karşın borcun ödendiği halde fek yazısını alamayan kimseler ipotek fekki için dava açabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesinde açılıyor. İşte tapu ipotek kaldırma dilekçesi..

İpoteğin kaldırılması davası nerede açılır?

Bir taşınmazın tapusu üzerine ipotek konularak, alacaklı borcunu güvence altına almış oluyor. Borç ödendikten sonra bu ipotek tapudan kaldırılabiliyor. Peki, ipoteğin kaldırılması davası nerede açılır? İşte yanıtı..

ipoteğin fekki için ücret ödenir mi Haberi

ipoteğin fekki için ücret ödenir mi


İpotek fek ücreti kalktı mı? sorusu taşınmaz satın alan kişilerin kafasını kurcalayan sorulardan biridir. Maalesef bankalar borcu biten kişiden ipotek fek yazısı için harç talebinde bulunuyor. Ancak bu ücreti ödemek istemeyen bir kişinin açtığı davada mahkeme tüketiciyi haklı buldu. Bankaların bu uygulamasının yasal bir dayanağı olmadığı açıklandı.


İpotek fek ücreti kalktı mı?


Bankaların ipotek kaldırma ücreti bir kez daha yargıdan döndü. Ankara Etimesgut Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, bankanın ipotek yazısı için tüketiciden ücret talep edilemeyeceğine karar verdi. Heyet, konut kredisi kullanan tüketiciden ödeme sonunda ipoteği kaldırmak için 310 lira talep eden bankayı haksız buldu ve işlemin iptaline karar verdi. Kararda, "Banka sadece zorunlu masrafını alabilir" denildi. 


Bankalar, konut kredisini bitiren tüketicinin evinin üzerindeki ipoteği kaldırmak için "Fek İpotek Ücreti" adı altında ortalama...