06 / 05 / 2024

İş hayatındaki kadın sayısı

İş hayatındaki kadın sayısı

Kadın istihdamı, 2013'ün nisan ayının ardından geçen bir yıllık sürede 102 bin kişilik artışla 7 milyon 922 bine ulaşarak 8 milyon sınırına yaklaştı. Böylece son 5 yılda çalışma hayatındaki kadın sayısı 1 milyon 483 bin kişi artmış oldu...

Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Kadın çalışanlara yeni haklar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 19'uncu dönem toplu iş sözleşmesinde kadın çalışanlara yeni haklar getirdiklerini belirterek, "İşçi pozisyonunda nitelik tablolarındaki 'Kadın işçi çalışamaz' şeklindeki ibareleri yeni sözleşmede kaldırdık." dedi.

90 yaşındaki kadın 2 katlı evini devlet hastanesine verdi!

Manisa'nın Demirci ilçesinde ikamet eden 90 yaşındaki Kadirye Tekerlekli, 2 katlı evini devlet hastanesine verdi.

Mehmet Okay: Bir kadın 'tamam' demezse hiç bir konut satılamaz!

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay EQ’nun Şubat-Mart 2019 sayısındaki "Kadınlar..." başlıklı yazısında, 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutladı...

Rusya'da 80 yaşındaki kadın kiracısını parçalayıp buzdolabına koydu!

Rusya'nın Uzak Doğu Bölgesi'nde 80 yaşında bir kadının buzdolabından 52 yaşındaki kiracısının organları bulundu...

Gayrimenkulde kadın gücü!

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu tarafından düzenlenen ‘Kadınların İş Hayatında Yaptığı Temel Hatalar’ başlıklı etkinlikte konuşan Minerva Eğitim ve Danışmanlık Kurucu Başkanı Ayşegül Güngör, kadınların iş hayatında yapmamaları gereken hataları nedenleri ile katılımcılara anlattı.

İzmir kadın inşaatçılar birliği kuruluyor!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, inşaat sektöründe çalışan kadın üyeler arasındaki dayanışma ve işbirliğini arttırmak amacı ile ‘İzmir Kadın İnşaatçılar Birliği’ kuracaklarını dile getirdi. 

RE/MAX Türkiye’nin kadın çalışanlarının ilham verici öyküleri!

Girişimciliğe teşvik edici faaliyetleri öne çıkaran RE/MAX Türkiye, yüzde 50’ye yaklaşan kadın çalışan oranı ile kadınların iş hayatında aktif rol almalarını da destekliyor. 

Zeytinburnu Kent Konseyi Kadın Meclisi okul yaptıracak!

Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, ilçe esnafının da desteğiyle festival havasında bir kermes düzenliyor. Kermesten toplanan gelir, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa Zeytinburnu'ndaki bir anaokulunun yapımında kullanılacak.

Kayseri Kapalı Çocuk Parkı ve Kadın Kültür Merkezi inceledi!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve eşi Emel Palancıoğlu, kadınların çocuklarını birkaç saatliğine bırakabileceği kreş tarzındaki özel olarak hazırlanan Kapalı Çocuk Parkı ve Kadın Kültür Merkezi inşaatını gezdi.

Limak Türkiye'de kadın mühendis sayısını artıracak!

Limak Türkiye'de kadın mühendislerin sayını artırmak üzere "Türkiye'nin Mühendis Kızları" projesini başlattı. Projenin üniversite ayağında; endüstri, inşaat, makine, çevre mühendisliği gibi bölümlerinde okuyan kız öğrencilere burs desteği sağlanacak.

Kartepe Suadiye Kadın Spor Merkezi açıldı!

Kartepe Belediyesinin Suadiye’de yaptırdığı Kadın Spor Merkezi ve KAR-MEK Kurs Binası açıldı. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in 41 vizyon projesinde yer alan yatırımlar tek tek hayata geçiriliyor.

Malkara Kadın Sosyal Yaşam Merkezi açıldı!

Kadın Sosyal Yaşam Merkezi'nin açılışı 21 Ekim 2015 Çarşamba günü saat 14.00'de büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nuran Başkütük yaptı.

Pelin Akın iş hayatındaki hedeflerini anlattı!

Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜSİAD’ın en genç üyesi olan Pelin Akın, iş hayatındaki hedeflerini ve özel hayatıyla ilgili herşeyi HT Kulüp Yazı İşleri Müdürü Reşit Özet'e anlattı.

İş hayatındaki kadın sayısı Haberi

İş hayatındaki kadın sayısı

Kadın istihdamı, 2013'ün nisan ayının ardından geçen bir yıllık sürede 102 bin kişilik artışla 7 milyon 922 bine ulaşarak 8 milyon sınırına yaklaştı. Böylece son 5 yılda çalışma hayatındaki kadın sayısı 1 milyon 483 bin kişi artmış oldu. 


Bu yılın nisan ayı itibariyle kadınlar ülkedeki toplam istihdamın 30,2'sini oluştururken, işgücüne katılma oranları yüzde 30,7, işsizlik oranları ise yüzde 10,2 olarak kayıtlara geçti. Üniversite mezunlarının oranı 5 yılda 4.1 puan arttı Nisan ayı itibariyle istihdam edilen 7 milyon 922 bin kadının eğitim durumlarına bakıldığında, çalışanların yarısının lise altı eğitimli olduğu görülüyor. 


Çalışan iş gücü piyasasındaki kadınların yüzde 23,7'sini üniversite, yüzde 8,4'ü lise, yüzde 6,8'i de mesleki veya teknik lise mezunlarından oluşuyor. 2010'un nisan ayında istihdam edilen kadınların yüzde 19,6'sı üniversite mezunuydu. Buna...