24 / 05 / 2024

ishak alaton alarko holding

ishak alaton alarko holding

Alarko Holding'in kurucusu ünlü işadamı İshak Alaton vefat etti. Peki İshak Alaton kimdir? İshak Alaton bugüne kadar hangi işlere imza attı? İşte İshak Alaton'un hayatı..

Leyla Alaton kimdir? Nereli? Hangi görevlerde bulundu?

Alarko Holding A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton kimdir? Leyla Alaton daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Leyla Alaton'un eğitim hayatı nasıldı? Leyla Alaton'un hayatına dair merak edilenler.

Vedat Aksel Alaton kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Alarko holding A.Ş Yönetim kurulu başkan vekili Vedat Aksel Alaton kimdir? Vedat Aksel Alaton daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Vedat Aksel Alaton'un eğitim  hayatı nasıldı?  İşte Vedat Aksel Alaton'un hayatına dair merak edilenler.

İshak Alaton'un projesine şimdi de acele kamulaştırma şoku!

Geçtiğimiz Eylül ayında vefat eden iş insanı İshak Alaton, “En büyük hayalim” dediği bir okul projesini Çatalca için gündeme getirdi. Okul binasının üzerinde bulunduğu araziye ilişkin otoyol projesi için acele kamulaştırma kararı alındı.

İshak Alaton'un taziyeleri kabul edildi!

Alaton ailesi, Alarko Holding Kurucu ortağı ve Onursal Başkanı İshak Alaton'un vefatının ardından taziyeleri kabul etti.

İshak Alaton son yolculuğuna uğurlandı!

Kalp yetmezliği teşhisiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Alarko Holding’in kurucusu ve onursal başkanı İshak Alaton (89), dün toprağa verildi.

Ömer Cihad Vardan'dan İshak Alaton için başsağlığı mesajı!

DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Alaton Ailesi ve yakınları olmak üzere, tüm Alarko Holding camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz" dedi.

İshak Alaton kimdir?

Alarko Holding'in kurucusu ünlü işadamı İshak Alaton vefat etti. Peki İshak Alaton kimdir? İshak Alaton bugüne kadar hangi işlere imza attı? İşte İshak Alaton'un hayatı..

İshak Alaton vefat etti!

Alarko Holding’in kurucusu İshak Alaton (89), kalp yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Alaton, bir süredir de yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle tedavi görüyordu.

İshak Alaton'a imar kirliliğine neden olmaktan dava açıldı!

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton'a, Ortaköy'deki Tarihi Şifa Yurdu binasında kaçak ilaveler yaparak tescilli kültür varlığına zarar verdiği ve imar kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle dava açıldı.

1999 yılında Alarko, İstanbul'da gayrimenkul piyasasını altüst edecek!

1999 yılında Alarko, İstanbul'da gayrimenkul piyasasını altüst edecek bir projeyi hayata geçirecekmiş. Anadolu Yakası'nda 7-8 bin dönümlük bir alanda hayata geçirilecek projeyle B gelir grubuna hitap edecek 2 bin 600 villa inşa edilecekmiş.

Alarko GYO 6 aylık ara dönem faaliyet raporunu yayınladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 01.01.2015 ve 30.06.2015 ara dönemine ait faaliyet raporunu yayınladı. İşte Alarko GYO faaliyet raporu...

Alarko GYO 6 aylık ara dönem finansal bilgilerini yayınladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 6 aylık ara dönem finansal tabloları hakkında sınırlı denetim raporunu yayınlamıştır. işte Alarko GYO finansal rapor dosyası...

2006 yılında Alarko, Bilezikçi Çiftliği'ne AİHM'de dava açmış!

Alarko, bağlı şirketi Yıltaş'ın aldığı Bilezikçi Çiftliği'nin kamulaştırılması üzerine AİHM'de açtığı dava 2006 yılında sonuçlanmış. Şirket, 55.7 milyon dolar tazminat talep etse de Mahkeme 6 milyon 110 bin euro'da karar kılmış.

ishak alaton alarko holding Haberi

ishak alaton alarko holding



İstanbul'da 2 Eylül 1927'de doğan Alarko Holding Onursal Başkanı İshak  Alaton, 1942'ye kadar Şişli Terakki Lisesi'nde okudu.


Saint Michel Fransız Lisesi'nden 1946'da mezun olduktan sonra,  askerliğini 1947-1948 yıllarında yedek subay olarak Polatlı Topçu Okulu'nda  yaptı.


Alaton, 1951'de İsveç'e giderek, iş hayatına Motala Lokomotif  Fabrikası'nda kaynak işçisi olarak başladı. Bir yıllık kaynak işçiliği sırasında  gece kurslarına giderek teknik resim öğrendi ve aynı fabrikada teknik ressam  olarak iki yıl daha çalıştı.

  

1954'ün başında Türkiye'ye dönen Alaton, aynı yıl Üzeyir Garih ile  birlikte Karaköy'de Vefai Han'da Alarko Kolektif Şirketi'nin kuruluşuna imza  attı. 1954'te, Üzeyir Garih ve İshak Alaton'dan oluşan Alarko Holding'in iki  kişilik kadrosu, apartman kaloriferi tesisatçılığı hizmeti ile Türk sanayi  dünyasındaki ilk adımı gerçekleştirdi.


1973'te Alarko'nun halka açık bir holding olmasından beri üstlendiği  Alarko Holding...