25 / 07 / 2024

ırak ucuz doğalgaz

ırak ucuz doğalgaz

Türkiye enerji alanında önemli anlaşmalara imza atarken, ucuz Erbil gazı için süreç netleşti. 2017'de Türkiye'ye gelmesi beklenen doğalgazın kapasite artışının yanı sıra öngörülen tarihten önce gelebileceği belirtiliyor..

Doğalgaz hangi saatlerde ucuz? Doğalgaz nasıl daha az yakar?

Doğalgaz hangi saatlerde ucuz? Doğalgaz nasıl daha az yakar? soruları havaların soğuması ile kombilerini yakmaya başlayan vatandaşlar tarafından sorulmaya başlandı.

Türkiye Kuzey Irak doğalgazını ithal etmeye hazırlanıyor!

Rusya’nın doğalgazı kesmesi ihtimaline karşılık Katar ve Azerbaycan’la mutabakat imzalayan Türkiye şimdi de Kuzey Irak doğalgazını ithal etmeye hazırlanıyor. Bu amaçla inşa edilecek Şırnak Boru Hattı’nın ihalesi yılbaşına kadar yapılacak.

En ucuz doğalgazı Türkiye mi satıyor?

Enerji Bakanı Yıldız, "Türkiye, bir petrol, doğalgaz ülkesi olmadığı halde 28 Avrupa Birliği ülkesinin en ucuz doğalgazını satıyor. Türkiye, elektrikte de en ucuz 3 ülke arasına girdi" dedi.

Taner Yıldız: Sanayisine en ucuz doğalgazı satan ülkeyiz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatlarının değişmediğini belirterek, "Avrupa Birliği üyesi 28 ülke içinde sanayisine en ucuz doğalgaz ve elektrik satan ülkesi haline geldik" dedi.

Türkiye'ye ucuz doğalgaz müjdesi!

Rusya'dan Türkiye'ye yeni doğalgaz boru hattı projesi hakkında değerlendirmede bulunan GAZPROM Kontrat Yapılandırması ve Fiyatlandırma Direktörü Sergei Komlev, "Bence bu çok gerçekleştirilebilir bir proje" dedi

Sergei Komlev: Doğalgaz fiyatları mantıklı ucuzlar!

GAZPROM Kontrat Yapılandırması ve Fiyatlandırma Direktörü Sergei Komlev, ‘ Türk Akımı ’ olarak nitelendirilen yeni boru hattı projesindeki ortaklığın Türkiye’ye daha ucuz doğalgaz sağlayacağını belirtti.

Enka Irak'a Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali inşa edecek!

Enka'dan Irak'ta yeni yatırım Enka İnşaat Bağdat'ta inşa edilecek 3 bin megawatt kapasiteli Bismayah Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali için Iraklı firma MassGlobal ile sözleşme imzalayacak.

Irak doğalgazının fiyatı yüzde 50 ucuz olacak!

Türkiye enerji alanında önemli anlaşmalara imza atarken, ucuz Erbil gazı için süreç netleşti. 2017'de Türkiye'ye gelmesi beklenen doğalgazın kapasite artışının yanı sıra öngörülen tarihten önce gelebileceği belirtiliyor..

Mehmet Şimşek: Türkiye doğalgaz fiyatında en ucuz ülke!

Maliye Bakanı Şimşek, Twitter hesabından "Bugünkü fiyat artışlarına rağmen Eurostat verilerine göre AB ülkeleri arasında konut ve sanayi doğalgaz fiyatında en ucuz ülkeyiz" açıklamasını yaptı

Mehmet Şimşek: Doğalgaz fiyatında en ucuz ülkeyiz!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, " Bugünkü fiyat artışlarına rağmen Eurostat verilerine göre AB ülkeleri arasında konut ve sanayi doğalgaz fiyatında en ucuz ülkeyiz " dedi.

Kağıthane Gültepe Dernek Sokak'da doğalgaz patlaması oldu!

Kağıthane Gültepe Mahallesi Dernek Sokak üzerinde bulunan bir binada doğalgaz patlaması meydana geldi. 1 kişi yaralanırken sokak üzerinde bulunan iş yerlerinde maddi hasar meydana geldi...

Vergi mükellefiyeti olmayan vatandaşlar elektrik ve doğalgaz abonelik bilgileriyle tespit edilecek!

Maliye Bakanlığı, kayıtdışıyla mücadele amacıyla elektrik ve doğalgaz abonelik bilgilerini kullanmaya başladı. Bakan Şimşek, 30 bin 692 vatandaşa bilgilendirme mektubu gönderildiğini, bu mektuplar için 16 bin 73 TL ödeme yapıldığını belirtti.

Dorad Energy İsrail doğalgaz çevrim santrali için üretim lisansını aldı!

Zorlu Enerji Elektrik üretim A.Ş.'nin yüzde 25 oranında iştirak ettiği Dorad Energy Limited Şirketi, İsrail'de inşa edilen kombine çevrim doğalgaz santrali için üretim lisansını aldı. Santral önümüzdeki günlerde ticari faaliyete başlayacak...

ırak ucuz doğalgaz Haberi

ırak ucuz doğalgaz

Türkiye enerji alanında önemli anlaşmalara imza atarken, ucuz Erbil gazı için süreç netleşti. 2017'de Türkiye'ye gelmesi beklenen doğalgazın kapasite artışının yanı sıra öngörülen tarihten önce gelebileceği belirtiliyor. Bölgesel Kürt Yönetimi İmar ve Kalkınma Bakanı Derbas Resul, Türkiye ile 50 yıllık gaz ve petrol anlaşması yapıldığını belirterek, "Tüm süreçler Irak anayasasına uygun olarak işliyor. 2017'ye kadar gazın getirilmesi öngörülüyor. Bizim iç tüketimimizde fazlalık olduğunda bunu Türkiye'ye verebiliriz" dedi. Doğalgaz fiyatının Türkiye'nin bugün ithal ettiği rakamlardan yaklaşık yüzde 50 oranında daha ucuz olması bekleniyor. Yetkililer, gaz anlaşmasındaki fiyatın Türkiye'nin Azerbaycan, İran, Rusya'dan aldığı gaz fiyatından düşük olduğunu belirtiyor. Şu anda iç tüketiminin yüzde 40'ına denk gelen 20-30 milyar metreküplük doğalgaz, anlaşma kapsamında Türkiye'ye gelecek. 


4 AYAKTAN OLUŞUYOR 

Bölgesel Kürt Yönetimi arasında yapılan anlaşma...