17 / 05 / 2024

iran başkent tartışması

iran başkent tartışması

İran meclisinden 73 milletvekili, başkentin Tahran'dan başka bir şehre taşınması için Ayetullah Ali Hamaney'e mektup yazdı.

Kira tartışmasında tansiyon yükseldi! Enişte ve yeğen gözaltında!

Kiracı ve gayrimenkul sahipleri arasındaki gerilim her geçen gün büyüyor. Her yeni güne kiracı ev sahibi tartışması ile başlarken yeni haber Gaziantep'ten geldi. Kira anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada bir kişi ölürken iki kişi gözaltına alındı. İşte detaylar...

İstanbul’da rezerv alan tartışması! Şehir içinde rezerv alan olacak mı?

Yeni kentsel dönüşüm kanunuyla 'rezerv alan' tartışması başladı. Artık kent içindeki bölgelerin de rezerv alan ilan edilebilecek olması kafaları karıştırdı. Yani Kadıköy'de, Üsküdar'da, Fatih veya Bakırköy gibi merkez ilçelerde sokaklar, mahalleler rezerv alan olabilir mi? İşte detaylar...

Galatasaray ile Başkent İnşaat sponsorluk anlaşması imzalandı!

Galatasaray Kulübü ile Başkent İnşaat arasında, sponsorluk anlaşması imzalandı. Söz konusu imza töreni RAMS Park'ta gerçekleştirdi.

İBB ve Esenler Belediyesi arasında gayrimenkul satışı tartışması!

İBB ve Esenler Belediyesi arasında halk ekmek tartışmasının ardından gayrimenkul satışı krizi başladı. İBB AK Parti Grup Başkanvekili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı konuya ilişkin konuştu.

Müteahhitler ve çimentocuların tartışmasında son durum ne?

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 24 Eylül tarihinde sona ermesi planlanan grev süresince çimento fiyatlarında değişiklik olmaması halinde boykot süresini uzatabileceklerini açıklamıştı. Peki müteahhitler ve çimentocuların tartışmasında son durum ne?

Kripto paralarda miras tartışması başladı!

Rumen Bitcoin milyarderi Mircea Popescu hayatını kaybedince son zamanların gündem konusu kripto paralarda miras tartışması başladı.

AVM yatırımcıları ile mağaza sahipleri arasında kira tartışması!

AVM’leri açmayı planlayan AVM yatırımcıları ile mağaza sahipleri arasında kira tartışması yaşanıyor. Markalar, “Turist gelmeyecek. Cirolar yüzde 40 düşer kirayı ciroya bağlayalım” önerisinde bulunuyor.

İmar barışında tarih tartışması!

Bakanlar Kurulu’nda alınan kararla birlikte 31 Aralık 2017 tarihinden önce imarsız yapıların kayıt altına alınarak inşa edilmiş, tamamen kaçak veya bir bölümü kaçak ev, işyeri, bina, kooperatif hak sahipleri yararlanabildiği imar barışında tarih tartışması başladı.

Başkent Emlak Konutları'ndaki 163 bağımsız bölümün ruhsatı alındı!

Başkent Emlak Konutları'ndaki 29401 Ada 4 Parselde yer alan 59 adet konut, 29403 Ada 1 Parselde yer alan 59 adet konut ile 29402 Ada 1 Parselde yer alan 42 adet konut ve 3 adet ticareti üniteden oluşan toplam 163 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatını alındı.

Başkent Emlak Konutları 2. Etap ihalesi 27 Ocak'ta!

Ankara Başkent Emlak Konutları 2. Etap Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi ihalesi 27 Ocak 2017 Cuma günü belli istekliler arasında ihale usulü ile yapılacak.

Başkent Emlak Konutları 2. Etap 2'nci yarıda satışta!

Satışların son sürat devam ettiği Başkent Emlak Konutları'nda 2. Etap satışları yılın 2'nci yarısında başlayacak. Projede dairelerin fiyatları 688 bin TL'den başlıyor.

Başkent Emlak Konutları'nda 506 dairenin ruhsatı alındı!

Ankara Mühye'de inşa edilen Başkent Emlak Konutları projesinde yer alan toplam 506 adet dairenin yapı ruhsatı alındı

Ankara Başkent Emlak Konutları 2017 fiyatları!

24 blokta 1.478 daireden meydana gelen Ankara Başkent Emlak Konutları Ankara Çankaya'ya bağlı Mühye'de inşa ediliyor. İşte Ankara Başkent Emlak Konutları 2016 fiyatları...

iran başkent tartışması Haberi

iran başkent tartışması

İran meclisinden 73 milletvekili, ülkenin lideri Ayetullah Ali Hamaney'den başkentin Tahran'dan başka bir şehre taşınmasını öngören planın uygulanmasına destek istedi.


İran Meclis Haber Ajansı'na konuşan milletvekili Ebulfazl Ebuturabi, Tahran'ın kalabalık nüfusu, hava kirliliği, trafik yoğunluğu ve deprem riski gibi nedenler göz önüne alınarak hazırlanan ve Aralık 2013'te mecliste onaylanan tasarının uygulanmasını isteyen 73 milletvekilinin Hamaney'e mektup yazdığını söyledi.


"Şehircilik açısından tehlike çanları çalıyor"

Tahran'da ocak ayında 26 kişinin hayatını kaybettiği Plasko İş Merkezi'nde çıkan yangına işaret eden Ebuturabi, "Bu olay Tahran'da şehircilik açısından tehlike çanlarının çaldığını gösterdi. Vekillerin Ayetullah Hamaney'e hitaben kaleme aldığı mektupta, liderin başkentin taşınması için yetkililere gerekli yönlendirmeyi yapması talebinde bulunuldu." dedi.


"Tahran savunmasız"

İranlı milletvekili, "Plasko hadisesi Tahran'ın bu tür olaylara karşı ne kadar savunmasız olduğunu gösterdi." diye konuştu.


"Ruhani gerekli...