03 / 05 / 2024

iş yeri markalaşma projesi

iş yeri markalaşma projesi

Esnafa vergi, sosyal güvenlik, mesleki eğitim, kredi, finansman ve yenilikçi alanlarda yeni destekler sunulurken, markalaşma projesi hayata geçiyor. Buna göre; imar düzenlemeleriyle, kent merkezlerinde iş yeri çeşitliliği artırılacak

Berlin’de yüzde 37 kira artışı mağaza kapattırıyor, Türkiye’de Şubat iş yeri kira zammı yüzde 54.72!

​​​​​​​TÜİK Şubat ayı iş yeri kira zammını yüzde 54.72 olarak açıkladı. İş yeri sahipleri zammı çok bulurken gazeteci Gaffar Yakınca X sosyal medya hesabından Berlin’de 118 yıllık lüks ürün mağazasının yüzde 37’lik kira artışı yüzünden kapandığını duyurdu. Takipçileri bizde zamlar yüzde yüz dedi

Ankara ve Amasya'da 18 mağaza ile 6 iş yeri satılıyor!

Ankara'da yer alan 18 mağaza ile Amasya'da yer alan 6 iş yeri satışa çıkarıldı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 9 Ocak ve 18 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

Trabzon Maçka'da 150 bin TL'den başlayan fiyatlarla 36 gayrimenkul satılıyor: Arsa, arazi ve iş yeri alacaklar dikkat! 

Trabzon Maçka Belediye Başkanlığı, aralarında arsa, arazi ve iş yeri olan 36 adet gayrimenkulü 150 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor. İşte ayrıntılar...

Son dakika! Elektrikli araç şarj istasyonlarına iş yeri ruhsatı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, müstakil elektrikli araç şarj istasyonları için iş yeri açma ve çalışma ruhsatı, diğer iş yerleri ve toplu yapılarda kurulacak olan istasyonlar için faaliyet izin belgesi düzenlenmesine ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.

Konut olarak satılan işyeri ve ofiste KDV farkı geri alınacak

Danıştay yıllardır tartışma ve dava konusu olan işyeri ve ofislerini konut olarak satanlara yapılan KDV iadesiyle ilgili meselede son noktayı koydu ve Maliye'yi haklı buldu.

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31553 sayılı resmi gazetede yayımlandı. 

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31457 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sitenin bir dairesine iş yeri açılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında sitenin bir dairesine işyeri açma ile ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Sanal ofisler 'iş yeri kiralaması' olarak görülmüyor!

Yeni çalışma kültürü sanal ofisler oldu. Peki nedir bu sanal ofisler? Sanal ofis kiraları ne kadar? Sanal ofisler, iş yeri kiralaması olarak geçiyor mu? İşte detaylar...

İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına yeni düzenleme getirildi!

Oto galeriden lunaparklara kadar birçok iş yerini yakından ilgilendiren iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi.

İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31150 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarıyla ilgili önemli değişiklikler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı hazırlandı.

İş yeri ve konut kiralarıyla ilgili hangi haklar alındı?

1 Mart ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasında işyeri kiralarının ödenememesi durumunda, işyeri sahiplerinin kiracıyla ilgili tahliye davası açma ve kira sözleşmesini feshetme haklarını kullanabilmeleri yasaklandı. 

iş yeri markalaşma projesi Haberi

iş yeri markalaşma projesi

Hükümet, 'Güçlü Esnaf, Güçlü Ekonomi' vizyonuyla küçük esnafa destek için düğmeye basıldı. Takvim Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre; esnafa vergi, sosyal güvenlik, mesleki eğitim, kredi, finansman ve yenilikçi alanlarda yeni destekler sunulurken, markalaşma projesi hayata geçiyor.

İmar düzenlemeleriyle özellikle kent merkezlerinde iş yeri çeşitliliği artırılacak ve 2019 yılının sonuna kadar 350 bin esnafa 22 milyar liralık kredi verilecek.

Perakende işletmelerin faaliyete geçişmesiyle kriterler esnafa göre yeniden düzenlenecek. Esnafa destek paketindeki bazı önemli adımlar şu şekilde:

- Esnafa yeni finansman modelleri ile işlerini büyütme imkanı tanınacak. 

- Doğrudan esnafa yönelik pazarlama ve markalaşma projesi yaşama geçirilecek. 

- Esnafın ürettiği malların etkin şekilde piyasadan teminini sağlamak için tedarik ve dağıtım kooperatifleri teşvik edilecek.

- Pazarcı esnaf eğitim programı tüm Türkiye'de yaygınlaştırılacak. 

 - Genç girişimlere vergi istisnası sürecek.