04 / 05 / 2024

İran Suriye konut inşaatı

İran Suriye konut inşaatı

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Muhammed İslami'nin, Esed rejimi ile yaptığı anlaşma çerçevesinde; İran, Suriye'de 30 bin konut inşa edecek...

İran, Suriye'de 30 bin konut inşa edecek!

İran, Suriye'nin yeniden yapılandırılmasına yönelik projelerden pay alacak. İran, rejimle yaptığı anlaşma sayesinde ülkedeki 30 bin konutun inşasını üstlenecek... 

O ilde 25 adet konut imarlı arsa satışa çıkıyor! Arsa alacaklara müjde! 

Lüleburgaz Büyükkarıştıran'da konut imarlı 25 adet arsa satılıyor. Peki Lüleburgaz Büyükkarıştıran'daki arsaların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Konut stokundaki yetersizlik arsaya olan talebi artırdı! Yatırımcıların gözü 1'e 10 kazandıran arazilerle Trakya'da!

İstanbul'un günden güne büyümesiyle konut sorunları artmaya devam ediyor. Konut stokunun yetersiz kalması ve kira fiyatlarının artmasıyla İstanbullu yatırımcı gözünü 1'e 10 kazandıran arazilerle Trakya'ya çevirdi. 

TOKİ'den bu kez 30 bin TL peşinat ve 1.500 TL taksitle 2+1 konut fırsatı! Bu tarihi kaçıran çok üzülür!

TOKİ'den bu kez 30 bin TL peşinat ve 1.500 TL taksitle 2+1 konut fırsatı... Bu tarihi kaçıran çok üzülür... Hemen bakın...

TOKİ Van Çaldıran’da 240 taksitle ucuz konut!

Türkiye’nin büyük bir heyecanla beklediği TOKİ sosyal konut projesinin detayları açıklandı. Van TOKİ 2022 sosyal konut projesinin ayrıntıları tek tek açıklandı. Peki, TOKİ Van Çaldıran projesinde toplam kaç konut yapılacak? TOKİ Van Çaldıran 2022 fiyatı ne kadar?

Konut yatırımcısına en fazla kazandıran iller belli oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre, Konut Fiyat Endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 96,4, reel olarak ise yüzde 26,9 oranında arttı. Bu verilere göre konut yatırımcısına en çok kazandıran iller belli oldu. İşte detaylar...

Suriye'de ihtiyaç sahipleri için 4 bin 500 konut inşa edilecek!

Ataa İnsani Yardım Derneği ve Merhametli Kalpler Derneği iş birliğinde, Gaziantep Valiliğinin desteğiyle, Suriye'de ihtiyaç sahipleri için toplam 4 bin 500 konut inşa edilecek.

Kiralık ve satılık konut fiyatları tavan yaptı!

Haber1 köşe yazarı Şaban Çağıran bugünkü köşesinde konut sektörünü kaleme aldı. İşte Şaban Çağıran'ın 'Konut sektöründe neler oluyor?' başlıklı yazısı...

Fransa'daki hayırseverlerden Suriye'ye 539 konut bağışı!

Fransa Strazburg Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Strazburg Din Hizmetleri Ataşeliği ve bağlı dernekler tarafından Suriye'ye 539 konut bağışı gerçekleştirildi.

İran'da konut kiraları yüzde 30'dan fazla arttı!

İranlı Öğrenciler Haber Ajansına (ISNA) göre İran'da konut kiralarının yüzde 30'dan fazla zamlandığı açıklandı.

TEB konut kredisi faizleri yeniden düştü!

Mart başında hareketlenen döviz kuru ve Suriye kaynaklı jeopolitik riskler karşısında faiz oranlarını arttıran TEB yeniden konut kredisi faiz indirimi uyguladı.

Türkiye’de en fazla konut alan ülkeler belli oldu! Suriye listede yok!

Türkiye'de 2019’da en çok konut satın alan yabancılar Irak’lılar oldu. Irak'ı sırasıyla İran, Rusya ve Suudi Arabistan takip etti. Nüfusu 3.5 milyonu geçen Suriyelilerin listede olmaması ise gözden kaçmadı.

Konut mağdurları Ankara'ya gidiyor!

Konut alma hayaliyle alın teri dökerek biriktirdikleri paraları firmalara kaptıran binlerce konut mağduru Ankara’ya gidiyor. Mağdurlar kurulan komisyona destek vermek için Tüm Parti Genel başkanları, Adalet Komisyonu ve Alt Komisyon üyeleri ile görüşecek.

Konut mağduriyeti TBMM gündeminde!

Konut alma hayaliyle alın teri dökerek biriktirdikleri paraları firmalara kaptıran binlerce konut mağdurunun sorunları Meclis gündemine taşındı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, TBMM’ye sunduğu önergede, söz konusu sorunun araştırılmasını talep etti.

İran Suriye konut inşaatı Haberi

İran Suriye konut inşaatı

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Muhammed İslami, Esed rejimi ile varılan anlaşma kapsamında Suriye'de 30 bin konut inşa edeceklerini açıkladı. 

İran medyasında yer alan haberlere göre, Esed rejiminin Konut ve Kamu Hizmetleri Bakanı Süheyl Abdullatif Tahran'ı ziyaret etti. 

Ziyaret sırasında iki ülke arasında İranlı şirketler tarafından Suriye'de toplu konutlar inşa edilmesi konusunda anlaşma yapıldı ve imzalar atıldı.

İslami, anlaşma çerçevesinde altyapı, konut ve mühendislik hizmetleri alanında iki ülke arasında 3 ortak şirket kurulacağını ifade ederek, İranlı şirketlerin Suriye'deki Esed rejiminin yasalarına uygun bir şekilde ve bağımsız olarak bu ülkede yatırım yapabileceğini belirtti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İslami, anlaşmanın önceliğinin Suriye'de İranlı şirketler tarafından 30 bin konut inşası ve altyapı projeleri olduğunu söyledi. İslami, "Suriye hükümeti bu konularla ilgili daha sonra açıklama...