27 / 04 / 2024

ısı ölçer zorunluluğu

ısı ölçer zorunluluğu

Bir çok apartmanda kullanılan ortak ısınma sistemlerinin yakıt masraflarını adaletli dağıtma amacı taşıyan ısı ölçer sisteme ısı pay ölçer sistemi deniyor. Peki, ısı pay ölçer kullanmak yasal olarak zorunlu mu?

Depremden sonra ÇED zorunluluğu kaldırıldı: O ilde 22 proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı! 

Hatay Valiliği’nin 6 Şubat depremlerinden sonra verdiği kararla ilde ÇED süreçlerinin zorunluluğu uygulaması kaldırıldı. Kararın ardından şehirde 22 proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi. İşte ayrıntılar...

Bakan Kirişci resmen açıkladı! Çiftçiye ne ektiğini bildirme zorunluluğu geliyor! 

Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. Yapılacak düzenlemeyle bir yıl ekilmediği belirlenen araziler ekilecek ve arazi sahibine kira ödenecek. Aynı zamanda üreticilere tarlasına ne ektiğini bildirme zorunluluğu da getiriliyor. İşte ayrıntılar...

Sözüer Dalgıçlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sözüer Dalgıçlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Ayşegül Sözüer tarafından kuruldu.

Isı pay ölçer sistemini çalıştırmanın cezası var mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamızda pay ölçer var fakat yöneticimiz kuzeye bakan dairede oturduğu için pay ölçeri çalıştırtmıyor. Apartman giderlerini de ısrarla metrekareye göre bölüyor. Çünkü kendi dairesi itibarıyla bu onun işine geliyor. Bunun cezası var mı?' sorusunu cevapladı.

Isı pay ölçer sistemi nasıl işler?

Posta yazarı Tamer Heper 'Beş ay önce taşındığımız binada kaloriferler için pay ölçer olduğunu gördük. Biz de gündüz çalıştığımız için akşamları yaktık ama aylık 155 TL borç geldi. Bu husus kandırıldığımız anlamına gelir mi? Ne yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

Isı pay ölçer taktırmak için binadaki bir kişinin başvurması yeterli!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin yaptığı açıklamada "Merkezi ısıtma sisteminin bulunduğu bir binada ısı pay ölçer takılması için bir kişinin başvurması yeterlidir. Burada apartmandaki salt çoğunluğa bakılmaz." diye konuştu.

Emlak ofislerine resmen 20 metrekare zorunluluğu geldi!

Emlak ofislerine "metrekare" zorunluluğu getirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından emlakçılık faaliyetlerinde bulunan iş yerleri için yapılan düzenlemeye göre, iş yeri en az 20 metrekare olacak ve aynı iş yerindeki birden fazla işletmeci için 5'er metrekare eklenecek...

Emlak ofislerine 20 metrekare zorunluluğu geliyor!

Emlak ofislerine "metrekare" zorunluluğu getiriliyor. Bakanlık tarafından emlakçılık faaliyetlerinde bulunan iş yerleri için yapılan düzenlemeye göre, iş yeri en az 20 metrekare olacak ve aynı iş yerindeki birden fazla işletmeci için 5'er metrekare eklenecek...

Merkezi ısıtma sistemli binalarda ısı pay ölçer hukuku!

Merkezi kalorifer sistemlerinde evlerin büyüklüğüne, arsa payına göre ısınma parası ödenir. İşte merkezi ısıtma sistemli binalarda ısı pay ölçer hukuku...

Gayrimenkul satışında 'gerçek değer' zorunluluğu!

Ev, arsa, işyeri gibi gayrimenkul satışına gerçek değer zorunluluğu geliyor. 2022'de geçilecek bu uygulama öncesi oluşacak vergi kaybını önlemek isteyen bakanlık, ara formül hazırladı...

Belediye, AVM ve otellere Sıfır Atık'a geçme zorunluluğu geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Sıfır Atık Yönetmelik Taslağı'na göre belediyeler, terminaller, alışveriş merkezleri, iş yerleri ve eğitim kurumları, 4 ve 5 yıldızlı otellere 2019'da Sıfır Atık Sistemi'ne geçme zorunluluğu getirilecek.

Otopark zorunluluğu ne zaman başlıyor?

Otopark Yönetmeliği'nde son değişiklik bugün yapıldı. Peki, son düzenlemeye göre otopark zorunluluğu ne zaman başlıyor?

Su yalıtımı zorunluluğu 2018!

27 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği henüz yürürlüğe girmedi. Peki, su yalıtımı zorunluluğu ne zaman başlıyor?

ısı ölçer zorunluluğu Haberi

ısı ölçer zorunluluğu

Isı pay ölçer kullanmak yasal olarak zorunlu mu?

Bir çok apartmanda kullanılan ortak ısınma sistemlerinin yakıt masraflarını adaletli dağıtma amacı taşıyan ısı ölçer sisteme ısı pay ölçer sistemi deniyor. 


Bu sistem, kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı, ısıtma sisteminin yakıt dönüşümü ve ısıtma sisteminin merkezi sistemden ferdi sisteme veya ferdi sistemden merkezi sisteme dönüştürülmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor. 


Isı pay ölçer sistemiyle her daire kullanmı olduğu enerjinin parasını ödeyebiliyor. Isı pay ölçerler monte edilmiş olduğu radyatörün ısısı ile oda ısısı arasındaki farkı ölçerek kullanılan enerjiyi hesaplıyor. 


Isı pay ölçer zorunluluğu!

Enerji verimliliği yasası (ısı paylaşım yönetmeliği) gereğince, merkezi sistemle ısınan dairelerin 2012 yılına kadar pay ölçer uygulamasına geçmesi gerekiyordu.


Isı pay ölçer kullanımı, 5627 sayılı Enerji...