20 / 07 / 2024

İşçi zehirleyen fabrika

İşçi zehirleyen fabrika

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın talimatıyla harekete geçen ekipler Kocaeli Gebze Sanayi bölgesinde 60 işçinin zehirlenmesine sebep olan boya fabrikasına 507 Bin 981 TL para cezası kesti...

Tesla, Türkiye'de fabrika açacak mı? İşte yanıtı

Milyarder iş adamı Elon Musk’ın şirketi Tesla’nın Türkiye’de fabrika kuracağına dair iddialar ortaya atılmıştı. Tesla'nın Türkiye'ye fabrika kurması gibi bir planı olup olmadığı merak ediliyor. İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Türkiye'deki fabrikasını kapatan Honda elektrikli araçlar için Çin'de fabrika kuruyor

Japon otomotiv üreticisi Honda, Türkiye'de 24 yıl süren üretim macerasını geçen sene sonlandırıp Gebze'deki fabrikasını kapatmaya karar vermişti. Honda, üreteceği yeni nesil elektrikli araçlar için Çin'de fabrika kurmaya karar verdi. İşte detaylar...

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

Aselsan Silah Fabrikası 17 Aralık'ta açılıyor!

Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi'nde inşaatı süren Aselsan Silah Sistemleri Fabrikası'nın yüzde 80'i tamamlandı. Fabrika 17 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açılacak.

Katar'da inşa edilecek fabrikanın temeli Bartın'da atılıyor!

Bartın'da faaliyet gösteren çelik konstrüksiyon firması, ürettiği malzemeleri fabrika yapımında kullanılmak üzere Katar'a ihraç ediyor

Yerli otomobilin üretileceği fabrika arazisinde inceleme yapıldı! 

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun 2022 yılında yerli otomobili üreteceği Bursa'daki fabrika arazisinde incelemelerde bulunuldu. 

İnşaat yatırımları 39 çeyreğin dibini gördü!

Türkiye ekonomisinde yatırımlar ikinci çeyrekte yüzde 22,8 küçülürken bu rakam bir önceki çeyrekteki yüzde 12.4'lük daralmanın iki katı bir düşüşe işaret etti. Yatırımlar içinde fabrika ve ofis binaları yatırımlarım anlatan inşaattaki daralma ise yüzde 29’u geçti...

Berdan Mardini Mardin'de fabrika kuruyor!

Şarkıcı Berdan Mardini, Mardin'de doğup büyüdüğü mahalleye vefa borcunu ödemek için fabrika kuruyor. Fabrikada ise 50 kişi istihdam edecek.

Elazığ'da 45 milyon TL'lik fabrika için yer tahsis edildi!

Derin dondurucu dolap ve ankastre mutfak araçları Elazığ'a 45 milyon TL'lik fabrika yatırımı yapacak. Sözleşmesi imzalanan yatırım için yer tahsisi yapıldı. 

Manisalı girişimciler hibe desteği ile fabrika kurdu!

Girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan hükümlülerden Osman Güven, KOSGEB'den aldığı 50 bin TL hibe desteği ile Koşukırı bölgesinde ahşap palet fabrikası kurdu.

İzmir Çiğli'de 6.3 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İzmir İli, Çiğli İlçesi, Büyük Çiğli Mahallesi'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 6 milyon 373 bin 427 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Suriyeli iş adamları Türkiye'de fabrika açıyor!

Suriyeli iş insanı Ahmet Elaci, Hatay'ın Yayladağı ilçesine 3,5 milyon liralık yatırımla yeni bir fabrika açtı. Elaci, Türkiye'deki yatırımlarına devam edeceklerini söyledi. 

İşçi zehirleyen fabrika Haberi

İşçi zehirleyen fabrika

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın talimatıyla harekete geçen ekipler Kocaeli Gebze Sanayi bölgesinde 60 işçinin zehirlenmesine sebep olan boya fabrikasına 507 Bin 981 TL para cezası kesti. İşçilerin Fabrikada kullanılan kimyasal hammaddenin aktarımı sırasında bağlantı borusunun patlaması sonucu zehirlendiği tespit edildi.


Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde Kurulu bir lojistik firmasında çalışan 60 işçi zehirlenmesi üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın talimatıyla bakanlık yetkilileri harekete geçti.


Bölgeye giden bakanlık yetkilileri OSB’de yoğun bir koku ile karşılaştı.


Yapılan araştırma sonucunda kokunun etrafa kimyasal hammaddenin aktarımı sırasında bağlantı borusunun patlaması sonucu yayıldığı belirlendi.


Daha sonra ise bölgeye yayılan kimyasalın şirket yetkilileri tarafından işçilerce temizletildiği, kimyasalın karıştığı suyunda Yumrukaya Deresine deşarj edildiği saptandı.


Bakanlık Çevre Kanununa uymadığı için boya fabrikasına 507 Bin 981 TL...