04 / 05 / 2024

işçilerin gökdelen yemeği

işçilerin gökdelen yemeği

80 yıl önce New York Rockefeller Merkezi'nin inşaatında çekilen fotoğrafın önceden planlandığı, işçilere poz verdirilirken onlarca fotoğrafçının davet edildiği anlaşıldı

İstanbul'daki 1 ev fiyatına, Baltimore'da 135 bin metrekarelik gökdelen alınıyor! 

Türkiye'deki konut fiyatları ile yurt dışındaki konut fiyatları sık sık karşılaştırılıyor. Şimdi de ABD Baltimore'da satılan bir gökdelen fiyatıyla gündem oldu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Şişlililer Taş Yapı'nın yeni rezidans projesine karşı eylemde: Planı iptal ettirene kadar mücadelemiz sürecek!

İstanbul Avrupa Yakası Şişli'de inşa edilecek olan yeni gökdelen projesi büyük tepki çekti. Yaşanan duruma tepki veren yurttaşlar söz konusu inşaat projesi için bir araya geldi.

Taş Yapı'dan Şişli'ye 72 katlı gökdelen!

Taş Yapı Şişli'deki yeni gökdelen projesi için start verdi. 72 katlı rezidans ve alışveriş merkezi için alan boşaltma çalışması başlatıldı.

Çiftçilerin gözü yarınki Kabine toplantısında! Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olup 5 bin TL ikramiye alamayanlar dikkat!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanıyor. Toplantıda ekonomik gelişmelerin ele alınması beklenirken, çiftçilerin gözü yarınki toplantının sonucuna çevrildi. 5 bin TL ikramiye alamayanlar yarınki toplantıyı bekliyor.

Devlet hibe desteği nasıl alabilirim? Hibe almak için nereye başvurulur?

Hibe desteği çiftçilerin gündemini oluşturan konulardan biridir. Bu kapsamda hibe desteğine dair merak edilen o detaylar!

Tüm işçilerin gözü 17 Ocak'a çevrildi! Süreç başlıyor

TÜRK-İŞ, kamu işçilerinin ücretlerine yapılacak zammın belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri için 17 Ocak'ta bir araya gelecek. İşte tüm detaylar...

Tarımsal destek ödemesi ne zaman yapılacak? Çiftçiye mazot ve gübre desteği ne zaman ödenecek?

Tarımsal destek ödemeleri çiftçilerin gündemini oluşturuyor. Tarımsal destek ödemeleri yattı mı, yatmadı mı? sorularının yanıtları ve detayları!

2022 mazot gübre desteği ne zaman ödeniyor? Mazot gübre desteği yattı mı?

Mazot gübre desteği, şu aralar çiftçilerin gündeminde yer alıyor. Peki 2022 mazot gübre desteği ne zaman ödeniyor?

Kamu işçilerine müjde! Yemek ücretlerine zam yapıldı

Kamu kurumlarında çalışan yaklaşık 550 bin işçiyi ilgilendiren önemli bir gelişme oldu. İşçilerin günlük yemek ücreti, 17 liradan 55 liraya çıkarıldı.

Mazot gübre desteği ne zaman, hangi gün ödenecek? 2022 Mazot gübre desteği ne kadar?

Mazot gübre desteği çiftçilerin gündemini oluşturuyor. Mazot gübre desteğinin ne zaman ödeneceği merakla bekleniyor. İşte detaylar!

Promosyon yarışında son dakika! Emekli promosyonunda rakamlar değişti! Garanti, TEB, ING, Ziraat, Yapı Kredi…

Bankaların gerçekleştirdiği emekli promosyonunda yarış, günden güne kızışıyor. En yüksek emekli promosyonunu sağlayan bankalar listesi, birçok SSK ve Bağ-Kur'lu kişilerin gündeminde yer almakta. Peki 2022 yılının en yüksek emekli promosyonunu hangi banka veriyor? İşte detaylar...

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda intikal süreci kişilerin gözünde büyüttüğü işlemlerden biridir. Peki Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? İşte detaylar!

Çiftçilerin gözü bu haberde! Gübre fiyatlarına indirim yapıldı mı? Hangi gübre kaç lira? 12 Mayıs 2022 fiyat listesi

Milyonlarca çiftçi, uygun fiyatla gübre alabilmek için internet sitelerindeki ve bayilerdeki fiyatları araştırıyor. Maliyetlerdeki yükseliş sebebiyle zor duruma düşen çiftçiler gübre fiyatlarını merak ediyor. Gübre fiyatları kaç TL? İşte 12 Mayıs 2022 fiyat listesi...

işçilerin gökdelen yemeği Haberi

işçilerin gökdelen yemeği

20'nci yüzyılın en ikonik fotoğraflarından biri olan, 20 Eylül 1932'de New York'taki Rockefeller Merkezi gökdeleninin inşasında işçilerin öğlen yemeği yediği anı gösteren fotoğraf geçen hafta 80'inci yılını kutladı. Ancak "Lunch atop a Skyscraper" (Gökdelenin üstünde öğle yemeği) adı verilen bu fotoğrafın işçilerden habersiz çekilmediği, şirketin işçilere reklam amacıyla poz verdirdiği iddia edildi. Kimliği belirsiz olan fotoğrafçının, inşaat sürecini takip etmek için haber ajanslarından gönderilen fotomuhabirlerden biri olduğu düşünülüyor. Bir ara bu fotoğrafı çeken kişinin Charles Ebbets olduğu düşünülmüş, ancak daha sonra çekildiği anda bölgede birden fazla fotoğrafçının olduğu belli olmuştu. Fotoğrafın haklarına sahip olan Corbis İmaj'dan tarihçi Ken Johnston, "Bu fotoğraf, Rockefeller tarafından reklam amaçlı çekilmişti. İşçiler gerçekti ancak o pozu vermeleri söylenmiş ve onlarca fotoğrafçı çağrılmıştı" dedi. 


'HÂLÂ BU...