17 / 05 / 2024

İş yeri stopaj oranları mart 2022

İş yeri stopaj oranları mart 2022

İSTOÇ İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Gayrimenkul Uzmanı Şenay Araç Demir gayrimenkul sahiplerine 2022 yılı vergilendirme dönemi ile ilgili önemli uyarılar yaptı. İşte Demir'in o uyarıları...

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Kira stopajı nedir? Kira stopajı nasıl hesaplanır?

Kira stopajı, bazı taşınmazlar için ödenmesi gereken bir vergidir. Ticari taşınmazlar için geçerli olan bu vergi, her iş yeri için farklı miktarlarda ödenmektedir. Belirli bir hesaplama formülü olduğu için iş yeri için hesaplanabilir. Peki kira stopajı nedir ve nasıl hesaplanır?

İş yeri kiralamalarında stopaj kaldırılıyor mu?

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında iş yeri kiralamalarında stopaj uygulamasının kaldırılması öngörülüyor. 

KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor!

Mevduat stopaj indiriminin son durumu merak ediliyor. KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor. 

İş yeri sahipleri kira sözleşmesinde bunlara dikkat!

İş yeri kiralamalarında sıklıkla karşı karşıya kalınan bir istek stopajın düşük ödenmesi amacıyla kira kontratının az bir bedelle belirtilmesi ve üstünün elden ödenmesi oluyor. Peki stopajın düşük gösterilmesinde risk var mı? İşte ayrıntılar...

Kira geliri stopaj oranı 2021!

31 Temmuz 2020 tarihinden sonra iş yeri kiralarında stopaj oranı yüzde 20’den yüzde 10’a düşürüldü. İşte kira geliri stopaj oranı 2021...

Kira stopajı hesaplama örneği 2021!

İş yeri olarak kullanma amacıyla kiralanan gayrimenkuller için brüt kira bedelleri üzerinden vergi alınıyor. Kiralayan tarafın stopajı vergi dairesine ödemesi gerekiyor.

Fuat Oktay: İş yeri kira stopaj oranında indirim yaptık!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 2021 yılı bütçe planını sundu. Oktay, bütçe sunumu sonrası yaptığı açıklamada pandemi döneminde iş yeri kira stopajlarında indirim yapıldığını açıklandı. 

İş yeri kiracılarına stopaj ve KDV indirimi!

İş yeri kiracılarına müjdeli bir haber daha geldi. Kira sözleşmesi gereği gelecek yıla sarkan kiralar, yıl sonuna kadar ödenirse gelecek yılın ödemeleri için indirimli vergi fırsatı sunulacak...

KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indiriminde son durum!

İş yeri kira ödemelerindeki stopaj oranı (yüzde 20 veya indirimli yüzde 10), nakden/banka kanalıyla veya hesaben ödeme zamanı dikkate alınarak belirlenecek.

Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik" dedi ve oranın yüzde 20’den yüzde 10’a düştüğünü belirtti...

Kiracının stopaj yüküne çözüm getirilmeli!

İş yeri kira gelirlerinden yapılacak stopaj oranı, yüzde 20'den yüzde 10'a düşürüldü. Doç. Dr. Murat Batı, iş yeri kira stopaj uygulamasının tamamen kaldırılması gerektiğini belirtti...

İş yeri kiralarında KDV ve stopaj indirimi ne zamana kadar devam edecek?

31 Temmuz 2020 tarihli ve 31202 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 2812 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile, bazı hizmetlerin KDV oranlarında değişiklik yapıldı. Peki İş yeri kiralarında KDV ve stopaj indirimi ne zamana kadar devam edecek?

İş yeri stopaj oranları mart 2022 Haberi

İş yeri stopaj oranları mart 2022

u ay ile beraber gayrimenkul sahipleri için vergi dönemi de resmen başlamış oldu. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak vergisinin beyan dönemi olan bu ay ayrıca kira gelirlerini de içeren yıllık gelir vergisi beyannameleri de veriliyor.

İSTOÇ İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Gayrimenkul Uzmanı Şenay Araç Demir gayrimenkul sahiplerine son zamanlarda sık sık gündeme gelen 2022 yılı vergilendirme dönemi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Şenay Araç Demir konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada KDV oranı ve kira ödemelerinden kesilen indirimli stopaj uygulamasının sona erdiği için işyeri kiralamalarında stopajın yeniden yüzde 20’ye, KDV’nin ise yüzde 18’e yükseldiğini dile getirdi.

Peki gayrimenkul sahipleri 2022 yılı vergilendirme dönemi ile ilgili olarak nelere dikkat etmeli? İşte detaylar...

Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada bireysel mülkü olan...