30 / 04 / 2024

Irak Planlama Bakanı Selman Cumeyli

Irak Planlama Bakanı Selman Cumeyli

Irak Planlama Bakanı Cumeyli, ekonomik kriz nedeniyle 49 milyar dolar tutarındaki 2 bin 469 projeyi durdurduklarını bildirdi. Cumeyli, yaptığı açıklamada, petrol fiyatlarındaki düşüşün Irak'ı ciddi anlamda etkilediğini söyledi.

Bakan Işıkhan'dan flaş asgari ücret açıklaması! 9 gün sonra asgari ücrette dananın kuyruğu kopacak! İşte o planlama...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni asgari ücretin belirlenmesi çalışmaları ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Türkiye'ye petrol ihracatı için tarih verildi

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani, Irak’tan Türkiye’ye petrol ihracatının yeniden yapılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), petrol firmaları ve Türkiye ile anlaşma sağlanacağını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Son dakika Türkiye ve Irak arasında petrol anlaşması sağlandı!

Son dakika haberi... Irak Petrol Bakanı Hayyan AbdulganiIrak, Kuzey petrolünün ihracının devamı için Türkiye ile anlaştıklarını söyledi.

Büyük Fav Limanı'nın temeli atıldı!

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin katıldığı törenle ülkesiyle bölgesi arasında "ekonomik köprü kuracak" Büyük Fav Limanı'nın temeli atıldı.

Libya'nın inşası için Türk firmalarına davet!

Libya Planlama Bakanı Taher Jehaimi toplam parasal değeri 16 milyar dolar olan 184 proje başlatacaklarını dile getirerek, "Türk firmalarına güveniyoruz, bel bağlıyoruz diyebilirim. Türk firmalarının bizimle gerçek bir ortak olmalarını bekliyoruz." diye konuştu.

Kerbela'daki İmam Hasan el-Mucteba Hastanesi açıldı!

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, ülkenin Kerbela şehrinde Türk şirketi tarafından hayata geçirilen Hasan el-Mucteba Hastanesi'ni açtı.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün Irak'a faturası 30 milyar dolar!

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, petrol fiyatlarındaki düşüşün yıl sonunda gayri safi yurtiçi hasılayı azaltabileceğini aktardı.

Türkiye kamu özel iş birliği tecrübesini Irak ile paylaşıyor!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Irak Planlama Bakanlığı çalışanlarına yönelik "Kamu Özel İşbirliği Modeli" başlıklı eğitim programı düzenledi

Irak, Katar ile inşaat alanında iş birliği yapmak istiyor!

Katar'ın zor şartlar karşısındaki aklı selim tutumundan övgüyle bahseden Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Katar ile çeşitli alanlarda özellikle de ekonomi, inşaat, yatırım ve hizmet alanlarında iş birliği yapmak istediklerini belirtti.

Mısır yeniden imar edilecek!

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, aralarında Irak'ın yeniden imarının da olduğu bir dizi ekonomik konunun karara bağlanması için Kahire'ye gitti.

AB'den Irak'a 72,5 milyon avroluk yeniden imar desteği!

Irak Maliye Bakanı Fuad Hüseyin ile AB Asya ve Orta Doğu Geliştirme ve Dayanışma Ofisi Direktörü Pierre Amilhat arasında AB'nin Irak'a yeniden imar için 72,5 milyon avro bağışta bulunmasını öngören anlaşma imzalandı.

Kanal İstanbul'un planlama çalışmaları tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum , Bakanlığın Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili planlama çalışmalarını tamamladığını ve alt ölçekli planlama çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi...

Kuveyt'te Irak'ın Yeniden İmarı Konferansı gerçekleştirildi!

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, terör örgütü DEAŞ'ın ülkesinin hizmet ve ekonomik altyapısını hedef aldığını ve 150 bin yerleşim alanını yerle bir edildiğini açıklayarak, uluslararası topluma destek çağrısı yaptı. 

Irak Planlama Bakanı Selman Cumeyli Haberi

Irak Planlama Bakanı Selman Cumeyli

Irak Planlama Bakanı Selman Cumeyli, ekonomik kriz nedeniyle maliyeti 49 milyar doları bulan 2 bin 469 projeyi durdurduklarını belirtti. 


Cumeyli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, petrol fiyatlarındaki düşüşün Irak'ı ciddi anlamda etkilediğini söyledi. Irak'ın gelirinin yüzde 90'ının petrolden elde edildiğini ifade eden Cumeyli, "Projelerimizin bütçesini petrolün varil fiyatına göre belirlemiştik. Bir varil 2 yıl öncesine kadar 120 dolara satılıyordu, şimdi ise 43 dolara kadar düştü. Yaşadığımız ekonomik krizin temel kaynağı da fiyatlardaki değişikliktir" dedi.


Bu nedenle Bakanlar Kurulunun bazı projeleri durdurma kararı aldığını aktaran Cumeyli, "İlk etapta maliyeti 9 milyar doları bulan 300 projeyi durdurduk. Sonra maliyeti yaklaşık 40 milyar doları bulan 2 bin 169 projenin bekletilmesi kararı aldık. Bu ciddi bir maliyet ve ülkenin genel bütçesinin önemli bir kısmı" diye konuştu.


Terör...