29 / 04 / 2024

5 bin kraliçe arıyı hibe desteği ile alıp tanesini 300 TL'den satabilirsiniz! İşte detaylar

5 bin kraliçe arıyı hibe desteği ile alıp tanesini 300 TL'den satabilirsiniz! İşte detaylar

Bir hibe desteğiyle hayata geçirdiği projesiyle büyük bir başarı elde eden Aydın Payar, Kırıkkale'de kraliçe arı üretimine odaklandı. Yılda 5 bin adet kraliçe arı üretimi gerçekleştiren Payar, bu sayede kendisine önemli bir gelir kaynağı yaratıyor. Üstelik, kaliteli üretimlerini 300 lira gibi bir fi



Yüzde 70 devletten aldığı hibe desteği ile Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde kraliçe arı üretimi yapan Aydın Payar, yaptığı kar ile gündeme geldi. Payar, devlet desteği ile başladığı bu üretimde kraliçe arıların her birinin tanesini 300 TL’den sattığını dile getirdi. Yapmış olduğu kraliçe arı üretimi hakkında kapsamlı bilgiler veren Payar’ın açıklamaları haberimizde…

 5 bin kraliçe arıyı hibe desteği ile alıp tanesini 300 TL den satabilirsiniz! İşte detaylar

Senede 5000 kraliçe arı üretimi

Kırıkkale’de kraliçe arı üretimi projesiyle gündeme gelen Aydın Payar, devlet desteği kapsamında olan KOP projesinden yüzde 70 oranında bir hibe almıştı. Bu hibe ile üretimine başlayan Payar, her yıl yaklaşık 5000 kraliçe arı üretiyor. Ülke genelinde ticaret yaparak kraliçe arının tanesini 300 TL’den satışa sunuyor.

Aydın Payar, kraliçe arının kovanı yönettiğini ve emirlerin kraliçe tarafından verildiğini belirtiyor. Kendi çiftliğinde bin adet kraliçe arı kutusuna sahip olduğunu ifade eden Payar, bu kutuları yüzde 70 hibe desteğiyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden temin ettiğini söylüyor. Üretim sürecinde büyük bir özveriyle çalışan Payar, yılda 5 bin civarında kraliçe arı üretimi gerçekleştiriyor ve bu arıları Türkiye'nin dört bir yanına kargo yoluyla gönderiyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön