17 / 05 / 2024

iş yeri stopaj uygulaması

iş yeri stopaj uygulaması

TESK Genel Başkanı Palandöken, stopaj uygulamasına ilişkin olarak, "Verginin vergisi olan stopaj uygulaması kaldırılmalı ya da yüzde 20'den 5'e düşürülmeli." değerlendirmesini yaptı.

İş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısı! Prof. Dr. Murat Batı: İş yeri kiracıları kurtarılmalı!

İş yeri kiralarından alınan yüzde 20'lik stopaj gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Murat Batı, kiracıları bu yükten kurtarmak için iş yeri kira stopajı kaldırılsın çağrısında bulundu. İşte ayrıntılar..

İş yeri kiralamalarında stopaj kaldırılıyor mu?

TBMM'ye sunulan Gelir Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında iş yeri kiralamalarında stopaj uygulamasının kaldırılması öngörülüyor. 

KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor!

Mevduat stopaj indiriminin son durumu merak ediliyor. KDV ve iş yeri kira stopaj oranı indirimi bugün sona eriyor. 

Fuat Oktay: İş yeri kira stopaj oranında indirim yaptık!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 2021 yılı bütçe planını sundu. Oktay, bütçe sunumu sonrası yaptığı açıklamada pandemi döneminde iş yeri kira stopajlarında indirim yapıldığını açıklandı. 

Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik" dedi ve oranın yüzde 20’den yüzde 10’a düştüğünü belirtti...

İş yeri kiralarında KDV ve stopaj indirimi!

Kira ödemelerinde Katma Değer Verisi ve Stopaj oranlarında değişiklik yapıldı. Yeni düzenleme ile 31 Aralık 2020'ye kadar işyeri kiralama hizmetinde yüzde 18 olan KDV yüzde 8’e, yüzde 20 oranında uygulanan gelir vergisi stopaj oranı ise yüzde 10 oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazan esnaftan 'iş yeri kira stopajına son' talebi!

2.5 milyon esnafın temsilcisi TESK'in Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yolladı ve 11 ayrı istekte bulundu. Palandöken, "Esnaf ve sanatkârlarımızca ödenen işyeri kira stopajı uygulamasına son verilmeli" dedi...

İş yeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılması için teklif verildi!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında iş yeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılması amaçlanıyor. 

CHP'den iş yeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılması teklifi!

CHP'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik hayata olan etkilerinin azaltılması amacıyla hazırladığı kanun teklifiyle iş yeri kira ödemelerinde stopajın kaldırılmasını öngörüyor

İş yeri kira geliri elde edenler için vergi avantajı!

Birçok iş yeri sahibi, vergi ödemek yerine vergi iadesi de alabilecek. İade alamayan mülk sahipleri ise, en azından kiracı iş yerinin ödediği stopajı hesaplanan vergiden düşebilecek... 

İş yeri kiralarında stopaj yoluyla vergilendirme nasıl yapılır?

Gayrimenkulü iş yeri olarak kiralayanlar, kira ödemeleri üzerinden yüzde 20 oranında stopaj yapmak durumunda kalıyor. Fakat basit usulde vergiye tabi ise kira ödemesi üzerinden vergi kesintisi yapılmıyor. Peki iş yeri kiralarında stopaj yoluyla vergilendirme nasıl yapılır, hangi giderler indirilir?

İş yeri kirası alan yüzde 20 stopaj vergisi veriyor!

Gayrimenkulünü işyeri olarak kiraya verenler, kiranın yüzde 20'sini stopaj olarak ödemek zorunda. Kira geliri 1.800 lirayı aştığında beyanname verilmesi gerekiyor.

İşyeri kira stopajı gelir vergisinden düşülür mü?

1 - 31 Mart tarihleri arasında geçtiğimiz sene elde edilen kira gelirlerinin vergisi ödeniyor. Beyannameler ise 25 Mart'a kadar veriliyor. Peki, işyeri kira stopajı gelir vergisinden düşülür mü?

iş yeri stopaj uygulaması Haberi

iş yeri stopaj uygulaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, stopaj vergisinin sorun olmaktan çıkarılması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, stopaj vergisinin tamamen kaldırılması ya da yüzde 20'den yüzde 5’e düşürülmesi gerektiğini belirten Palandöken, şöyle konuştu:

"Mülk sahibinin ödemesi gereken vergiyi esnafımız ödüyor ve bu da haksız bir düzen oluşturarak esnafımızın kazancından götürüyor. Kira geliri 30 bin TL’yi aşan kira gelirlerinde iş yeri sahipleri beyanname veriyor fakat vergi ödemeyerek vergi iadesi alıyor. Ama esnafımız bunu zarar etse dahi ödemek zorunda. Finansal sorunlar, kiralar, sigorta primi derken birçok kalemde ödemesi olan esnafımızın üzerinden stopaj yükü kaldırılmalı. Bu esnafımıza bir ayrıcalık değil, hakkını teslim etmek demektir. Stopajın ne kadar haksız bir uygulama olduğunu, çiftçiye verilen tarımsal desteklerden bile yüzde 4...