18 / 05 / 2024

işgalci nedir

işgalci nedir

Tabiat Varlıkları ve Doğal Sit Alanları İle Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Bulunan Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Yerlerin İdaresi Hakkında Yönetmelik kapsamında geçen "Fuzuli şagil" nedir?

İzale-i şuyu nedir?

İzalei-i şuyu önemli bir hukuk terimidir ve bir davayı ifade eder. Ortaklığın giderilmesi davası olarak da adlandırılan bu dava kişisel mülkiyete geçilmesini sağlar. Peki izale-i şuyu davası nedir, hangi durumlarda açılı ve nasıl sonuçlanır? İşte izale-i şuyu ile ilgili bilgiler...

Fuzuli işgal ne demek? Fuzuli işgal nedeniyle tahliye nasıl olur?

Fuzuli işgal, gayrimenkul alanında kullanılan terimlerden biridir. Gecekondulaşma olarak da İngilizce’den Türkçe’ye geçen bu terimin asıl anlamını bilmekte fayda var. Gayrimenkul hukuğunda bu terim biraz farklı tanımlanır. Peki fuzuli işgal nedir ve yasal sonuçları nelerdir? 

Tapu intikal işlemleri nelerdir?

Tapu intikal işlemleri, miras hukukunda önem arz eden terimlerden biridir. Dolayısıyla bazı hukuki süreçlerde pek çok kişinin araştırdığı ve öğrenmek istediği kavramlardan biridir. Peki tapu intikal işlemleri nedir, nasıl yapılır ve kimler bu işleme dahil olur? İşte tüm ayrıntılar...

Minibüs zammı ne zaman uygulanacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, şehir içi toplu ulaşım ücretlerine önemli bir zammın onaylandığı duyuruldu. Bu zam ile birlikte minibüslerin ücretleri de arttı. Peki, minibüslerdeki bu zammın yürürlüğe gireceği tarih nedir ve indi-bindi ücreti

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

TCDD tarih verdi 100 personel alıyor! Personel alımı başvuru şartları nedir?

Türkiye Cumhuriyeti devlet demiryolları (TCDD) 26-30 Aralık tarihleri arasında, İŞKUR üzerinden daimi işçi alacağı ilanını duyurdu. İlana başvuru yapacak haberimziden detaylara ulaşabilir. TCDD'nin perseonel alımı için istediği belgeler nedir? İşte detaylar

İstanbulkart kişiselleştirme işlemi nedir?  İstanbulkart kişileştirme işlemi nasıl, nereden yapılır?

İstanbulkart'ta yeni dönem başlıyor. Kişiselleştirilmemiş kartlar İstanbulkart’a özel aktarma, ücret iadesi ve resmi tatillerde ücretsiz seyahat hakkından faydalanamayacak. Peki kişileştirme nasıl ve nereden yapılıyor?

KOSGEB genç girişimci desteği 2022 ne kadar? Genç girişimci yaş sınırı nedir?

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, esnaf ve sanatkarlar ile tarımsal üretime yönelik kredi paketleri ve genç girişimci desteği ile ilgili paylaşımda bulundu. Peki, KOSGEB genç girişimci desteği 2022 ne kadar? Genç girişimci yaş sınırı nedir?

Hisse tevhidi nedir? Hisse tevhidi işlemi nasıl yapılır?

Tapu işlemleri içerisinde yer alan hisse tevhidi nedir? Hisse tevhidi işlemleri nasıl yapılır? İşte detaylar…

Kadastro nedir? Kadastro ne işe yarar?

Kadastro nedir? Kadastro ne işe yarar? vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. İşte detaylar!

Beslenme desteği nedir? Beslenme desteği nasıl alınır? Beslenme desteği kimlere verilir?

Beslenme desteği nedir, kimlere verilir? Beslenme desteği nasıl alınır? soruları yanıtlarını arıyor. İşte merak edilenler…

Ekspertiz nedir ne işe yarar?

Ekspertiz kavramı sürekli karşımıza çıkmaktadır. Peki ekspertiz nedir, ne işe yarar? İşte detaylar!

TOKİ gurbetçi konutları, evleri başvuru şartları nedir? TOKİ gurbetçi evleri nereden başvuru yapılır?

TOKİ gurbetçi evleri nedir, TOKİ gurbetçi evlerine nasıl başvuru yapılır? merak edilen sorular arasında yer alıyor. İşte o soruların yanıtları!

işgalci nedir Haberi

işgalci nedir

Fuzuli şagil nedir?

Fuzuli şagil, hukuksal bir terim olarak işgalci anlamına geliyor. Söz konusu terim 2 Mayıs 2013 Perşembe günü Resmi Gazetede yayımlanan Tabiat Varlıkları ve Doğal Sit Alanları İle Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Bulunan Devletin Hüküm ve Tasarrufu Altındaki Yerlerin İdaresi Hakkında Yönetmelik içerisinde kullanılıyor.


Tanımına da aynı yönetmelik kapsamında yer verilen "Fuzuli şagil" şu şekilde açıklanıyor;


Fuzuli şagil 

Kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, İdarenin tasarruf yetkisi bulunduğu taşınmazın zilyetliğini, devletin izni dışında eline geçiren, elinde tutan veya her ne şekilde olursa olsun bu malı kullanan veya tasarrufunda bulunduran gerçek veya tüzel kişilere deniyor.


Buna göre fuzuli şagil olarak nitelendirilen işgalciler, devletin izni dışında; idarenin tasarruf yetkisi bulunduğu taşınmazın zilyetliğini ele geçiren kimseleri ifade ediyor.



Işıl Seren...