09 / 05 / 2024

İshakpaşa Sarayı cami

İshakpaşa Sarayı cami

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan İshakpaşa Sarayı’ndaki cami 200 yıl sonra ibadete açıldı, açılışa Ağrı Valisi Musa Işın, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Elazığ Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atıldı!

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 6,8 büyüklüğüne sahip depremde ağır hasar aldıktan sonra yıkılan Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atma töreni düzenlendi.

Çanakkale'deki iki asırlık cami restore edilecek!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kumarlar köyünde yer alan ve yaklaşık 2 asır önce inşa edilen cami restore edilecek.

Büyükçekmece mimarisi ile dikkat çeken yeni camisine kavuşuyor!

Büyükçekmece Belediyesi, ilçeye yeni, modern ve depreme dayanıklı ibadethaneler kazandırmaya devam ediyor. Büyükçekmece Belediyesi ile Gürsu ailesinin katkılarıyla Celaliye Mahallesi’nde inşa edilen cami mimarisi ile İstanbul’un en ayrıcalıklı camilerinden olmaya aday.

Trabzon'daki cami ve külliyenin inşaatı yüzde 40 tamamlandı!

Trabzon Ortahisar'da denize hakim noktada, 182 dönüm rekreasyon alanındaki 26 dönüm arazide inşa edilen cami ve külliye inşaatı yüzde 40 tamamlandı.

TBMM'de 'Ahlat'a Saray' tartışması!

Bitlis Ahlat’ta, Van Gölü kıyısında Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşa edilmesine ilişkin eleştirilere AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan yanıt verdi.

İsrail Batı Şeria'da inşa halindeki camiyi yıktı!

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde inşa halindeki cami ile bir evi ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıktı.

Kocaeli Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi’ndeki Osmanlı’nın kuruluş dönemine ait 700 yıllık tarihi Ağaçağıl Cami'nin restorasyonu tamamlandı.

Halkalı Atakent'e yeni cami ve ticaret alanı geliyor!

Halkalı Atakent'e cami ve ticaret alanı inşa edilecek. Cami ve ticaret alanı toplam 7 bin 76 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek.

GATA’ya 10 milyonluk cami!

Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yapılacak camiyle ilgili detaylar belli oldu. GATA içerisinde 5 bin dönümlük alanda inşa edilecek cami için 10 milyon TL harcanacak. 

Trabzon'a yeni cami inşa ediliyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanında yeni bir cami inşa ediyor.

Ataşehir İçerenköy'e cami inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ataşehir İçerenköy'de inşa edilecek cami için bir ihale düzenledi. İhale 13 Ağustos Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Meram'daki cami inşaatı hızla sürüyor!

Meram İlçe Belediye Başkanı Fatma Toru, Dede Korkut Mahallesi'ndeki Şehit Erol Olçok Parkı içerisinde vatandaşların talebi üzerine inşa edilen cami inşaatını gezdi..

Çamlıca Camisi'nde sona doğru!

Çamlıca Camisi, planlandığı gibi Kadir Gecesi yerine birkaç ay sonra ibadete açılacak. Cami İstanbul'un simgelerinden biri olacak....

İshakpaşa Sarayı cami Haberi

İshakpaşa Sarayı cami


Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan İshakpaşa Sarayı’ndaki cami 200 yıl sonra ibadete açıldı.

Tarihi İshakpaşa Sarayı’ndaki Şafii Camii’nin açılışına Ağrı Valisi Musa Işın, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Mevlit okutulup cuma namazı kılınan camide misafirlere keşkül ikram edildi. Caminin ibadete açılmasının sevindirici olduğunu dile getiren Vali Musa Işın, " 200 yıl sonra cuma namazını burada kılmış bulunuyoruz. İshakpaşa Sarayı uzun bir süre restorasyona tabi tutuldu ve cami kısmı bugün ibadete açıldı. Halkımız cami kısmının ibadete açılmasını çok istiyorlardı. Restorasyon işi bittikten sonra gerekli hazırlıklar ve çalışmalar yapıldı. 200 yıl sonra cuma namazımızı kıldık. Allah namazımızı kabul etsin. İnşallah bundan sonrada burada 5 vakit namaz kılınacak. Buranın imamı olacak. Sarayın restorasyonunda...