25 / 07 / 2024

Işık FX Araştırma Uzmanı Yusuf Kavak

Işık FX Araştırma Uzmanı Yusuf Kavak

Işık FX Araştırma Uzmanı Yusuf Kavak yatırımcılara Enka İnşaat, Sabancı Holding, Karsan, THY, Ford Oto, Tat Gıda, Vestel, Tümosan, Emlak GYO, Netaş, TAV hisselerini öneriyor.

Artan kira sorununa çözüm için Meclis'te araştırma komisyonu kurulması önerisi reddedildi!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, artan kira sorununa çözüm için sundukları araştırma komisyonu kurulması önerisinin reddedildiğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Ortalama ev kirası 15 bin TL'yi buldu! İYİ Parti'den Meclis'e kira artışlarına karşı araştırma önergesi gitti!

Kiralara yüzde 25 zam sınırlaması uygulamasının 1 Temmuz'da sona ermesi bekleniyor. İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, kiralar ile ilgili verdiği araştırma önergesini açıkladı. İşte o önerge... 

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Helix Klinik Araştırma Ve Sağlık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu

Helix Klinik Araştırma Ve Sağlık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Balkan Güngör tarafından kuruldu.

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı

YÖK, 64 üniversiteye 800 yeni araştırma görevlisi kadrosu açtı

YÖK, devlet araştırma üniversitelerine, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamındaki üniversitelere ve aynı zamanda da öncelikli alanlarda uzman olan toplamda altmış dört üniversiteye toplam sekiz yüz yeni araştırma görevlisi kadrosu tahsis etti.

TEPAV’dan çok konuşulacak araştırma! ‘Enflasyonun düşmesi için faiz yüzde 45 olmalı’

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı, hazırladığı Türkiye'nin Ekonomik Görünümü raporunda dikkat çeken bir öngörüde bulundu. Rapora göre, politika faiz oranının bu yıl yüzde 40 seviyesine ve gelecek sene de yüzde 45 seviyesine çıkarılmasının "enflasyondaki düşüş için gerekli" olacağına vurgu

Tma Temel Mühendislik Araştırma Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Tma Temel Mühendislik Araştırma Danışmanlık Limited Şirketi Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Önçel tarafından kuruldu.

Lotus Klinik Araştırma Eğitim Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Lotus Klinik Araştırma Eğitim Ve Danışmanlık Limited Şirketi Sancaktepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Esra Bilgin tarafından kuruldu.

Ortak banka hesabı olan çiftler İçin şok edici araştırma sonuçları!

Ortak banka hesabına sahip olan çiftler için Journal of Consumer Resource dergisi kapsamında araştırma yapıldı. Araştırma sonuçları pek çok çifti şaşkınlığa uğrattı. İşte detaylar!

Mesken Şehircilik Danışmanlık Ve Araştırma Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mesken Şehircilik Danışmanlık Ve Araştırma Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Miray Özkan ve Seçil Özalp ortaklığında kuruldu.

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Rekabet Kurumu, 6 Şubat tarihli depremlerin ardından emlak fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları resmen mercek altına aldı. Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Işık FX Araştırma Uzmanı Yusuf Kavak Haberi

Işık FX Araştırma Uzmanı Yusuf Kavak

Yılbaşı yaklaşırken “Noel Baba Rallisi olacak mı” sorusu sorulmaya başlandı. Borsa İstanbul’da yabancı takas oranı yüzde 65.4’e çıktı. Analistler, yabancı yatırımcıların yılsonunda almayı tercih ettiği hisseleri değerlendirdi…

Para Dergisi'nden İdil Taraklı'nın haberine göre; genel anlamda yabancı yatırımcı davranışlarına baktığımızda, yılsonları için Noel Baba Rallisi (Santa Claus Rally) artık klasikleşen bir gelenek haline geldi. Borsa İstanbul açısından bakacak olursak, sistematik risk unsurlarımızın ortadan kalktığı ya da azaldığı ortamlarda borsamızm da diğer önemli borsalara ayak uydurduğu, dolayısıyla yılsonu rallilerinden nasibini aldığını geçmiş senelerden bilmekteyiz. Ancak, içinde bulunduğumuz yılda olduğu gibi jeopolitik, siyasi ve ya ekonomik açıdan zor geçen seneler ayrışmalara neden olabilmekte. Bu nedenle yabancı yatırımcıların şu an için borsamızı gelişen piyasalar sınıfında takip etmeye devam etmesi bekleniyor. Bu kapsamda son beş...