17 / 05 / 2024

işgüvenliği torba yasa

işgüvenliği torba yasa

Yeni hazırlanan ‘torba’ya eklenen bir maddeyle işgüvenliği malzemelerini kullanmayan ya da koruyamayan işçi, üç ihtardan sonra tazminat ödenmeksizin işten atılabilecek...

Kamu müteahhitlerinden torba yasa açıklaması! Müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, kamu müteahhitlerinin sorunlarının, TBMM’nin gündeminde olan torba yasa çerçevesinde değerlendirilmesini talep etti. İşte müteahhitlerin talepleri...

KYK borçları, maske cezaları, kredi kartı borçları… Borçlar tek tek silinecek! Torba Yasa artık Meclis’te

Milyonlarca insanı kapsayacak olan torba yasa için sayılı günler kaldı. Torba yasa, KYK borçlarını, maske ve sokağa çıkma yasağı cezaları, kredi kartı borçları gibi konuları ele alırken detaylar ise tek tek belli olmaya başladı… İşte detaylar…

İşte "Torba Yasa"dan çıkan vergiler!

Torba Yasa'da vergilerle ilgili değişiklikler yapıldı. Torba yasa, bazı değişikliklerle mecliste kabul edildi ve ardından 5 aralık günü Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Torba Yasa ile kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler!

TBMM'de görüşülen Torba Yasa Tasarısı kabul edilerek yasalaştı. Torba Yasa kapsamında kentsel dönüşüm uygulamalarında da birtakım değişiklikler yapıldı. Peki, Torba Yasa ile kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler nelerdir?

İş güvenliği uzmanı olmayan firmaya ceza!

İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırmayan işletmelere geçmişe yönelik ceza kesilmemesini öngören af maddesi torba yasadan çıkarıldı..

İş güvenliği tasarısı yasalaştı!

İş yaşamıyla ilgili düzenlemeleri içeren İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı..

Torba yasa konut kredisi peşinat desteği kabul edildi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 27 Ocak 2015 tarihinde Marriot Otelde düzenlenen "İnşaat Sektörü Zirvesi"nde müjdesini verdiği Torba yasa konut kredisi peşinat desteği kabul edildi. Peki, destek nasıl yapılacak?

İş güvenliğinde yeni dönem başlıyor!

İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yasa Tasarısı, Alt Komisyon’da önergelerle değişti. Değişiklikle iş güvenliği uzmanı ya da hekimi bulundurmayanlara tanınan af süresi 6 ay uzadı.

İşgüvenliği malzemelerini kullanmayanlar tazminatsız işten atılacak!

Yeni hazırlanan ‘torba’ya eklenen bir maddeyle işgüvenliği malzemelerini kullanmayan ya da koruyamayan işçi, üç ihtardan sonra tazminat ödenmeksizin işten atılabilecek...

Binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri!

Binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri, 19 Aralık 2007 tarihinde 26735 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yangınların en aza indirilmesini amaçlayan binalara ilişkin genel yangın güvenliği hükümleri...

'İş güvenliği tek kişiye bırakılmamalı'

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Serdar Şardan ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, iş güvenliği paketini yorumladı. Serdar Şardan, ödül-cezayı modelini takdirle karşıladıklarını söyledi.

GYODER İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı, Yöneticilerin Sorumluluğu Eğitimi 20 Kasım'da!

İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı, Yöneticilerin Sorumluluğu Eğitimi GYODER, INDER, KONUTDER, TMB, INTES ve İTO işbirliği ile oluşturulan İş Sağlığı ve Güvenliği Platformu tarafından organize ediliyor.

İMKON'dan iş güvenliği paketi açıklaması!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı iş güvenliği paketi ile ilgili basın açıklaması yaptı. İMKON, "Mesleki Yeterlilik Belgesi”, Müteahhitlik sektörü açısından, hayati önem taşımaktadır.” dedi...

işgüvenliği torba yasa Haberi

işgüvenliği torba yasa

Yeni hazırlanan ‘torba’ya eklenen bir maddeyle işgüvenliği malzemelerini kullanmayan ya da koruyamayan işçi, üç ihtardan sonra tazminat ödenmeksizin işten atılabilecek. Buna karşın işçisini düşünmeyen işverenin cezası ise yarıya düşecek.

İş ka­za­la­rı­nın ve iş­çi ölüm­le­ri­nin azal­tıl­ma­sı ama­cıy­la ha­zır­la­nan ye­ni dü­zen­le­me­ye iş­çi­le­rin taz­mi­nat­sız ola­rak iş­ten atıl­ma­la­rı­nı ko­lay­laş­tı­ra­cak ye­ni bir mad­de ek­len­di.


Mu­ha­le­fe­ti din­le­me­di­ler


Mil­yon­lar­ca iş­çi­yi ya­kın­dan il­gi­len­di­ren dü­zen­le­me, TBMM Sağ­lık, Ai­le, Ça­lış­ma ve Sos­yal İş­ler Alt Ko­mis­yo­nu­’n­da gö­rü­şü­len, “İş Sağ­lı­ğı ve Gü­ven­li­ği ile Ba­zı Ka­nun ve Ka­nun Hük­mün­de Ka­rar­na­me­ler­de De­ği­şik­lik Ya­pıl­ma­sı­na Da­ir Ka­nun Ta­sa­rı­sı­”na ek­le­nen ye­ni mad­de­ler­le ya­pıl­dı. AK Par­ti­li mil­let­ve­kil­le­ri­nin oy­la­rıy­la da­hil edi­len ye­ni mad­de­le­re mu­ha­le­fet­ten sert eleş­ti­ri­ler gel­di. An­cak mu­ha­le­fe­tin gü­cü oy­la­ma­da ye­ter­siz ka­lın­ca mad­de­ler ta­sa­rı­ya mon­te edil­di. 


3 kez uya­rı, son­ra fe­sih


Ye­ni mad­de­ye gö­re iş­gü­ven­li­ği mal­ze­me­le­ri­ni tak­ma­yan, kul­lan­ma­yan iş­çi­ler iş­ve­ren ta­ra­fın­dan 3...