15 / 05 / 2024

iran Hürmüzgan depremi

iran Hürmüzgan depremi

Devlet televizyonunun haberine göre, Tahran Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü Sismoloji Merkezi, yerin 14 kilometre derinliğinde kaydedilen 5,2 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Fars Körfezi olduğunu açıkladı.

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

Hükümet ve muhalefet Meclis'te depremi konuştu: İstanbul yıkılırsa, Türkiye yıkılır!

TBMM'de beklenen büyük İstanbul depremi ve megakentin dönüşümü konuşuldu. Hükümetten ve muhalefetten konu ile ilgili önemli açıklamalar geldi. İşte o açıklamalar...

Kırmızı et zamlarından dönerciler de etkilendi!

Kırmızı et tüketiminin zamların ardından hızlı şekilde düşmesi ilgili sektörleri de olumsuz yönde etkiliyor. Tavuk dönerin piyasadaki ağırlığı yüzde 60’a kadar yükseldi.

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.

Kırmızı et üretimi 2 milyon tonu geçti rekor kırdı!

Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, geçen yıl yüzde 12,3 oranında artarak 2 milyon 191 bin 625 tonla rekor seviyeye ulaştı. Ancak bu artışa rağmen et fiyatları hız kesmedi.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşında 2023 depremi! Yeni zam şok etti! Şimdi zamlı maaşınıza bakın!

Hükümet tarafından sağlanan sosyal yardımlardan binlerce ihtiyaç sahibi vatandaş yararlanıyor. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım maaşında 2023 depremi! Yeni zam şok etti! Şimdi zamlı maaşınıza bakın!

Prof. Dr. Hüseyin Öztürk: Marmara denizi 7.2 ile 7.6 arasında büyüklükte kırılacak! İstanbul depreminin zamanı geldi! 

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İstanbul depremi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Marmara denizi 7.2 ile 7.6 arasında büyüklükte kırılacak! İstanbul depreminin zamanı geldi! 

İstanbullular bina dayanıklılık testine hücum etti! 

Hafızalardan kolay kolay silinmeyecek Kahramanmaraş depremi, akıllara ve gündeme bir defa daha beklenen büyük İstanbul depremini getirdi. İstanbullular bina dayanıklılık testine hücum etti! 

Kırmızı et fiyatları deprem dinlemedi! Fiyatlar ithalata rağmen tırmanmaya devam ediyor

Deprem felaketinin yaralarının sarılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ederken kırmızı ette kesimhanelerde gelen zamlar hız kesmedi.

Trafik cezaları peş peşe açıklandı! Hız sınır, kırmızı ışıkta geçme, emniyet kemeri takmamak...

Yeni yılın gelmesiyle birlikte trafik cezaları güncellendi. Peki, Hız sınır cezası, kırmızı ışıkta geçme cezası, emniyet kemeri takmamak, cep telefonu kullanmanın cezası ne kadar?

Hız sınırı, kırmızı ışık, kemer cezası kaç lira olacak? İşte 2023 yeni trafik cezaları...

Yeniden Değerleme Oranı ile birlikte 2023 yılının trafik cezaları açıklandı.. En yüksek cezanın 20 bin 977 lira ile uyuşturucu ve uyarıcı madde etkisinde araç kullanmak olduğu öğrenildi. Peki aşırı hız, kemer takmama, kırmızı ışıkta geçme ve diğer tüm ceza miktarları ne kadar oldu? İşte madde madde

Mcg Sar Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mcg Sar Danışmanlık Ticaret Anonim Şirketi bugün Beykoz'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Yavuz Gökalp Yıldız ve Sinem Hürmüzlü ortaklığında kuruldu.

Ülkede kırmızı alarm verildi! Hem hükümet hem de vatandaşlar uyarıldı! Markete gidenler dikkat

İngiltere'de gıda konusunda kırmızı alarm verildi. Hükümete gıda kıtlığı konusunda uyarı yapılırken, acil olarak tarım politikalarının desteklenmesi gerektiği ifade edildi.

iran Hürmüzgan depremi Haberi

iran Hürmüzgan depremi

İran'ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletine bağlı Keşm kentinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.


Devlet televizyonunun haberine göre, Tahran Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü Sismoloji Merkezi, yerin 14 kilometre derinliğinde kaydedilen 5,2 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Fars Körfezi olduğunu açıkladı.


Depremin, Hürmüzgan eyaletinin merkezi Benderabbas kentinde de hissedildiği belirtildi. Sarsıntının hasara neden olup olmadığı bilinmiyor.


Ülkenin güneybatısındaki Buşehr eyaletinde de geçen hafta 5,4 büyüklüğünde bir sarsıntı...