10 / 05 / 2024

ipotek ve ekspertiz ücretleri

ipotek ve ekspertiz ücretleri

Kredi faizlerini doğrudan yükselterek tepki çekmek istemeyen bankalar dosya, ipotek ve ekspertiz ücretlerini yükseltti. Böylece 120 ay vadede 100 bin liralık kredinin maliyeti 7 bin 200 lira arttı...

Euro Bölgesi bankaları açıkladı! Mortgage başvuruları toparlanabilir

Euro Bölgesi bankaları, ipotek ve firmalara verilen krediler ile ilgili olarak talepte toparlanma beklediği açıklamasında bulunuldu.

Gündüz Gümüş Oto Ekspertiz İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gündüz Gümüş Oto Ekspertiz İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Engin Kaya, Ertuğrul Gündüz, Güngör Gündüz, Hacı Yunus Gündüz ve Oğuz Kaan Gündüz ortaklığında kuruldu.

Zirai ipotek nedir?

Zirai ipotek tarımsal faaliyet yapan bireyler ve kurumlar için önemli bir kavramdır. Kredi ihtiyaçlarını giderirken çiftçilerin karşılaştığı zirai ipotek terimini bilmek önemli. Peki zirai ipotek nedir, nasıl alınır, nasıl kaldırılır? İşte zirai ipotekle ilgili detaylı bilgiler...

Four Car Oto Ekspertiz Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Four Car Oto Ekspertiz Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih 50 bin TL sermaye bedeli ile Ceylan Melet ve Naci Melet ortaklığında kuruldu.

İpotek varken kredi çekilebilir mi?

Alacak ve borç ilişkilerinde iktisadi terimlerin bilinmesi, her iki tarafın güvenliğini sağlamak için önemlidir. Bu terimleri bilmek hem borç verenin hem de borç alanın rahat bir şekilde işlem yapabilmesini sağlar. Peki ipotek nedir ve ipotek kredi çekilmesine engel mi?

Bostancı Orti Oto Ekspertiz Danışmanlık Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bostancı Orti Oto Ekspertiz Danışmanlık Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Burak Orhan ve Salih Tiryaki ortaklığında kuruldu.

Büyükbay Oto Ekspertiz Limited Şirketi kuruldu!

Büyükbay Oto Ekspertiz Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Oğur Büyükbay ve Şükrü Büyükbay ortaklığında kuruldu.

Bem Motors Oto Ekspertiz Limited Şirketi kuruldu!

Bem Motors Oto Ekspertiz Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erkan Ufuk Hilaloğlu, Mehmet Bahadır Ceyhan ve Mehmet Metehan Soysal ortaklığında kuruldu.

Hisar Orti Oto Ekspertiz Danışmanlık Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Hisar Orti Oto Ekspertiz Danışmanlık Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beykoz’da 1.000.000,00 TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Ev alırken ekspertiz masrafı kime ait?

Ev alırken, konut kredisi kullanılıyorsa miktarın belirlenmesi için ekspertiz raporu talep edilir. Ekspertiz raporu belirli işlemleri içerir ve rapor bankaya sunulmalıdır. Ayrıca ekspertiz bir masraf olup belirli bir tarafın ödemesi gerekir. Bu durumda ev alırken ekspertiz masrafı kim tarafından öde

İpotek nedir? İpotek nasıl yapılır?

Banka ya da farklı alacaklı taraflar, alışveriş konusunda satılan ürünleri garanti altına almak için ipotek yöntemine başvururlar. Sıklıkla duyulan bir kavram olan ipotek, önemli bir işlemdir. Peki ipotek nedir, nasıl yapılır ve kaldırılır? İşte ipotek ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Drive Check Group Otomotiv Oto Ekspertiz Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Drive Check Group Otomotiv Oto Ekspertiz Hizmetleri Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Düzgün Atıcı ve Nurullah Erdem ortaklığında kuruldu.

Arnavutköy Oto Ekspertiz Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arnavutköy Oto Ekspertiz Ve Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Ziya Çobanbaşı tarafından kuruldu.

ipotek ve ekspertiz ücretleri Haberi

ipotek ve ekspertiz ücretleri


Bankalar Merkez Bankası'nın faizleri yukarıya çekmesiyle birlikte harekete geçti. Özellikle bireysel kredilerde pazarı daraltmak istemeyen bankaların yöntemi ise görünmeyen ama yıllık maliyete etki eden masraf kalemlerini artırmak oldu. Bu yılın nisan ayında yüzde 10,99 olan yıllık maliyet oranı ortalama yüzde 11,95'e çıktı. Yıllık maliyetlerin artmasına karşın aylık faizlerin birçok bankada yüzde 0,70 ile yüzde 0,93 seviyelerinde olduğu gözleniyor.



CEPTEN ÇIKAN PARA ARTTI


Yıllık maliyet oranlarının yükselmesi kredi kullanan kişilerin cebinden çıkacak para miktarını da artırıyor. Yıllık maliyet oranı ortalama yüzde 10.99 olan ve aylık faiz oranı piyasa ortalamasında bulunan bir bankadan 120 ay vadede 100 bin lira kredi kullanan bir kişi, vade sonunda 162 bin 677 lira ödeme gerçekleştiriyor. Yıllık maliyet oranlarının ortalama yüzde 11,95'e çıkması durumunda ise cepten çıkan para...