29 / 04 / 2024

ipotekli ev haciz işlemleri

ipotekli ev haciz işlemleri

İpotek, doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazlar hacze konu olabilir mi? İpotekli eve haciz konur mu?

Vatandaş ev almak istiyor ama ilk el ve ipotekli satışlar dipte! İşte nedeni!

Son olarak Bakanlıktan Yeni Evim Kampanyasını açıklarken, konut kampanyalarının sayısında yaşanan bereket, ilk el satışlar ve ipotekli satışlara yansımıyor. Ekonomim.com yazarı Alaattin Aktaş, sıfır konuta yaklaşmak mümkün değilken ipotekli konut satışlarının geçen yıl en düşük düzeye indiğini açıkl

İpotekli ev satın alınır mı? İpotekli ev alınırsa ne olur?

İpotekli ev satın alınır mı? sorusu sıklıkla sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İpotekli ev satılır mı?

Bankaların verdikleri kredi karşısında aldığı teminata ipotek denir. Kişinin aldığı krediyi ödememesi halinde konut satışa çıkarılarak banka borcu kapatılır. Peki, ipotekli ev satılır mı? Banka ipotekli konutun satışı nasıl yapılır? İşte yanıtı…

Değeri artan evi satmak mantıklı mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Özlem Denizmen, bugünkü köşesinde konut yatırımını ve ipotekli ev üzerinden kredi çekilmesine ilişkin detayları kaleme aldı. İşte Özlem Denizmen'in o yazısı... 

Kredisi bitmemiş ev satılabilir mi?

Konut kredisiyle ev alan vatandaşlar borçların tamamı kapanmadan evlerini satmak isteyebiliyor. Peki, kredisi bitmemiş ve ipotekli evlerin satışı nasıl yapılır? İşte detaylar... 

İpotekli konut satışlarında hangi şehir ilk sırada?

Türkiye'deki ipotekli ev satışı, Mayıs 2021'de 10 bin 560'a düştü. Lüks gayrimenkul brokerı Songül Toprak Özsan, Türkiye genelindeki konut satışlarına ve konut alım tercihlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı!

Thodex'in sahibi Fatih Özer'in Kocaeli'deki evinde haciz işlemi yapıldı. Mağdur G.E'nin avukatı Sinan Keskin, "Evde kıymete haiz bir şey bulamadık, ev tamamen boşaltılmıştı" dedi.

Defne Samyeli'den haciz açıklaması!

Oyuncu Defne Samyeli, 2 senedir kira borcunu ödemediğini öne sürerek kendisini icraya vererek haciz işlemleri başlatan ev sahibi Yusuf Araz hakkında sert konuştu: “Tehdit, şantaj karşısında sinmem, geri adım atmam mümkün değil. İki gün önce yapılan işlem etik dışı. Sırf beni küçük düşürmek amaçlı.”

İpotekli mala haciz gelir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir alacak nedeniyle bir gayrimenkulün üzerine haciz koyulduğunda bu gayrimenkulün satışının önlenmesi için üzerine daha önce bir şey koydurulduğunu vefat eden biri söylemişti. İpotek olabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

Konut kredisinde olağanüstü avantaj sunan koşullar sona erince ipotekli satışlar yavaşladı. Peki yaz aylarında hayata geçirilen düşük faizli konut kredisi kampanyası ev satışlarını nasıl etkiledi?

Ev alacaklar dikkat! 'Evim olsun' derken sanık olabilirsiniz!

Yeni ekonomik paketi ile konut kredilerinin düşmesi vatandaşları ev almaya yönlendirdi. Ancak ev almadan önce tapu kaydı ve imar durumunun incelenmesi gerekiyor. Tapuya bakmadan ipotekli hacizli ev alırsanız, evi kaybetme tehlikesi bulunuyor.

Ev alacaklar bu 10 maddeye dikkat!

Tapu kaydını incelemeden ipotekli ev alırsanız evinizi kaybedebilirsiniz, hatalı bir evrak imzalarsanız eksik ya da geç teslim edilen konuta karşı tüm yasal haklarınızı kaybedersiniz. Peki bu tür sorunlar yaşamamak için konut alırken nelere dikkat edilmeli?

Gayrimenkulün üzerinde haciz bulunması devrini engeller mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Türkiye'den bir ev aldım. Evi bir çocuğumun üzerine geçirmeyi istemek için tapuya gittim. Tapuda diğer kızımın benden habersiz bu evin üzerine haciz yaptırdığı ortaya çıktı. Evi banka borcu ile aldım. Ne yapmam gerek?' sorusunu yanıtladı

ipotekli ev haciz işlemleri Haberi

ipotekli ev haciz işlemleri

İpotekli eve haciz konur mu?

İpotek, doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesi olarak ifade ediliyor. Alacaklıların hakları ve ipotek esasları Medeni Kanun kapsamında düzenleniyor.


Tapusu üzerinde ipotek bulunan taşınmazlar hacze konu olabilir mi? İpotekli eve haciz konur mu?


İcra Hukuku gereğince üzerinde haciz veya ipotek olsa da; söz konusu mallar, kişinin malvarlığına dahil edilip; üzerine haciz konulabiliyor.


Hacze konu olan mal; İpotekli ev ise ve bir başkası tarafından haczedilirek, durum icra yolu ile satışa kadar giderse; satışta, ipotekli alacaklının alacağı, öncelikli oluyor. 


Buna göre gerçekleşen satış parasından ilk alacağını, ipotekte ilk sırada olan kişi alıyor. Ancak üzerine haciz konan evin tek mesken olması halinde İcra Hakimliği'ne şikayet yoluyla, bu evin tek ev ve konut olması sebebiyle...