30 / 04 / 2024

ipotekli evin kurtarılması

ipotekli evin kurtarılması

İpotek ile mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınabiliyor. Peki, ipotekli ev nasıl kurtulur?

Mobilyada sektör temsilcileri taksit sayısının 24'e çıkarılmasını talep ediyor!

İhracatta hedef büyüten Türk mobilya sektörü iç piyasafa hareketlilik için taksit sayılarının artırılmasını talep ediyor. Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Bir evin en temel ihtiyacı olan mobilyada taksit sayısının 24’e çıkması durumunda piyasa canlanır ve tüketici rahatlar” dedi.

Ev aldıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir?

Ev aldıktan sonra yapılacak birkaç işlem vardır. İşlemlerin adım adım uygulanması, karmaşıklığı önleyerek evin benimsenmesine yardımcı olur. Öncelikle tapu ve mülk işlemleri yapılır. Evin size ait olduğuna dair resmi işlemlerin yapılması gerekir. İşte ev aldıktan sonra yapılması gerekenler...

Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır?

Bir evi almayı planlarken, birçok yöntem ile evin gerçek değeri belirlenebilir. Böylelikle de maddi zarara uğramaktan kaçınmak mümkün olabilir. Peki, Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır? İşte yapılması gerekenler…

Aile konutu şerhi varken satış nasıl yapılır?

Aile konutu şerhi olan bir evin satılması halinde sürecin nasıl işleyeceği merak ediliyor. Peki, aile konutu şerhi varken satış nasıl yapılır?

Cenap Şahabettin’in evi ne olacak? 

Türk Edebiyatı'nın başarılı yazarlarından Cenap Şehabettin'in Bakırköy'deki evi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Otoparka dönen evin onarılması isteniyor.

Konya’da 35 metre yükseklikte mahsur kalan inşaat işçisi kurtarıldı!

Konya’nın Hadim ilçesinde, bir inşaatta yük taşınan 35 metre yüksekliğindeki vincin kırılmasının ardından kabinde mahsur kalan yaralı operatör Fikri S., itfaiye ekiplerince kurtarılarak, hastaneye kaldırıldı.

Yonca Evcimik kredi borcunu ödeyemedi! Evinden oldu!

Yonca Evcimik, bankadan çektiği 1 milyon TL'lik kredi borcunu ödeyemedi. Banka bunun üzerine İcra Müdürlüğü'ne başvuru yaparak Evcimik'in ipotek gösterdiği evin satılmasını talep etti. 

Kayseri'de 2 katlı tarihi evin çatısı çöktü!

Kayseri'de 2 katlı tarihi evin çatısı restorasyon yapılması sonudunda çöktü ve 2 işçi yaralandı. Polis olayla ilgili incelemelerde bulundu. 

Elazığ'daki depremde enkaz altından kurtarılan Azize Çelik yeni evine kavuştu!

Depremde Mustafa Paşa Mahallesi'ndeki binanın enkazından 17 saat sonra yaralı kurtarılan Azize Çelik ile ailesi tedavilerinin ardından, evleri yıkılması nedeniyle hak sahipliği kapsamında TOKİ tarafından verilen eve yerleşti...

Hacizli Kızlar Manastırı'na anıt kalkanı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kızlar Manastırı’nın yıkımdan kurtarılması için düğmeye bastı. Tapusunda 53 bin TL’lik ihtiyati haciz şerhi bulunan manastırın anıt olarak tescil edilmesi amacıyla gerekli yasal süreç başladı.

Miras kalan ev için ne yapılmalı? Haklarınız nelerdir?

Aile ilişkilerinde en temel sorunlardan birisi de miras kalan evin paylaşılması durumu oluyor. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Mehmet Aslan, ev miras kalması durumunda yapılacakları anlattı.

Ardahan'da ipotekli tarla sayısı meclis gündeminde!

2002-2018 yılları arasında Ardahan ilindeki tarım arazilerine, üretimin artırılmasına yönelik teşviklere ve ipotekli tarla sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelebi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sakarya'daki ipotekli arsa sayısı meclis gündeminde!

2002-2018 yılları arasında Sakarya ilindeki tarım arazilerine, üretimin artırılmasına yönelik teşvikler ve ipotekli tarla sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkoç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ipotekli evin kurtarılması Haberi

ipotekli evin kurtarılması

İpotekli ev nasıl kurtulur?

İpotek ile  mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak güvence altına alınabiliyor.


Taşınmaz malların üzerine konulan ipotek, alacaklıya taşınmazın paraya çevrilmesi hakkını veriyor.


Örneğin konut kredisi kullanılarak satın alınan bir mesken üzerinde borç bitene kadar banka ipotek koyuyor. Borçlunun borcunu ödeyememesi halinde banka eve el koyarak satışını gerçekleştiriyor.


Satıştan alacaklı borcunu tahsil ediyor. Geriye kalan miktar borçluya etslim ediliyor. 


Peki, eviniz üzerinde ipotek olduğunu ve ipotekten kurtarmak istediğinizi düşünelim. Buna göre ipotekli ev nasıl kurtulur?


İpotekten kurtarma..


Koşulları ve usulü

Değerini aşan bir borç için ipotek edilmiş olan bir taşınmazı edinen kimse, borçtan şahsen sorumlu değilse, icra takibine başlanmadan önce, satın alma bedelini ödeyerek taşınmazı ipotekten kurtarabilir. Taşınmazı karşılıksız olarak edinen kimse de, takdir edeceği...