16 / 05 / 2024

İş kazaları yalnızca yasalarla önlenemez

İş kazaları yalnızca yasalarla önlenemez

ANGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Av. Oğuzhan Kara, iş kazaları karnesi hayli kötü olan Türkiye'de, sorunun yasalarla çözülemeyeceğini söyledi. "Asıl mesele mevzuatın yetersiz olması değil, mevzuatın uygulanmasındaki yetersizlik ve denetim noksanlığıdır" dedi..

Son 20 yılda İstanbul’daki konut üretiminin yalnızca yüzde 5'i sosyal konut!

İstanbul'da kiralık ve satılık konutlarda kriz devam ederken uzman isimler ve devlet yetkilileri sosyal konutların çözüm olacağını belirtiyor. Ancak son 20 yılda İstanbul'daki konut üretiminin yalnızca yüzde 5'i sosyal konut...

Bu buzdolabı sudan ucuz; Fiyatı yalnızca 3 bin 499 TL

Döviz kurundaki yükselme beyaz eşya fiyatlarında da artışa neden oldu. Aylık gelen zamlar sonrası buzdolabı fiyatları da tavan yaptı. Fakat piyasada satılan bir buzdolabı fiyatıyla dikkatleri çekmeyi başardı. İşte yalnızca 3 bin 499 TL'ye satılan o buzdolabı ve özellikleri...

Nisan 2023 bekçi alımında son dakika! Başvurular yalnızca online alınacak! Hemen tek tek açıklanan bu detaya bakın!

Nisan 2023 bekçi alımında son dakika müjdesi geldi. Bekçi alımı için başvurular yalnızca online alınacak... Hemen tek tek açıklanan bu detaya bakın...

Migros’ta şampuan ve krem ürünlerine dev indirim! Pahalanmasına yalnızca 2 gün kaldı! 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

Migros’ta şampuan ve krem ürünlerine dev indirim! Pahalanmasına yalnızca 2 gün kaldı! 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

İstanbul'da yaşamaya elverişli konut kalmadı: 83 bin 726 ilandan yalnızca 6'sı BM kriterlerine sahip!

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'da BM’nin "yaşamaya elverişli konut" tanımına 83 bin 726 konut ilanından yalnızca 6'sının uygun olduğuna dikkat çekti.

Kanal İstanbul'u yalnızca ülkemize değil, dünyaya kazandıracağız!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesinin engellenmek istediğine dikkat çekerek, "Türkiye'nin stratejik hamlesi olan Kanal İstanbul'u yalnızca ülkemize değil, dünyaya kazandıracağız" dedi.

Şantiyelerin güvenliği için teknolojik dönüşüm gerekiyor!

İnşaat ve el aletleri sektörü iş sağlığı ve güvenliği ihtiyacının en yoğun olduğu sektörlerin başında yer alıyor. Öyle ki, kazaların yüzde 30’u yalnızca el aletlerini kullanırken meydana geliyor.

Ahmet Aras: Bodrum'un yalnızca yüzde 13'ü imara açık!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras imar planlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Mevcut imar planlarında Bodrum'un yalnızca yüzde 13'ü imara açık" dedi.

Oğuzhan Kara: İş kazaları yalnızca yasalarla önlenemez!

ANGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Av. Oğuzhan Kara, iş kazaları karnesi hayli kötü olan Türkiye'de, sorunun yasalarla çözülemeyeceğini söyledi. "Asıl mesele mevzuatın yetersiz olması değil, mevzuatın uygulanmasındaki yetersizlik ve denetim noksanlığıdır" dedi..

Kürşat Tuncel: Türkiye yalnızca inşaat sektörüne dayalı olarak büyüyemez!

Kürşat Tuncel Türkiye'nin yalnızca inşaat sektörüne dayalı olarak büyüyemeyeceğini belirtiyor. Son günlerde rant vergisi tartışmalarının alev almasıyla birlikte gayrimenkulden elde edilen gelirler kamuoyunda tartışma konusu haline geldi...

Maya Tekstil 2014 yılında 49 ülkeye ihracat yapacak!

Yerli ev tekstili pazarının dünyadaki yüzü olan Maya Tekstil, PENELOPE ve Othello markaları ile yalnızca geçen yıl yurt dışında 150 bin kişiyi yerli üretim yastıkla tanıştırdı.

2 TL'ye evinizi akıllandırmanın yolu!

Akıllı evler gitgide daha geniş bir yelpazede yer almaya başlarken binlerce dolarlık bu yatırımların benzeri bir konforu kendi evinizde yalnızca birkaç liralık mikro denetleyicilerle sağlamanız mümkün...

TOKİ Ankara Beypazarı kura sonuçları!

Ankara-Beypazarı (240) Toplu Konut Projesi kapsamında yer alan 1 adet B1 tipi 2+1 alt gelir grubu konut ve 1 adet K2 tipi 3+1 standart konut olmak üzere toplam 2 adet konut yalnızca engelli kategorisinde ve kuralı satış yöntemiyle satışa sunuluyor...

İş kazaları yalnızca yasalarla önlenemez Haberi

İş kazaları yalnızca yasalarla önlenemez

ANGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Av. Oğuzhan Kara, iş kazaları karnesi hayli kötü olan Türkiye'de, sorunun yasalarla çözülemeyeceğini söyledi. 


Av.Kara, "Asıl mesele mevzuatın yetersiz olması değil, mevzuatın uygulanmasındaki yetersizlik ve denetim noksanlığıdır" dedi. 

Av.Oğuzhan Kara; yakın tarihte Soma'da meydana gelen maden kazasında 301 madencinin, İstanbul'da yaşanan asansör faciasında ise 10 inşaatçının yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Türkiye'de iş kazalarının tamamen çığrından çıktığının altını çizen Av.Kara, "6552 Sayılı Torba Kanunu'na maden işçileri bakımından eklenen düzenlemeler olumlu olsa da sorunun yalnızca mevzuat düzenlemeleriyle çözülmeyeceği bir gerçektir. İş kazalarının önlenmesi konusu mevzuat tedbirlerini zorunlu kıldığı gibi mevzuat dışı tedbirlerin alınmasını ve bunların takip edilmesini ve denetilmesini de zorunlu kılmaktadır. Ülkemizde iş kazaları kanununda asıl sorun mevzuatın yetersiz olması değil mevzuatın uygulanmasındaki yetersizlik ve denetim noksanlığıdır" dedi. 

Toplumsal bilinç...