25 / 07 / 2024

ırak gazı

ırak gazı

Türkiye enerji alanında önemli anlaşmalara imza atarken, ucuz Erbil gazı için süreç netleşti. 2017'de Türkiye'ye gelmesi beklenen doğalgazın kapasite artışının yanı sıra öngörülen tarihten önce gelebileceği belirtiliyor..

Bursa ve Aliağa Gaz Santrali ÖİB tarafından özelleştirilecek!

Bursa Doğalgaz Santrali ile Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Santrali, ÖİB tarafından özelleştirilecek. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bursa Doğalgaz Santrali ve Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Santrali'ni özelleştiriyor.

Enerya güvenli gaz kullanımı için uyardı!

Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun doğal gazın güvenli kullanımı konusunda uyulması gereken basit tedbirlerin, abonelerin gerek can ve mal güvenliğinin koruduğunu gerekse de enerji tasarrufu açısından büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Aksa Doğal Gaz'dan yeni Can Yoldaşı projesi!

Aksa Doğal Gaz başlattığı “Can Yoldaşı” projesiyle talebini anlatmakta güçlük çeken duyma, konuşma, görme ve bedensel engelli abonelerinin yardımına koşacak.

Vasiyetname ile miras nasıl bırakılır?

Bir kimsenin ölümünde hüküm doğurmak üzere yaptığı 'irade beyanı'na vasiyetname deniyor. Peki, vasiyetname ile miras nasıl bırakılır? Vasiyetname ile miras bırakmak için ne yapılır?

Irak'ta kaçırılan Nurol İnşaat işçileri ailelerine kavuştu!

Irak'ta 28 gün alıkonulduktan sonra serbest bırakılan Türk işçilerden Seviniş, Adana'nın Yumurtalık ilçesindeki ailesiyle buluştu. Özel uçak "ANA" ile Ankara'ya getirilen 16 Türk işçiden Seviniş, evine sağ salim ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Irak'ta kaçırılan Türk işçiler serbest bırakıldı!

Irak'ta kaçırılan 16 Türk işçi 28 gün sonra serbest bırakıldı. Bağdat'a getirilen işçilerle telefonda görüşen Başbakan Davutoğlu yaptığı açıklamada, "İşçilerimizin ağlık durumu yerinde. Türk işçiler en kısa zamanda Türkiye'ye getirilecek" diye konuştu.

Irak'ta kaçırılan Nurol İnşaat işçileri serbest bırakıldı!

Bağdat'ta kaçırılan Türk işçiler serbest bırakıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat Büyükelçisi ve iki işçi ile telefonla görüşüp tebrik etti.

Irak'ta kaçırılan Nurol İnşaat işçileri serbest mi bırakıldı!

Irak'ın başkenti Bağdat'ta daha önce kaçırılan 16 Türk işçinin serbest bırakıldığı iddiasını içeren görüntüler sosyal medyada yayınlandı. Türk işçileri kaçıran silahlı grup, işçileri serbest bıraktıkları iddiasını içeren videoyu sosyal medyada paylaştı.

Rus gazı anlaşmazlığı Türk Akımı'nı etkilememeli!

Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği Başkanı Kumbaroğlu "Türkiye ile Rusya arasındaki gaz fiyatı ve indirim konusundaki anlaşmazlık, Türk Akımı projesini olumsuz etkilememeli" dedi.

Irak'ta kaçırılan 18 Türk işçi için Mukteda es-Sadr devreye girdi!

Iraklı Şii din adamı Mukteda es-Sadr, 18 Türk işçisinin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.adr'ın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Türk işçilerin kaçırılması suçtur. Böyle bir eylem insanlık ve İslami açıdan utanç verici bir davranıştır. "

Makrom Yapı yöneticilerinden kimler serbest bırakıldı?

İstanbul Esenyurt ve Tuzla'da projede olmayan konutları birden fazla kişiye sattığı gerekçesiyle gözaltına alınan Makrom Yapı yöneticilerinden 4 kişi serbest bırakıldı, işte serbest bırakılan Makrom yöneticileri...

Saklı paylı mirasçının mirastan mahrum bırakılması!

Miras hukukuna göre mirasbırakan malvarlığının tamamını istediği kişiye miras olarak bırakamıyor. Peki, saklı paylı mirasçı nasıl mirastan mahrum bırakılır? İşte, saklı paylı mirasçının mirastan mahrum bırakılması!

Margas Mühendislik Elektronik Araştırma Geliştirme Otomotiv Taah. Mak.ve Gaz Dolum San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Margas Mühendislik Elektronik Araştırma Geliştirme Otomotiv Taah. Mak.ve Gaz Dolum San.Tic.Ltd.Şti. Levent Güney tarafından 500 bin TL sermaye ile 27 Ağustos'ta Sultanbeyli, Akşemsettin Mahallesi'nde kuruldu.

ırak gazı Haberi

ırak gazı

Türkiye enerji alanında önemli anlaşmalara imza atarken, ucuz Erbil gazı için süreç netleşti. 2017'de Türkiye'ye gelmesi beklenen doğalgazın kapasite artışının yanı sıra öngörülen tarihten önce gelebileceği belirtiliyor. Bölgesel Kürt Yönetimi İmar ve Kalkınma Bakanı Derbas Resul, Türkiye ile 50 yıllık gaz ve petrol anlaşması yapıldığını belirterek, "Tüm süreçler Irak anayasasına uygun olarak işliyor. 2017'ye kadar gazın getirilmesi öngörülüyor. Bizim iç tüketimimizde fazlalık olduğunda bunu Türkiye'ye verebiliriz" dedi. Doğalgaz fiyatının Türkiye'nin bugün ithal ettiği rakamlardan yaklaşık yüzde 50 oranında daha ucuz olması bekleniyor. Yetkililer, gaz anlaşmasındaki fiyatın Türkiye'nin Azerbaycan, İran, Rusya'dan aldığı gaz fiyatından düşük olduğunu belirtiyor. Şu anda iç tüketiminin yüzde 40'ına denk gelen 20-30 milyar metreküplük doğalgaz, anlaşma kapsamında Türkiye'ye gelecek. 


4 AYAKTAN OLUŞUYOR 

Bölgesel Kürt Yönetimi arasında yapılan anlaşma...