04 / 10 / 2024

İŞ kazalarını engelleyen firmalar

İŞ kazalarını engelleyen firmalar

Torba yasa Meclis'ten geçti. Buna göre, işyerinde ölümlü ve ciddi yaralanmalı iş kazalarını 3 yıl boyunca önleyen bir işveren, 3 yıl işsizlik sigortası primini eksik ödeyerek, iş güvenliği maliyetlerini çıkartabilecek.

Kendinizi özgür ve bağımsız hissetmek istiyorsanız Seat Ateca sizi bekliyor! Uygun kampanyaları kaçırmayın

Ateca, birçok ileri sürüş yardımı sistemi ile donatılmıştır. Bu özellikler, sürüş güvenliğini arttırır ve olası kazaların önüne geçer. Peki Seat Ateca 08 Nisan 2023 fiyat listesi nedir?

EYT’lilere SGK’dan kritik uyarı! Bu detayı sakın atlamayın!

Emekli olabilmek için en önemli konulardan biri de sigorta başlangıç tarihi olarak biliniyor. Staj sigortası kapsamı bireyin geçirmiş olduğu meslek hastalıklarını ve iş kazalarını içeriyor. İşte tüm detaylar...

Geniş hacimli tasarımıyla çok fonksiyonlu buzdolabına mutfaklarınızda yer açın! İşte 10 Şubat 2023 fiyat listesi

Buzdolabındaki kokulardan rahatsız olanlar için Vestel, kokuların birbirine karışmasını engelleyen, gün ışığı pro teknolojisi ile virüsleri yok eden no frost buzdolabı üstün teknolojik tasarıma sahiptir. Peki geniş hacme ve çok fonksiyona sahip buzdolabı ne kadara satılıyor? İşte detaylar..

Kanal İstanbul gemi kazalarını engelleyebilecek!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Boğazı'nda iki yük gemisinin çarpıştı. Son zamanlarda meydana gelen gemi kazaları Kanal İstanbul tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. 

Şantiyelerin güvenliği için teknolojik dönüşüm gerekiyor!

İnşaat ve el aletleri sektörü iş sağlığı ve güvenliği ihtiyacının en yoğun olduğu sektörlerin başında yer alıyor. Öyle ki, kazaların yüzde 30’u yalnızca el aletlerini kullanırken meydana geliyor.

İş kazalarını azaltmak için teşvik sistemi getirildi!

Firmalara iş kazalarını azaltmak adına çok önemli bir teşvik sistemi getirildi. 10’dan fazla çalışanı bulunan ve iş kazası olmayan işyerlerine prim indirimi yapılacak. 

İnşaatlardaki iş kazalarına alınacak önlemler TBMM'de!

İnşaat sektöründeki iş kazalarının azaltılması için alınacak önlemler meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe oluyor!

Samsun'da Güvenli İnşaat Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, "İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe meydana geliyor." dedi

Türkiye'de en ölümcül kazalar inşaat sektöründe yaşanıyor!

Türkiye'de en ölümcül kazaların yaşandığı alanın inşaatlar olduğunu ifade eden İŞKUR Genel Müdür Köksal: "İşsizlik oranlarında yüzde 11'in altında bir rakam bekliyoruz. İnşallah 2017 sonunda da yüzde 10'un altında bir işsizlik rakamı ortaya çıkacak." dedi.

Birinci derecede ölümlü iş kazaları inşaat sektöründe oluyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapımı devam eden Bursa Entegre Sağlık Kampüsü'nde çalışan işçilerle iftarda bir araya geldi.Bakan Müezzinoğlu, birinci derecede ölümlü iş kazalarının, daha çok inşaat sektöründe görüldüğüne dikkati çekti.

ÇATIDER'den iş kazalarına karşı uyarı!

ÇATIDER Başkanı Adil Baştanoğlu ölümlü iş kazalarının önemli bir bölümünün inşaat sektöründe meydana geldiğini, Türkiye'de son 10 yılda 11 bini aşkın işçi iş kazasında hayatını kaybettiğini söyledi.

Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor!

İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği 2017 Hedef Sıfır Pratik Çözümler sempozyumu İstanbul'da başladı. Müsteşar Yardımcısı Nacar: "Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor. Bunların da içlerinde en önemli neden ise yüksekten düşme'' dedi.

Standartlardan uzak binlerce çatı, insan hayatını tehdit ediyor!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, Türkiye’de standartlardan uzak binlerce çatı bulunduğunu ve her yoğun kar yağışında benzeri üzücü kazaların yaşandığını belirtti.

İŞ kazalarını engelleyen firmalar Haberi

İŞ kazalarını engelleyen firmalar

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'ndaki bazı eksikliklerin giderilmesi ve işverenlerin konuya bakışını değiştirecek bazı düzenlemelerin yer aldığı torba yasa Meclis'ten geçti. Artık işverenlerin ve işçilerin konuya ilişkin bakış açılarının değişmesi bekleniyor. Kanundaki bir madde işverenlerin iş sağlığı ve güvenliği konusunda katlandıkları maliyetlerin belirli bir bölümünün işsizlik sigortası fonundan karşılanmasını sağlıyor. 



86 BİN 472TL TASARRUF 

Sistem şu şekilde işliyor: Çok tehlikeli sınıfta yer alıp 10'dan fazla çalışanı bulunan işyerlerinde 3 yıl ölümlü veya sürekli iş göremezlikle sonuçlanan iş kazası yaşanmaması durumunda bir sonraki takvim yılından geçerli olmak üzere 3 yıl boyunca işsizlik sigortası işveren payının bir puan eksik ödenmesi söz konusu olacak. Ortaya şu şekilde bir tablo çıkıyor: İşverenler asgari ücret üzerinden çalıştırdıkları işçiler için 24,02 TL işsizlik sigortası primi...