28 / 04 / 2024

Mobilyada sektör temsilcileri taksit sayısının 24'e çıkarılmasını talep ediyor!

Mobilyada sektör temsilcileri taksit sayısının 24'e çıkarılmasını talep ediyor!

İhracatta hedef büyüten Türk mobilya sektörü iç piyasafa hareketlilik için taksit sayılarının artırılmasını talep ediyor. Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Bir evin en temel ihtiyacı olan mobilyada taksit sayısının 24’e çıkması durumunda piyasa canlanır ve tüketici rahatlar” dedi.



Türkiye’nin lokomotif sektörlerinin başında mobilya geliyor. Bursa’nın ilçesi İnegöl’de küçük bir atölyede başlayan yolculuğunda şimdi dünyaya Türk mobilyasını satan bir firmaya dönüştüren Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Mobilya’da şu anda 9 olan taksit sayısı sınırının 24’e çıkarılması gerektiğini ifade eden Mustafa Balcı, bu olanağın sağlanması durumunda bir yandan piyasanın canlanacağını ve bir yandan da tüketicinin rahatlayacağını belirtti.

Mobilyada sektör temsilcileri taksit sayısının 24 e çıkarılmasını talep ediyor!

Dünya gazetesinden Birol Bozkurt’un haberine göre, yurt içinde haziran sonu itibarıyla Türkiye’nin 57 ilinde toplam 140 mağaza ile tüketiciye ulaşan Weltew Home yurt dışında ise 4 kıtada 52 ülkede 80 mağaza ve bunun yanı sıra, 142 satış noktasında faaliyetlerine devam ediyor. Dünyada Türk mobilyasının büyük ilgi gördüğünün altını çizen Mustafa Balcı, ihracatın daha yüksek bir potansiyeli olduğuna vurgu yaptı.

Yaz sezonunda mobilya sektörü düğün organizasyonlarında artışla beraber en hareketli zamanlarından birinin yaşandığının söyleyen Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Mobilya bir konutun en temel ihtiyacının olmasının yanı sıra, konutun en pahalı eşyalarından biridir. İç piyasaya baktığımız zaman mobilya satışlarının 9 taksit ile sınırlandığını gözlemliyoruz. Bu taksit sayısının en az 24 ay olması gerekiyor. Bu olanağın tüketiciye sağlanmasının bir yandan piyasayı canlandırılacağı ve bir yandan da tüketiciyi rahatlatacağı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Mobilyada sektör temsilcileri taksit sayısının 24 e çıkarılmasını talep ediyor!

TÜRK MOBİLYASI DÜNYA PAZARINDA

Öte yandan, Türkiye’nin mobilya, kâğıt ve orman ürünleri ihracatı ocak-temmuz ayları arasında 4,5 milyar doları aştı. 2023’te ihracat hedefini 10 milyar dolar olarak belirleyen mobilya, kâğıt ve orman ürünleri sektörü ise 2023 yılı Temmuz ayında 609 milyon dolarlık ithalat yaptı. Sektörün ocak-temmuz ayları arasındaki ihracatı ise 4,58 milyar dolara çıktı.

Türkiye’nin süt üretimi 2022 yılından beri düşüyor!

ŞOK’tan eylül indirimleri geldi! Çay makinesi 289 TL’ye, akıllı ızgara 2 bin 299 TL’ye, doğrayıcı 349 TL’ye düştü!

Benzin ve motorinde yılın müjdesi! Akaryakıt alacakların başına talih kuşu kondu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön