24 / 07 / 2024

iş konfederasyonu uluslararası birliği

iş konfederasyonu uluslararası birliği

Yabancı yatırımcılara toprak satışında 2.5 hektar olan oran 30 hektara çıkarılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sürecin 2012 başlarında tamamlanacağını açıkladı

Deprem bölgesi için uluslararası kuruluşlardan 3,8 milyar dolar para alındı! İnşaat, altyapı ve sağlıkta kullanılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bölgenin yaralarını sarmak amacıyla uluslararası kuruluşlardan bugüne kadar 3,8 milyar dolarlık finansman sağlandığına dikkat çekti. İşte o açıklama...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu açıkladı! Açlık sınırı 15 bin 548 lira...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamaya kapsamında yer alan verilere göre, kasım ayında açlık sınırı 228 lira daha fazlalaşarak 15 bin 648 liraya kadar çıktı. Yoksulluk sınırı da 1187 lira yükselerek ve 45 bin lirayı geçtiği kaydedildi. İşte ayrıntılar...

“Asgari ücret daha yüksek olabilirdi” diyen HAK-İŞ kimi suçladı?

Türkiye'nin ikinci büyük işçi konfederasyonu HAK-İŞ, asgari ücretle ilgili kendilerine yapılan eleştirilere yanıt gelirken, rakamın 8 bin 500 TL'den yüksek olmamasıyla ilgili kimi suçladı?

Altın nasıl bir seyir izleyecek? İşte uluslararası kuruluşların tahminleri

Uluslararası finans kuruluşları altın için umut vermedi. 2023 yılı için altının ons fiyatını 1650 dolar olarak öngören Fransız Société Generale yine de portföylerde altın bulundurulmasının denge unsuru olacağını belirtti.

Filistin'den uluslararası topluma yıkımların durdurulması çağrısı!

Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi Fetih'in Merkez Komite Üyesi ve Filistin Sivil İşler Genel Kurulu Başkanı Hüseyin eş-Şeyh gerçekleştirilen yıkımların durdurulması için uluslararası topluma çağrı yaptı...

Beyrut Limanı'nın imarı için belirsizlik devam ediyor!

Lübnan makamları, 4 Ağustos 2020'deki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'nın yeniden imarı için uluslararası şirketler tarafından sunulan tekliflere cevap vermedi. 

Sadakataşı Derneği, İdlib'deki 308 briket evi teslim etti!

Çalışmalarına devam eden Sadakataşı Derneği, Almanya Uluslararası İnsani Yardım Derneğinin katkılarıyla Suriye'de Beşşar Esed rejim güçlerinin saldırılarıyla zorla yerinden edilen siviller için hayata geçirdiği briket evlerinden 308'inin, ihtiyaç sahiplerine teslimini yaptı.

İBB'den 4 metro hattı için 580 milyon dolarlık Eurobond satışı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul içerisinde yürütülen metro inşaatları için  uluslararası sermaye piyasalarına 580 Milyon Dolarlık Eurobond ihraç edildiğini söyledi.

Esas Holding'in yeni CFO'su Mustafa Tercan oldu!

Esas Holdingin yeni CFO'su Mustafa Tercan oldu. Tercan, Esas Holding'in yurt içi ve uluslararası yatırımlarının finans yönetimine liderlik edecek.

Artvin Kemalpaşa'da tünel üzerindeki arsada tarım yapılıyor!

Artvin’in Kemalpaşa içesinde uluslararası kara yolu güzergahında bulunan tünelin üzerinde bulunan tarla görenleri şaşırttı. 

Osmangazi Köprüsü’nde hisse satışı için JPMorgan’a yetki!

Gebze-İzmir otoyolunun işletmesini üstlenen Otoyol Yatırım A.Ş. potansiyel hisse satışı için uluslararası yatırım bankası olan JPMorgan'ı danışmanlık için yetkilendirdi...

İTO'dan inşaat ve gayrimenkulde 2020 atağı!

İTO da lokomotif sektörün diğer sektörleri de hareketlendirmesi için uluslararası etkinliklere katılmaya devam ediyor. İTO bu yıl da gayrimenkul sektörünü 4 ülkede 6 büyük fuara taşıyacak.

Güneri Civaoğlu Kanal İstanbul'u yazdı!

Gazeteci Civaoğlu Kanal İstanbul için "Uluslararası hukuk ve ülke güvenliğinin kilit taşlarından biri olan Montrö bağlamında iyi niyetli uyarıların, bu büyük ve tarihi projenin geleceği ve çok daha güvenilir hukuk, siyaset ve dış politika ekosistemiyle bütünleşmesine katkısı olabilir" diyor...

iş konfederasyonu uluslararası birliği Haberi

iş konfederasyonu uluslararası birliği

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yabancılara toprak satışındaki kısıtlama oranını artırma yönünde çalışmalara başladıklarını açıkladı. Satışı yapılacak gayrimenkul türlerini konut ve işyeriyle kısıtlamayarak çeşitlendirdiklerini söyleyen Bayraktar, "Yabancılara toprak satışındaki kısıtlama oranı 2.5 hektardı. Bunu 30 hektara kadar çıkarabileceğiz. Ancak bu daha taslak halinde" diye konuştu. Bayraktar, sürecin 2012 başlarında tamamlanmasını beklediklerini açıkladı. Yabancılara toprak satışındaki kısıtlamayla ilgili dünyada ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi özgüveni yüksek ülkelerin mütekabiliyet şartı aramadan gayrimenkul satışı gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Bayraktar, Türkiye'nin stratejik konumu ve şartlarını dikkate alarak yabancılara mülk satışının önünü açmak için girişimde bulunduklarını anlattı.

'TAHAMMÜL YOK'
Türkiye'deki konut stokunu yenileme çalışmaları yaptıklarını da anlatan Bayraktar, "Bir saniye bile beklemeye tahammülümüz yok. Yasal prosedürü hazırlıyoruz" diye konuştu.

Enerjinin yüzde 40'ı konutlarda tüketiliyor