03 / 05 / 2024

irana 2. nükleer santral mi inşa edilecek

irana 2. nükleer santral mi inşa edilecek

İran Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Ekber Salihi: "Rusya ile 1992'de imzalanan protokolün hayata geçirilmesi ve 4000 megavatlık yeni nükleer santralin yapımı için görüşmeler devam ediyor"

Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırı paniği! Etkilenecek ülkeler tek tek açıklandı: Türkiye de listede var

Ukrayna’da 2. Çernobil paniği başladı. Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali'nin patlaması durumunda, nükleer sızıntıdan etkilenmesi beklenen ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor...

'Sinop'ta kurulacak nükleer santralde son aşamaya gelindi'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alaboyun, Sinop'ta kurulacak 2'nci nükleer santralin yapımını Japonların başını çektiği bir konsorsiyumun üstlendiğini, proje şirketinin kurulmasının ardından inşaatın başlayacağını açıkladı.

Akkuyu Nükleer, cari açığı 2,5 milyar dolar azaltacak!

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Fuad Akhundov, nükleer santralin üretime geçmesi ile Türkiye'nin cari açığının yıllık 2,5-3 milyar dolar azalacağını söyledi.

İran Buşehr'de 2 yeni nükleer santral inşa edecek!

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, ülkenin tek nükleer santraline ev sahipliği yapan Buşehr kentinde iki yeni nükleer santral inşa edileceğini açıkladı.

Novovoronej Nükleer Enerji Santrali'nde 2 enerji bloğu inşa edilecek!

Ruslar, Akkuyu 'ya kurulacak santralin benzeri olan Novovoronej Nükleer Enerji Santralini yabancı gazetecilere gezdirdi. Novovoronej 2. Nükleer Enerji Santraline düzenlenen gezi ATOMEXPO 2015 Forumu kapsamında yapıldı.

Nükleer santraller yıllık doğalgaz ithalatını azaltacak!

Enerji Bakanlığı, Mersin ve Sinop’ta kuracağı 2 nükleer santral faaliyete geçtiğinde, yıllık doğalgaz ithalatını 7.2 milyar dolar azaltmayı ve 2030 yılına kadar toplam elektrik üretiminin en az yüzde 15’ini nükleer enerjiden elde etmeyi planlıyor

Sinop Nükleer Santrali anlaşması TBMM'de!

Japonya ile yapılacak ve Türkiye'nin 2'nci nükleer elektrik santrali olacak Sinop'taki tesise ilişkin anlaşma, TBMM'ye geldi. Türkiye'de nükleer enerji santraline ilişkin ilk anlaşma, 12 Mayıs 2010'da Rusya ile imzalanmıştı..

Rusya, İran’da 2 yeni nükleer enerji santrali inşa edecek!

Rusya, İran’da 2 yeni nükleer enerji santrali inşa edecek. Rusya ve İran arasında Moskova'da imzalanan nükleer anlaşma kapsamında, Rusya’nın, İran’da 2 yeni nükleer enerji santrali inşa edeceği bildirildi.

İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi başladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi’nin açılışında, ülkemize kurulacak 2 nükleer santralin yıllık 7,5 milyar dolar enerji ithalatının önüne geçeceğini söyledi...

Abbas Arakcı: Nükleer anlaşmanın ilk etabı 20 Ocak’ta uygulanmaya başlanacak!

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abbas Arakcı, İran ile 5+1 ülkeleri arasında 24 kasım 'da Cenevre’de imzalanan nükleer anlaşmanın ilk etabının 20 Ocak’ta uygulanmaya başlanacağını söyledi..

İran ikinci nükleer santral inşası için Rusya ile görüşüyor!

İran Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Ekber Salihi: "Rusya ile 1992'de imzalanan protokolün hayata geçirilmesi ve 4000 megavatlık yeni nükleer santralin yapımı için görüşmeler devam ediyor"

Akkuyu’da nükleer santral hazırlık çalışmaları bitmek üzere!

Rusya nükleer enerji ajansı Rosatom Başkanı Sergey Kriyenko, Mersin Akkuyu’da inşa edilecek nükleer santralle ilgili hazırlık çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Vladimir Putin’e nükleer santral inşaatları ile ilgili bilgi verdi...

Taner Yıldız: Nükleer yakıt elde etmekle ilgili endişemiz yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Japonya’dan Singapur’a giderken uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yıldız, Türkiye'nin nükleer yakıt bulmayla alakalı bir sıkıntısı olmayacağını söyledi.

irana 2. nükleer santral mi inşa edilecek Haberi

irana 2. nükleer santral mi inşa edilecek


İran Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Ali Ekber Salihi, Rusya ile 1992’de imzalanan protokolün hayata geçirilmesi ve 4000 megavatlık yeni bir nükleer santralin yapımı için görüşmeler yapıldığını söyledi.


Salihi, resmi haber ajansı IRNA'da yer alan açıklamasında, İran ile Rusya cumhurbaşkanlarının geçen hafta telefon görüşmesi yaptığını söyledi ve "Bilindiği üzere Buşehr nükleer santrali tamamen İranlı uzmanlara devredildi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Ruhani, yeni yıl bütçesinde Buşehr’de ikinci nükleer santralin yapımı için bütçe ayrılması talimatını verdi" dedi.


Her 1000 megavatlık santralin yapımının planlar üzerinde yeniden çalışma yapılması göz önüne alındığında yaklaşık 8 yıl sürebileceğini ifade eden Salihi, "Buşehr tesisi hazır ve içerisinde dört reaktöre yer verebilecek kapasitede olduğu için ikinci santrali de burada yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.


Buşehr nükleer güç santralinin inşaasına ilk olarak 1974 yılında Almanya...