29 / 04 / 2024

Manisalı girişimciler hibe desteği ile fabrika kurdu!

Manisalı girişimciler hibe desteği ile fabrika kurdu!

Girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan hükümlülerden Osman Güven, KOSGEB'den aldığı 50 bin TL hibe desteği ile Koşukırı bölgesinde ahşap palet fabrikası kurdu.



Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, denetimli serbestlik altında bulunan hükümlülerin topluma tekrar kazandırılması çalışmaları kapsamında verilen girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan Osman Güven, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’ndan (KOSGEB) aldığı 50 bin TL hibe desteği ile günlük 500 adet ahşap palet üretimi yapan fabrika kurdu. Güven, fabrikada 20 kişiye de istihdam sağladı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan hükümlülerden Osman Güven, Koşukırı bölgesinde ahşap palet fabrikası kurmak için Turgutlu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün desteği ile iş kurma projesini hazırlayarak Manisa KOSGEB’e müracat etti.

Başvuru Manisa KOSGEB tarafından onaylanarak 50 bin TL hibe desteği alan Güven, ‘Güven Palet’ adı altında ahşap palet fabrikası açtı.


Geri Dön