18 / 07 / 2024

Irak vagonları

Irak vagonları

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Irak'la yapılan mutabakat kapsamında TÜVASAŞ tarafından yapımı devam eden 14 vagonun 6’sı tamamlandı. Bu ayın sonunda Irak’tan gelecek yetkililere teslim edilecek" dedi.

İzmir Büyükşehir'den metro vagonları için yer altı otoparkı!

Genişleyen metro ağı için 95 yeni vagonu filosuna katan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu vagonları Halkapınar’da inşaatına devam ettiği 2 katlı yer altı otoparkında konuşlandıracak.

İzmir'e metro vagonları için yeraltı otoparkı yapılıyor!

Metro vagonları için “yeraltı otoparkı” yapılıyor İzmir Büyükşehir Belediyesi, metro vagonlarının depolama ve bakımlarının gerçekleştirileceği Halkapınar Yeraltı Tesisi’nin ihalesini sonuçlandırdı.

İzmir'de metro vagonları için yeraltı otoparkı inşa edilecek!

Metro vagonlarının depolama ve bakımı için bir yeraltı otoparkı inşasına hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı yapım ihalesine 11 firma teklif verdi. Halkapınar'da kurulacak tesis 115 vagon kapasiteli olacak

İzmir Belediyesi metro vagonları için yeraltı otoparkı kuruyor!

Metro vagonlarının depolama ve bakımı için bir yeraltı otoparkı inşasına hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı yapım ihalesine 11 firma teklif verdi. Halkapınar'da kurulacak tesis 115 vagon kapasiteli olacak.

İzmir'de metro vagonları için yeraltı otoparkı kurulacak!

Metro vagonlarının depolama ve bakımı için bir yer altı otoparkı inşasına hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı yapım ihalesine 11 firma teklif verdi. Halkapınar’da kurulacak tesis 115 vagon kapasiteli olacak.

İzmir Metrosu'nda kullanılacak vagonların tasarımı belirlendi!

Günde 350 bin yolcu taşındığı İzmir Metrosu’nda kullanılacak 85 yeni vagonun dış ve iç tasarımını belirledi. Çin’de üretimi devam eden ve 192 milyon liraya mal olacak vagonların tasarımında metal ile ahşap uyumu öne çıktı.

1999 yılında İstanbul Metrosu'nun ilk vagonları raylara indirilmiş!

1999 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı devam eden İstanbul Metrosu'nun ilk vagonları törenle raylara indirilmiş. Törene katılan Büyükşehir eski Belediye Başkanı Erdoğan, metro hattının 550 milyon dolara mal olacağını söylemiş.

1999 yılında İstanbul Metrosu'nun vagonları İstanbul'a gelmiş!

1999 yılında inşası tamamlanmak üzere olan İstanbul Metrosu'nun Fransız Alstom firmasından alınan ilk vagonları İstanbul'a ulaşmış. 16 kilometrelik metro hattında kullanılacak vagonlar, Taksim'den tünele indirilecekmiş.

İzmir Metrosu'na yeni vagonlar geliyor!

İzmir Metrosu'na yeni vagonlar geliyor. Metro sistemini güçlendirmek için 85 vagonun alım ihalesine çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha önce siparişini verdiği 10 yeni vagonu da önümüzdeki haftalarda teslim alacak.

Irak’ın yeni vagonları Türkiye’den!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Irak'la yapılan mutabakat kapsamında TÜVASAŞ tarafından yapımı devam eden 14 vagonun 6’sı tamamlandı. Bu ayın sonunda Irak’tan gelecek yetkililere teslim edilecek" dedi.

Recep Altepe, Türkiye’nin ilk metro vagonlarını inceledi!

Türkiye’nin ilk yerli tramvayını üreterek tarihe geçen Bursa, metro vagonlarını da sürece dahil etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’nin ilk metro vagonlarını inceledi.

Topbaş: Vagonları yüzde 50 daha az maliyetle üretiyoruz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Kadir Topbaş, 1995 yılında bir tramvay el tutacağının 250 dolara getirildiğini ancak şuan 1 dolara imal edildiğini söyledi. Topbaş, vagonları "Yüzde 50 az maliyetle üretiyoruz.” dedi...

Versailles Sarayı, Paris'te hızlı tren vagonlarına taşındı!

Fransa’nın başkenti Paris’te ulaştırma servisi yetkilileri Versailles Sarayı'yla bir anlaşma imzalayarak sarayın dekorasyonunu tren vagonlarına taşıdı

Irak vagonları Haberi

Irak vagonları

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Irak’ın yeni tren setlerinin Türkiye tarafından üretilmeye başlandığını belirterek, Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) tarafından yapımı tamamlanan 6 vagonun bu ayın sonunda Iraklı yetkililere teslim edileceğini bildirdi. 


Bakan Elvan, yazılı açıklamasında, Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanan mutabakat zaptında, Türkiye’den Irak’a 14 yolcu vagonunun ihracına ilişkin hususun da yer aldığını ifade etti. Irak Devlet Demiryolları için TÜVASAŞ’ta üretilecek 14 vagonun 2’sinin yataklı, 4’ünün kuşetli, 6’sının pulman ve 2’sinin yemekli vagon olduğunu belirten Elvan, 17 milyon 415 bin dolar bedelle yapılan bu vagonların, 160 kilometre hıza uygun olarak tasarlandığını kaydetti.


Bakan Elvan, kısa sürede ilk partide yer alan 6 vagonun hazır hale getirildiğini ifade ederek, "Karşılıklı güven ilişkisi ile projede, kısa sürede hızlı...