05 / 05 / 2024

İş dünyası nakit çıkmazında! Kredilere ve dövize erişimdeki kısıtlamalar nakit dengesini bozuyor!

İş dünyası nakit çıkmazında! Kredilere ve dövize erişimdeki kısıtlamalar nakit dengesini bozuyor!

Seçimlere öncesi döviz ve kredilere getirilen sınırlamalar nedeniyle finansmana erişmekte zorlanan iş dünyasının nakit akışı iyece bozuldu. İş dünyası, son gelinen noktayı, ‘piyasalar dondu kaldı’ sözleriyle özetlerken, bir an önce finansmana erişimdeki sıkıntıların ortadan kaldırılmasını istiyor.



Seçim öncesi kredi musluklarının neredeyse tamamen kapanması iş dünyasını şaşkına çevirdi. Para musluklarının kapanması nedeniyle şirketler iş yapmakta zorlanırken, piyasadaki sıkışıklığın artması endişe yaratıyor.

Seçimlerin ikinci tura kalması nedeniyle piyasalardaki belirsiz ortam devam ederken, bankacılık sistemine yönelik ardı ardına gelen düzenlemelerin acısını ise hem bankacılık sektörü hem iş dünyası çekiyor. İş dünyasının önde gelen temsilcileri, konut, taşıt ve ihtiyaç kredilerinde taleplerin askıya alındığını veya önceki aylara kıyasla yüksek maliyetle pazarlandığına işaret ederek piyasanın nakit dengesinin bozulduğundan yakınıyor.

 Dünya Gazetesi’nin haberinde, iş dünyası temsilcileri, önceki yıllarda kulandırılan kredilerin amacı dışında yerlere harcanması nedeniyle kredi musluklarının kapatıldığını, ancak piyasanın kredi üzerinden sıkıştırılmasının doğru olmadığını savunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön