23 / 07 / 2024

İpotek Teminatlı Kredilere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ

İpotek Teminatlı Kredilere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ

İpotek Teminatlı Kredilere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ, 4 Ağustos 2007 tarihinde 26603 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında ipotekli kredilerin alınmasına dair bilgilere yer veriliyor...

İş Bankası "BES Teminatlı İhtiyaç Kredisi" uygulamasına başladı

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne olan ilgi artarken, katılımcılar için getirilen yeni düzenleme ve uygulamalarla sunduğu avantajlar da artırılıyor. Son olarak İş Bankası, BES Teminatlı İhtiyaç Kredisi uygulaması başlattı. İşte ayrıntılar…

Konut kredilerine talep düşüyor! 2024'te kredilere talep artar mı?

Kredi faizleri üzerine getirilen ek teminat kuralı, piyasanın dengesini resmen değiştirdi. Peki 2024'te kredilere talep artar mı? Konut kredilerinde son durum ne?

İş dünyası nakit çıkmazında! Kredilere ve dövize erişimdeki kısıtlamalar nakit dengesini bozuyor!

Seçimlere öncesi döviz ve kredilere getirilen sınırlamalar nedeniyle finansmana erişmekte zorlanan iş dünyasının nakit akışı iyece bozuldu. İş dünyası, son gelinen noktayı, ‘piyasalar dondu kaldı’ sözleriyle özetlerken, bir an önce finansmana erişimdeki sıkıntıların ortadan kaldırılmasını istiyor.

TOKİ'nin varlık teminatlı menkul kıymet ihracına SPK'dan onay!

TOKİ, 2 milyon TL nominal tutara kadar, yurt içinde, halka arz edilmeksizin ihraç edeceği varlık teminatlı menkul kıymetlere ilişkin başvurusuna SPK onay verdi.

Berat Albayrak, düşük faizli kredilere talebi değerlendirdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Düşük faizli kredilere rekor seviyede talep geldi. Dengelenme sürecinin kazanımlarını kısa zamanda daha da ileri taşıyacağız" dedi...

Almanya'da emlak fiyatları arttı!

Alman İpotek Bankalar Birliği'nin araştırmasına göre; ülkede emlak fiyatları arttı. Çeyrek bazdaki en güçlü artış 2017'nin Temmuz-Eylül döneminde kaydedildi.

Gayrimenkul üzerindeki rehin nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipotek kaldırıldıktan sonra gayrimenkul, krediyi alan kişi adına tahsis edilir. Peki İpotek borcu ödendikten sonra gayrimenkul üzerindeki rehin nasıl kaldırılır?

Tamer Group inşaat şirketlerine yatırım yapacak!

İnşaat alanında faaliyet gösteren Tamer Group ticari kredilere yoğunlaşacak. Şirket, hem yurtdışından hem de Türkiye’de finansal stres yaşayan şirketleri ekonomik hayata döndürecek.

İpotekte damga vergisi kalkmalı!

İpotek, doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesidir. Bu bir evin satış bedelinden kalan tutar olabileceği gibi, bir teminatın karşılığı olarak da kullanılabilmektedir.

7 soruda tapuda ipotek işlemleri!

İpotek, doğmuş veya ileride doğacak borç için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesi olarak tanımlanıyor. Peki tapuda ipotek işlemleri nasıl yapılır? diyorsanız işte 7 soruda tapuda ipotek işlemleri...

Banka kredilerindeki kartel faizi için dava açılabilecek!

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, "bankaların oluşturdukları kartel" nedeniyle kredilere uyguladıkları yüksek faiz, mevduatlara verdikleri düşük faiz dolayısıyla mağdur olan tüketicilerin tüketici mahkemelerinde haklarını arayabileceklerini söyledi.

Dönüşen evlere faiz desteği 1 yıl uzadı!

Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteği bir yıl uzadı. Vatandaş dönüşüme konu evi için yıl sonuna kadar bankalardan faiz desteği alabilecek.

Kentsel dönüşümde faiz desteği bir yıl uzatıldı!

Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerine bankalardan kullanılacak kredilere sağlanacak faiz desteğinin bir yıl uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

İpotek Teminatlı Kredilere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ Haberi

İpotek Teminatlı Kredilere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ

İPOTEK TEMİNATLI MENKUL KIYMETLERE İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ


(SERİ: III, NO: 33)

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

             Amaç ve kapsam

             MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, ipotek teminatlı menkul kıymetlere ilişkin esasları düzenlemektir.


             Dayanak

             MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, Sermaye Piyasası Kanununun 13/A maddesine dayanılarak düzenlenmiştir.


             Tanımlar

             MADDE 3 – (1) Bu Tebliğ’de geçen;

             a) BDDK: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunu,

             b) İhraççı: Bu Tebliğ uyarınca ipotek teminatlı menkul kıymet ihraç eden 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık...