02 / 05 / 2024

Isınma maliyetinin düşmesi için yalıtım şart

Isınma maliyetinin düşmesi için yalıtım şart

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği vatandaşların çok yüksek ısınma faturaları ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Isınma maliyetlerinin düşürülebilmesi için en azından gelecek kışa hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi.

Vatandaşların yeni yıl dileği 'kiraların düşmesi' oldu!

Pek çok vatandaşın yeni yıldaki dileklerinin arasında kira bedellerinin düşmesi de yer aldı. Fahiş oranlarda artan kira bedelleri, milyonları zor duruma düşürüyor...

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu: Konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümü arsa payının düşmesi!

Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aşçıoğlu, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda konut fiyatlarına değinerek, konut fiyatlarının düşmesinin tek çözümünün arsa payının düşmesi olduğunu belirtti.

Ucuz doğal gaz hayal mi oldu? Faturaların düşmesi mümkün olacak mı?

Enerji ve tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Karadeniz'de bulduğu doğal gazın 2023'ün ilk üç ayında hanelere verileceği açıklaması vatandaşları ucuz doğal gaz beklentisine sokmuştu. BOTAŞ 'ın 2023 ile ilgili mali hedefleri doğrultusunda 2022'den 25 kat daha fazla borçlanacak olması bu h

'Konut kredisi faizleri düşürülsün' önerisi! Acilen uygulanmalı!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, konut kredisi faizlerinin düşmesi gerektiğine dikkat çekti ve "Dünyada gelişmiş ülkelerde en yüksek mortgage faizi yıllık yüzde 8'i geçmiyor. Bizde nerden baksanız 3 katı" açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Altın bilezik fiyatları düştü! Herkes kuyumculara koşuyor! 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları bugün düşüşe geçti. Gram, çeyrek, yarım, tam ve 14,18 ve 22 ayar altın fiyatları resmen çakıldı. Altın bilezik fiyatlarının düşmesi ile bilezik almak isteyen herkes kuyumculara koştu. Peki 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? İşte 10 Ekim 2022 altın bilezik fiyat l

Enflasyon düşünce aylık doğal gaz faturası, sigara parası, benzin gideri de düşecek mi?

Dünya Gazetesi Yazarı Alaattin Aktaş enflasyonun önümüzdeki aylarda yüzde 40 - 50 düşeceğini belirterek, "Enflasyonun düşmesi olarak ifade edilen bu kavram enflasyon hızının düşmesidir" dedi.

Kiralık ve satılık konut fiyatları nasıl düşecek mi?

Sabah Gazetesi köşe yazarı Dilek Güngör, bugünkü köşesinde kira fiyatlarındaki yükselişi kaleme aldı. Dilek Güngör, satılık ve kiralık ev fiyatlarının düşmesi için önerilerini gündeme getirdi. İşte o öneriler..

Ayçiçek yağı fiyatlarını tavan yaptıracak korkunç tehlike ortaya çıktı! Bakanlıktan düğmeye basıldı

Ayçiçek yağı fiyatlarının hasat mevsimi gelmesi nedeniyle düşmesi beklenirken gelen haber tüketiciyi üzdü. Bakanlık sorunu çözmek için düğmeye bastı. Kriz aşılamazsa kışa doğru 5 litresi 189 liraya satılan ayçiçek yağlarının fiyatlarının 200 lirayı geçmesinden endişe ediliyor.

Benzin ve motorin için şok indirim gelişmesi! Herkes bidonu eline aldı bekliyor

Batı Teksas tipi ham petrol fiyatlarında sert bir düşüş yaşandı. Petrol, hisse senetlerinin düşmesi nedeniyle 11 Mayıs'tan bu yana ilk kez 100 TL'nin altını görürken, benzin ve motorin için de indirim beklentisi başladı.

Enflasyon ne zaman düşecek? Üç ekonomistten acı reçete!

Türkiye’de enflasyon problemi hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Hükümet bu sorunun kısa sürede çözüleceğini belirtirken ekonomistlere göre enflasyonun düşmesi pek olası değil.

Türkiye'nin zam şampiyonu kırmızı et için kritik adım atıldı! Et fiyatları düşecek mi?

Son zamanlarda yüksek fiyatlarla adından sıkça söz ettiren kırmızı et fiyatları için kritik adım geliyor. Peki kırmızı et fiyatlarının düşmesi için hangi adımlar atılacak? İşte ayrıntılar... 

Altın fiyatlarının kaderi bu istatistiğe bağlı! İşte dünyadaki altının tükeneceği tarih

Dünya Altın Konseyi'ne göre şu anda dünyada 53 bin ton altın mevcut. Eğer rezervlere yenileri eklenmezse bu miktar sadece 18 yıl, yani 2040 yılına kadar yetecek. Altın rezervlerinin düşmesi, doğal olarak fiyatların da yükselmesi anlamına geliyor.

Doğalgazı yakmayanlar ceza ödeyecek! Milyonlarca kişiye petek şoku!

Sitede yaşayan herkes 'Merkezi Isıtma ve Sıhhi Sıcak Su Sistemlerinde Isınma ve Sıhhi Sıcak Su Giderlerinin Paylaştırılmasına İlişkin Yönetmelik' ile airesinin metrekaresine bağlı olacak şekilde, fatura ödüyor. Fatura ödemeyeceğini düşünerek peteklerini kapatanlara ise şok bir haber geldi.

Isınma maliyetinin düşmesi için yalıtım şart Haberi

Isınma maliyetinin düşmesi için yalıtım şart

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği vatandaşların çok yüksek ısınma faturaları ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Isınma maliyetlerinin düşürülebilmesi için en azından gelecek kışa hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek, evlerdeki ısı kaybının büyük bölümünün ısı yalıtmısız binalardan kaynaklandığını ve en etkili önlemin ısı yalıtım olduğunun uyarısını bü' kez daha yineledi. 


XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de enerjinin yüzde 40'mın konutlarda kullanıldığını ve bu enerjinin yüzde 85'inin ısınma ve soğutma için harcandığını anımsattı. özellikle dondurucu soğuklar yaşanan şu günlerde vatandaşm ısınabilmek için çok yüksek doğalgaz faturaları ile karşı karşıya geleceğini belirten Eruslu, "Isı yalıtımı standartlara uygun ürünler doğru detaylarda doğru işçiliklerle uygulandığında en az yüzde 50 tasarruf sağlıyor.  Şenhirlerarası fark Isınma için harcanan aylık ortalama 200 TL'lik yakıt faturası...