24 / 05 / 2024

İş dünyası nakit çıkmazında! Kredilere ve dövize erişimdeki kısıtlamalar nakit dengesini bozuyor!

İş dünyası nakit çıkmazında! Kredilere ve dövize erişimdeki kısıtlamalar nakit dengesini bozuyor!

Seçimlere öncesi döviz ve kredilere getirilen sınırlamalar nedeniyle finansmana erişmekte zorlanan iş dünyasının nakit akışı iyece bozuldu. İş dünyası, son gelinen noktayı, ‘piyasalar dondu kaldı’ sözleriyle özetlerken, bir an önce finansmana erişimdeki sıkıntıların ortadan kaldırılmasını istiyor.



BANKACILIĞIN ÜZERİNDEKİ YÜKLER ARTTI

Üst düzey bankacılık kaynakları ise, bugün gelinen noktada bankacılık sistemi üzerine regülasyonlarla çok fazla yük bindirildiğine değindi. Bankacılar, kredi faizlerinin baskılandığı mevduat faizlerinde ise sınırların aşıldığı bir ortamda bankacılık bilançosu açısından durumunun iyice zorlaştığına dikkat çekerken, verilen kredilerin dövize kaymasının istenmediğini ancak krediye erişenlerin de dövize gittiğinin yadsınamaz bir gerçek olduğunun altını çiziyor.

ASKON Başkanı Orhan Aydın da üreticinin önündeki finansmana erişim sorununu ortadan kaldırılmasını istedi. Üreten kesimin finansal açıdan desteklenmesinin önemine değinen Aydın, ne yazık ki, son dönemde piyasalarda finansa erişim noktasında, çok ciddi sorunlar yaşandığına işaret etti. Aydın, üreticinin önündeki finansa erişim zorlukları kaldırılmasını isterken, İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz de herkesin seçime kilitlendiğini, ancak şu an yaşanan durumun sürdürülebilir olmadığını savundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön