05 / 05 / 2024

İpotekli Taşınmazlar Nasıl Satılır

İpotekli Taşınmazlar Nasıl Satılır

İpotekli taşınmazın devri mümkündür. Ancak ipotekli bir taşınmazın başkasına devri aksi bir sözleşme olmadıkça, borçlunun borcunda ve teminatında bir değişiklik doğurmaz.

Evinden taşınmak zorunda kalanlara 11 bin TL taşınma yardımı verilecek! Taşınma yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında hasarlı durumdaki konutlar tek tek yıkılıyor. Devlet, bu konutlarda yaşayanları mağdur etmeyeceğini açıklayarak, 11 bin TL taşınma yardımı vereceğini duyurdu. Peki taşınma yardımı nasıl alınır? 

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Hisseli tapu taşınmaz nasıl satılır?

Hisseli tapusu olan taşınmazın satışı, gayrimenkul sahibi olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Hisseli taşınmaz, müstakil taşınmaz tapusu kadar kolay şekilde satılamıyor. Peki hisseli taşınmaz nasıl satılır ve hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte hisseli satış ile ilgili bazı bilgiler...

Kira stopajı nedir? Kira stopajı nasıl hesaplanır?

Kira stopajı, bazı taşınmazlar için ödenmesi gereken bir vergidir. Ticari taşınmazlar için geçerli olan bu vergi, her iş yeri için farklı miktarlarda ödenmektedir. Belirli bir hesaplama formülü olduğu için iş yeri için hesaplanabilir. Peki kira stopajı nedir ve nasıl hesaplanır?

Tahıl Koridoru ile 32 milyon ton tahıl taşındı! Buğday, arpa, mısır fiyatları nasıl etkilendi? Rakamlar açıklandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 1 Ağustos 2022-20 Haziran 2023 döneminde taşınan toplam tahıl miktarının 32 milyon ton olduğunu belirtti. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları nasıl etkilendi? İşte 25 Haziran 2023 fiyat listesi...

Cumhurbaşkanı açıkladı! Depremzedelere 15 bin TL taşınma yardımı başladı… Nasıl başvurulacak?

Alınan kararla afetzede vatandaşlara yapılacak 15 bin lira taşınma yardımı ödemelerinin başladığı haberini bölgeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Peki taşınma yardımına nasıl başvurulur?

WhatsApp’ta istemediklerinize nasıl görünmez olursunuz? İşte yöntemler…

Whatsapp, faydalı bir mesajlaşma ve haberleşme aracı olduğu gibi, pek çok tanımadığınız kişi de sizi görebildiği için kimi zaman ekstra güvenliği zorunlu kılıyor. Peki WhatsApp’ta adınızı nasıl görünmez hale getirirsiniz? Profili daha korumalı hale getirmek için başka neler yapılabilir? İşte yanıtla

Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir? Ölen kişinin tapusu kime kalır?

Miras yoluyla kalan veya kalacak olan mülklere dair vatandaşlar pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de tapudaki mallara dairdir. İşte bu detaylar!

MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?

MTV vergisine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte “MTV nereden ödenir 2022? Motorlu Taşıt Vergisi nasıl öğrenebilirim?” sorularının yanıtı!

e-Devlet’ten tapu beyanı nasıl yapılır?

Kişilerin sahip oldukları taşınmazları ilgili kurumlara bildirmesine tapu beyanı denir. Peki e-Devlet’ten tapu beyanı nasıl yapılır? Tapu beyanı için hangi evraklar gerekir? Tapu beyannamesi nasıl yapılır? İşte detaylar…

Tapudaki ipotek nasıl kalkar?

Ödenmesi taahhüt edilmiş borçları güvence altına almak için taşınmazların üzerine ipotek koyulur. Peki, tapudaki ipotek nasıl kalkar? Tapudaki ipoteği kaldırma işlemi nasıl yapılır? Tapu ipoteği kaç günde kalkar?

Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir?

Tapuda pek çok işlem halledilir. Peki Vefat eden kişinin tapudaki taşınmazları nasıl öğrenilir? İşte merak edilen detaylar!

Emekli maaşı nasıl taşınır? Hangi banka ne kadar emekli maaş promosyonu veriyor?

Emekli maaşı nasıl taşınır ve hangi banka ne kadar emekli maaş promosyonu veriyor? şu aralar sıklıkla sorulan sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen soruların yanıtları!

İpotekli Taşınmazlar Nasıl Satılır Haberi

İpotekli Taşınmazlar Nasıl Satılır

İpotekli taşınmazın devri mümkündür. Ancak ipotekli bir taşınmazın başkasına devri aksi bir sözleşme olmadıkça, borçlunun borcunda ve teminatında bir değişiklik doğurmaz. Üçüncü kişi tarafından borçlu için ipotek edilen taşınmazın el değiştirmesinde borçlu aynı kalır. Buna göre, taşınmazın devri halinde borçlunun da değişeceği kabul edilmemiştir. Ancak borçlu ile malik arasındaysa da alacaklı ile yeni malik arasında sözleşme yapılabilir.


Borçlu ile Malik Arasında Yapılan Sözleşme

Borçlu ile malik arasında yapılan sözleşmeye göre yeni malik, borcu üzerine almayı taahhüt eder. Alacaklı, borçlu ile yeni malik arasında yapılan borç üstlenme sözleşmesini kabul etmedikçe, bu sözleşme alacaklıya karşı geçersiz olur.


Alacaklı ile Yeni Malik Arasındaki Sözleşme

İpotekli taşınmazı edine kişi borcu üstlendiği takdirde tapu sicil memuru durumu ipotek alacaklısına bildirir.Bu bildirim sadece bilgi verme amaçlıdır. Rehinli alacaklı borç...