05 / 05 / 2024

Isı yatılımı nedir

Isı yatılımı nedir

Geçtiğimiz hafta içerisinde elektrik kullanımının üst üste rekor seviyeye ulaşması sonrasında yaz aylarında enerji tüketimi ülke genelinde 866.653 MWh ile yeni bir rekor kırdı.

Paladyum nedir? Paladyuma yatırım yapılır mı? Paladyum fiyatları ne kadar?

Kıymetli metaller arasında yer alan paladyum binlerce yatırımcı tarafından merak edilip araştırılıyor. Peki paladyum nedir? Paladyuma yatırım yapılır mı? Paladyum ne kadar? İşte ayrıntılar...

Paladyum nedir? Nasıl yatırım yapılır? Paladyum fiyatları ne kadar?

Paladyum, kıymetli metaller içerisinde yer alır. Beyaz altının elde edilmesinde kullanılan paladyum, gümüş gibi parlak bir renge sahiptir. Peki paladyuma nasıl yatırım yapılır? Paladyum ne kadar? İşte 5 Temmuz 2022 paladyum fiyatları...

Dolar bazında anapara korumalı arazi yatırımı nedir?

Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Hasan Can, “Parasını ekonomik dalgalanmalardan korumayı amaçlayanlara özel geliştirdiğimiz 'dolar bazında anapara korumalı arazi yatırımı' modeliyle kazanç potansiyeli yüksek bölgelerde arazi yatırım fırsatı sunuyoruz” dedi...

Yapının bulunduğu arsanın yüzölçümü nedir?

İmar barışı başvurularında yapının bulunduğu arsanın yüzölçümü gibi bazı bilgilerin yapı sahiplerince hesaplanarak belirtilmesi gerekiyor. Peki, yapının bulunduğu arsanın yüzölçümü nedir? Nasıl hesaplanır?

İmar barışında bağımsız bölüm nedir?

İmar barışına bir yapının tamamı için başvurulabileceği gibi, yapıda yer alan tek bir bağımsız bölüm için de başvurulabiliyor. Peki, imar barışında bağımsız bölüm nedir? 

Yatırım teşvik belgesi nedir?

Para dergisi yazarı Yeminli Mali Müşavir Talha Apak, bu haftaki köşesinde "Yatırım teşvik belgesi nedir, nasıl alınır" başlıklı yazısına yer verdi.

Bireysel katılım yatırımcısı indirimi nedir?

Bireysel katılım yatırımcısı indirimi hakkında tebliğ, 21 Ağustos 2013 tarihinde 28742 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ, vergide bireysel katılım yatırımcısı indirimini açıklıyor. Peki, vergide bireysel katılım yatırımcısı indirimi nedir?

ÇED raporunda halkın katılımı nedir?

ÇED; yapılması planlanan projenin çevresel etki değerlendirmesinin yapılması için başvuru ile başlayan ve Bakanlık tarafından kararın verilmesi ile sona eren süreç olarak tanımlanıyor. Peki, ÇED raporunda halkın katılımı nedir?

Hasan Öztürk Marshall Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi oldu!

Marshall Boya ve Vernik San. A.Ş. bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu 'na yaptığı açıklamada Sn. Hasan Öztürk'ü Yatırımcı İlişkileri Bölüm (YİB) yöneticisi olarak atadığını bildirdi

2015 gayrimenkulde yatırım yılı olacak!

Türkiye'nin önde gelen markalı konut üreticileri 2015 yılında yatırım yarışına girecek. Yatırımcı müteahhitlerin 2014 yorumu ve 2015 planları ile ilgili yorumları şöyle:

Antalya Bölge Hastanesi 2015 yılı yatırım programına alındı!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Sağlık Bakanlığı'nın, Göçerler Mahallesi'ne inşa edilecek olan 1000 yataklı Antalya Bölge Hastanesi'nin, 2015 yılı yatırım programına aldığının müjdesini verdi...

Enver Demirel: 2014 yılı hizmet ve yatırım yılı oldu!

2014 yılını değerlendiren Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel yaptığı açıklamada“Hizmetlerle dolu bir yılı geride bırakıyoruz. 2014, seçimin, hizmetin, yatırımın olduğu çok hareketli bir yıldı" dedi

Martı Gayrimenkul yatırımcı ilişkileri bölüm yöneticilerini yayınladı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. yatırımcı ilişkileri bölüm yöneticilerini yayınladı.

Isı yatılımı nedir Haberi

Isı yatılımı nedir

Geçtiğimiz hafta içerisinde elektrik kullanımının üst üste rekor seviyeye ulaşması sonrasında yaz aylarında enerji tüketimi ülke genelinde 866.653 MWh ile yeni bir rekor kırdı. Bu tüketim farkının sebebi yüksek sıcaklıklarda çok yoğun klima kullanımı, tarımsal sulamadan kaynaklı elektrik kullanımı ve sanayi bölgelerindeki elektrik tüketimi olduğunu dile getiren XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, ısı yalıtımının sadece soğuğa karşı değil, yazın da sıcaktan korunmak ve ideal konfor şartlarını sağlamak için en etkin yöntem olduğunu bir kez daha hatırlattı. Yaygın bilindiği şekilde ısı yalıtımı sadece soğuk bölgelerin ihtiyacı olmadığını, Türkiye’nin her köşesinin farklı iklim koşullarına sahip olması sebebiyle ısı yalıtım uygulamalarında da bölgelere göre farklı yalıtım kalınlıklarına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.



Eruslu, “Enerjisinin yüzde 75’ini ithal eden ve...