02 / 05 / 2024

İş güvenirliliği

İş güvenirliliği

İş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi, işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerinin düzenlenmesi amacıyla kanun getirilmişti.

Hindistan'da aynı gün içinde iki bina çöktü!

Hindistan'da aynı gün içinde iki bina çöktü. Başkent Yeni Delhi'de de 50 yıllık eski bir 4 katlı binanın çökmesi sonucu enkazdan 4 kişinin daha cesedinin çıkarılmasıyla ölü sayısı 11'e yükseldi.

Fikirtepe'de 15 gün içinde anlaşma sağlamazsa acele kamulaştırma işlemi yapılacak!

İstanbul Kadıköy Fikirtepe'de firmalar ve mülk sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar bitiyor. Fikirtepe'de 15 gün içinde anlaşma sağlamazsa acele kamulaştırma işlemi yapılacak. Yani firmalar mülk sahipleriyle anlaşırsa da anlaşmasa da evler yıkılacak.

Kocaeli’deki tüm tesis ve işletmelerin yangın güvenliği tedbirleri denetleniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan denetim ekipleri, Kocaeli ’deki tüm tesis ve işletmelerin yangın güvenliği tedbirlerini denetliyor.

Nest şirketi ev güvenliği için kamera üreten Dropcam'i 555 milyon dolara satın aldı!

Google' ın sahip olduğu Nest şirketi ev güvenliği için kamera üreten Dropcam' i 555 milyon dolara satın aldı. Satın almanın duyurulmasının hemen ardından 'mahremiyet' tartışmaları başladı...

İş güvenliği ve Soma paneli gerçekleşti!

301 işcimizin yaşamını kaybetmesine neden olan Soma Maden Ocağı Faciası sonrasında gündemin birinci sırasına İş Sağlığı ve Güvenliği konusu yerleşti. Mühendisler maden kazalarının önlenebilmesi detaylı bilgiler verdiler.

TMMOB: İş güvenliği kamusal hizmet olmalı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğinin (TMMOB) 43. Olağan Genel Kurulu sonuç bildirgesinde, "işçi sağlığı ve iş güvenliği hizmetlerinin kamusal bir hizmet olarak algılanması gerektiği" belirtildi

Veysel Eroğlu: İş güvenliği önemli!

Sakarya'da Yüksek Hızlı Tren istasyonunun inşaatında meydana gelen göçük hakkında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: İnşallah herhangi bir ölüm hadisesi olmaz. Geçmiş olsun. Tabi iş güvenliği önemli. Daha dikkatli olunması lazım" dedi...

Seismic Safety Deprem Güvenliği ve Intergeo Euraisa ikiz fuarları gerçekleşti!

MMI Eurasia Fuarcılık tarafından organize edilen Türkiye’nin ilk İkiz Konferans Fuarları olan Seismic Safety Deprem Güvenliği ve Intergeo Euraisa fuarları başarıyla gerçekleştirildi. Fuar, katılımcılar tarafından övgüye değer bulundu...

Seismic Safety Deprem Güvenliği Fuarı gerçekleşti!

Türkiye’nin ilk İkiz Konferans Fuarları olan Seismic Safety Deprem Güvenliği ve Intergeo Euraisa fuarları başarıyla gerçekleştirildi. Bu fuarlarla depreme karşı planlama ve yapılaşma adına yeni bir platform oluşturuldu...

Onur Metalurji Makine İnşaat Taahhüt ve İş Güvenliği Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Onur Metalurji Makine İnşaat Taahhüt ve İş Güvenliği Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Suat Oral tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 16 Mayıs'ta kuruldu.

İş güvenliği her sektörün sorunu!

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının ardından iş güvenliği yeniden gündeme geldi. Türkiye’de sık sık gündeme gelen ve büyük acıların yaşandığı iş kazaları akıllara “alınan önlemler yetersiz mi kalıyor” sorusunu getiriyor.

Enerji şirketleri Türkiye'nin güneşi için yarışacak!

Güneş enerjisinden elektrik için 13 megavatlık ihaleler yapıldı. Fakat daha yolun çok başındayız. Önümüzde 587 megavatlık yarış var. Dev şirketler Türkiye'nin güneşi için kıyasıya kapışacak.

One Tower Kule Konut ve AVM projesi, kapılarını bu kez Anneler Günü için açıyor!

One Tower Kule Konut ve AVM projesi, kültür sanat etkinliklerine devam ediyor. Ferah satış ofisiyle Ankara’nın yeni kültür sanat merkezi haline gelen One Tower Kule Konut ve AVM projesi, kapılarını bu kez Anneler Günü için açıyor.

İş güvenirliliği Haberi

İş güvenirliliği

İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi, işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerinin düzenlenmesi amacıyla 2013 yılı başında müstakil bir kanun olarak 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu yürürlüğe konulmuş ve çok sayıda da ikincil mevzuat (yönetmelik, tebliğ) çıkarılmış olmasına rağmen, aradan geçen iki yıl içinde iş kazası ve meslek hastalığı olaylarında önemli bir azalış sağlanamadığı gibi, son zamanlarda özellikle madencilik ve inşaat sektörü gibi çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde pek çok ölümlü iş kazası olayı ile karşı karşıyla kalınmıştır. Bu çerçevede, son iki yılın resmi olmayan ölümlü iş kazası istatistiklerine bakıldığında da 2013'te 1235 işçi, 2014 yılının ilk dokuz ayında da 1413 işçi hayatını kaybetmiştir. 


Soma'da ve en son...