29 / 04 / 2024

iş kazası teşviği

iş kazası teşviği

Firmalara iş kazalarını azaltmak adına çok önemli bir teşvik sistemi getirildi. 10’dan fazla çalışanı bulunan ve iş kazası olmayan işyerlerine prim indirimi yapılacak. 

Togg'un ilk kazasından sonra merak konusu olmuştu! İşte tamir için götürülecek yer

Togg'un ilk trafik kazasını yaşamasının ardından yedek parça ve onarım işlemi merak konusu oldu. Togg’un tamirinin nerede yapıldığı ve sürece ilişkin detaylar netleşti. İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Türkiye'nin otomobili Togg'un servis süreci nasıl işliyor? İşte detaylar

Togg'un ilk trafik kazasını yaşamasından sonra yedek parça ve onarım işlemlerinin nasıl olacağı merak konusu oldu. Togg'un tamiri nerede yapılıyor? İşte Togg'un tamir süreciyle ilgili detaylar...

Deprem, iş kazası olarak kabul edilir mi? Kimlere maaş bağlanır?

Yaşanan büyük deprem felaketi sonrası, en fazla merak edilen konulardan biri de, “depremin iş kazası kabul edilip edilmeyeceği. İşte bu konuda kafalardaki soru işaretlerini kaldıracak tüm detaylar…

2022 yılında hangi sektörlere yatırım yapıldı? En fazla yatırım teşviğini hangi sektör aldı?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı geçen yıla ilişkin yatırım teşvik belgelerini açıkladı. Buna göre, geçen yıl desteklenen yatırımların tutarı yüzde 43 oranında artış gösterirken, 357 binden fazla kişiye ise iş imkanı sağlandı.

Apartman, site, villa çatılarında güneş doğacak! EPDK açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), güneşten elektrik üretimi kapasite sınırını 10 kW’den 25 kW’ye çıkardı. Apartman, site, villa gibi alanlarda vergi, gümrük ve 4. bölge teşviğiyle üretimin yaygınlaştırılmasının önü açıldı.

Devlet ev alana 69 bin lira destek veriyor!

Vatandaşlar devlet tarafından sağlanan katkılarla ev sahibi olabiliyor. Evlenene devlet teşviği yapılan düzenleme ile çeyiz hesabı destek parası 9 bin liraya çıkarken, ilk kez ev alana devlet teşviği ise konut hesabı ile 25 bin liraya çıktı.

Kentsel dönüşüme KDV teşviği!

Kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde taşınmaz maliklerine ait mevcut inşaat alanının 1,5 katına kadar olan yeni inşaat alanlarında yapılacak konutlara ilişkin inşaat taahhüt işlerinde katma değer vergisi (KDV) yüzde 1 olarak belirlendi.

Kentsel dönüşüm kredisi 2021!

Kentsel dönüşümde faizsiz kredi teşviği 2021 yılında uygulanmaya başlayacak. Kamuda yapılması planlanan tasarruflar ile kentsel dönüşüme kaynak sağlanacak. İşte kentsel dönüşüm kredisi 2021 tutarları...

Apartman görevlisinin primi devletten!

Geçtiğimiz Mart ayında resmen başlayan kolay işverenlik uygulaması, 100 bine yakın iş yerinin ve apartman görevlisini mutlu etti. İlave istihdam teşviğinden faydalanan işverenlere, prim ve vergi desteği yıl sonuna kadar sürecek.

Kentsel dönüşüm kredisi 2020!

Kentsel dönüşümde faizsiz kredi teşviği 2020 yılında uygulanmaya başlayacak. Kamuda yapılması planlanan tasarruflar ile kentsel dönüşüme kaynak sağlanacak.

Almanya'daki konut teşviğinden 43 bin aile yararlandı!

Almanya'da aileleri konut satın almaya teşvik etmek için amaçlanan konut teşvik priminden bugüne dek 43 bin aile yararlandı.

İş kazalarını azaltmak için teşvik sistemi getirildi!

Firmalara iş kazalarını azaltmak adına çok önemli bir teşvik sistemi getirildi. 10’dan fazla çalışanı bulunan ve iş kazası olmayan işyerlerine prim indirimi yapılacak. 

İnşaat sektöründe teşvik! İş kazaları önlenecek!

Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, inşaat sektöründe işçi çalıştıran işyerlerine, ölüm ve sakatlıkla sonuçlanmayan iş kazası yaşanmaması halinde teşvik verilecek.

iş kazası teşviği Haberi

iş kazası teşviği

Sabah Gazetesi yazarlarından Faruk Erdem bugünkü köşesinde ''İşverene hem ödül hem ceza'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte Faruk Erdem'in yazısı... 

Hükümet iş kazalarının minimuma indirilmesi amacıyla yasal düzenlemelerin yanı sıra prim teşviki ile de firma ve çalışanların yanında olmaya devam ediyor. Son çıkarılan düzenlemeye göre, iş kazası yaşanmayan işyerlerine teşvik uygulanacak.

3 YIL AYNI ŞARTLAR GEÇERLİ

Prim teşvikinden, çok tehlikeli sınıfta yer alan ve 10'dan fazla çalışanı bulunan iş yerleri faydalanacak. Çok tehlikeli işyerleri madenler, inşaat gibi risk unsuru çok olan yerlerden oluşuyor. Birden fazla çok tehlikeli sınıfta işyeri bulunan işverenler bu işyerlerinin toplam çalışan sayısı üzerinden değerlendirilecek.

Kapsamdaki işyerlerinin üç yıl süreyle ölümlü veya sigortalıya sürekli iş göremezlik geliri bağlanmasına neden olacak iş kazası yaşanmaması halinde teşvik uygulanacak. İşveren gerekli şartların devamı halinde...