02 / 05 / 2024

iş sağlığı hakkında kanun

iş sağlığı hakkında kanun

İş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi, işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerinin düzenlenmesi amacıyla kanun getirilmişti.

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. kuruldu!

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. bugün Gaziosmanpaşa'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kemal Karaman tarafından kuruldu.

Enerji Bakanı bayraktar: ‘Suudi Arabistan ile enerji alanında da iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bir TV programında, Türkiye'nin enerji gündemine ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar, "Suudi Arabistan ile enerji sektöründe önemli bir iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayçiçek yağı hakkında bomba gelişme

Ayçiçek yağı bir dönem vatandaşlar tarafından çok aranan ürünler arasında yer alıyordu. Ayçiçek yağı fiyatları bir dönem fırlamıştı. Şimdi ayçiçek yağı fiyatları hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

GSS borçları ne zaman siliniyor? İşte Sağlık Sigortası prim borçları hakkında merak edilenler

Gelir testi yaptırmadığı için Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olan vatandaşlar için vergi affı kanunu kapsamında yapılandırma fırsatı sunuldu. Bu fırsatla birlikte, borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar borçlarını yapılandırabilecekler.

İşten çıkarılınca sağlık sigortasından yararlanma hakkı hemen biter mi?

İşten istifa ya da çıkarılma durumlarında sosyal güvenceden yoksun kalmak, pek çok kişi için en fazla endişe yaratan durumlardan biri.  Peki işle ilişiği kesilenlerin sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı da hemen sona eriyor mu?

Sağlık çalışanlarına promosyon bombası! En az 30 bin TL! Sağlık Bakanlığı maaş promosyonu ne zaman verilecek?

Maaş promosyonları ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Yeni Sendika), sağlıkçılara revize edilmesi gündeme gelen banka promosyonlarına ilişkin beklentilerini sordu. İşte sağlıkçıların promosyon beklentileri...

Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri 2022! İşte son durum!

Bütün sağlık çalışanlarının yakından takip ettiği Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri hakkında beklenen açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. İşte Sağlık Bakanlığı promosyon ödemelerinde son bilgiler…

Elinizi çabuk tutun en az 2 kat maaş verilecek! Sağlık Bakanlığı personel alımında sona yaklaşılıyor! İşte son tarih!

Sağlık Bakanlığı personel alımı pek çok kişi tarafından merakla takip ediliyor. Personel alımlarında sona gelindi. İşte detaylar!

Sağlık Bakanlığı’nda 85 bin kişiye iş! Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte 85 bin yeni sağlık çalışanına istihdam konusu oldukça merak ediliyor. Ayrıntılar ise yavaş yavaş belli olmaya başladı. İşte detaylar…

Denge İsg İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Denge İsg İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi Güngören'de İdris Furat tarafından kuruldu!

Sağlık çalışanının ek ödeme tavan fiyatı değişiyor! Milyonlarca çalışanın maaşlarında artış olacak

Sağlıkla İlgili Bazı kanunlarda ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi görüşmeleri düzenlendi ve görüşmeler sonunda kabul edildi. Yeni düzenlemeyle ek ödeme tavan fiyatı değişiyor. Milyonlarca çalışanın maaşlarında artış olacak. İşte detaylar...

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de  10 binTL sermaye bedeli  ile Süleyman  İbar tarafından kuruldu.

ÇEİS'ten İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne özel farkındalık çalışması!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne Özel gerçekleştireceği farkındalık çalışmasında mekanik tasarımlar temasını ele aldı. 

iş sağlığı hakkında kanun Haberi

iş sağlığı hakkında kanun

İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi, işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerinin düzenlenmesi amacıyla 2013 yılı başında müstakil bir kanun olarak 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu yürürlüğe konulmuş ve çok sayıda da ikincil mevzuat (yönetmelik, tebliğ) çıkarılmış olmasına rağmen, aradan geçen iki yıl içinde iş kazası ve meslek hastalığı olaylarında önemli bir azalış sağlanamadığı gibi, son zamanlarda özellikle madencilik ve inşaat sektörü gibi çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde pek çok ölümlü iş kazası olayı ile karşı karşıyla kalınmıştır. Bu çerçevede, son iki yılın resmi olmayan ölümlü iş kazası istatistiklerine bakıldığında da 2013'te 1235 işçi, 2014 yılının ilk dokuz ayında da 1413 işçi hayatını kaybetmiştir. 


Soma'da ve en son...