17 / 05 / 2024

ısınmada tasarruf etmenin yolları

ısınmada tasarruf etmenin yolları

İngiltere menşeli EndoTherm, enerji tasarrufuna yeni bir çözüm olarak öne çıkıyor. Türkiye’de satışa sunulan EndoTherm, tüm kazanlı ısıtma sistemlerinde yüzde 15’e kadar yakıt tasarrufunu mümkün kılıyor.

Tasarruf finansman sisteminde çekilişli modelin üst sınırı 10 milyon TL olmalı!

Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, konut fiyatları ve tasarruf finansman sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akbal, çekilişli sistemde üst sınırın 10 milyon TL olması gerektiğini söyledi. İşte detaylar...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle 3,4 milyar liralık tasarruf sağlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü sayesinde zamandan ve yakıttan toplam 3 milyar 455 milyon lira tasarruf sağlandığını, karbon emisyonunun da 18 bin ton azaltıldığını açıkladı.

Doğal gaz futuraları nasıl düşer? İşte daha az fatura ödemek için yapılması gereken tasarruf yöntemler...

Havaların soğuması ve peteklerin çalışmaya başlamasıyla birlikte doğal gaz faturaları da artmaya başladı. Hayat pahalılığının yaşandığı şu günlerde, faturalardan tasarruf etmenin yolları araştırılıyor. İşte daha az fatura ödemek için dikkat edilmesi gerekenler..

Elektrikte bunu sakın yapmayın. Faturayı anında 2 katına çıkarıyor. 2 kat fazla para ödersiniz

Elektrik kullanım ücretlerinin yükselmesinin ardından vatandaşlar tasarruf etmenin yollarını aramaya başladı. Elektrik faturasını anında 2 katına çıkaran yöntem paylaşılarak vatandaşların dikkat etmesi gerektiği ifade edildi.

Elektrik faturasını azaltmak için dikkat edilmesi gereken 7 önemli konu! Bunları yaparsanız faturanız düşer!

Gelen son zamların ardından vatandaşlar elektrik faturalarından tasarruf etmenin yollarını arıyor. Peki kabarık faturaları azaltmak için nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte faturayı azaltmanın 7 yolu...

Tasarruf finansman sektöründe araba, konutu 3'e katladı! Konutta üst sınır 10 milyon TL'ye çıkarılsın önerisi! 

Fuzul Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, Tasarruf Finansman sistemini ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda ve önerilerde bulundu. İşte ayrıntılar...

2.3 milyon hesap sahibi için kritik eşik. KKM'de çözülme başlayacak mı?

Dünya Gazetesi Yazarı Alaattin Aktaş, KKM hesaplarındaki getirinin düştüğüne işaret ederek kurun sabit tutulmaya devam edilmesi halinde KKM'nin cazibesini yitireceğini ve bir kısım tasarruf sahibinin bu sistemden çıkacağını belirtti.

TMSF'den tasarruf finansman sözleşmelerinin devrine ilişkin açıklama!

TMSF tarafından, Birevim, Eminevim, FuzulEv, İmece, Katılımevim ve Sinpaş Yapı'nın, tasfiyedeki finansman şirketlerinin “tasarruf dönemi sözleşmeleri”ni devralma taleplerini TMSF ve BDDK'nın uygun bulduğu ve devir sözleşmelerine imza atıldığı açıklandı.

Faturam yüksek geldi diyenlere müjde! Birçok kişi bu yöntemi bilmiyor!

Elektrik faturalarına gelen zamların ardından tüketiciler tasarruf etmenin yollarını araştırmaya yöneldi. Pek çok yöntem yeniden gündeme gelirken, uzmanlardan faturaları düşürecek çok bilinmeyen bir bilgi paylaşıldı. Peki faturalar nasıl düşürülür? İşte ayrıntılar...

Doğal gaz faturası 200 TL'den fazla geliyorsa dikkat! Faturanızı düşürecek tek şey...

Doğal gaz faturaları son zamanlarda vatandaşların cebini yakmaya başladı. Vatandaşlar doğal gazdan tasarruf etmenin yöntemlerini araştırmaya başladı. 2022 yılıyla birlikte gelen zamlar sonrası doğal gaza yüzde 25 oranında zam geldiği görüldü.

BDDK, tasarruf finansman şirketlerinin intibak sürelerini uzattı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), halihazırda intibak süreci devam eden 6 tasarruf finansman şirketinin mevzuata intibak sürelerini uzatma kararı aldı.

Vatandaşlar tasarruf şirketlerinin tasfiye sürecinde ne yapmalı?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, tasarruf finansman şirketleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Tasarruf şirketlerinin tasfiye sürecinde öncelik vatandaşların ödemelerinin tahsil edilmesi olacak" dedi.

Tasarruf finansmanda intibak süresi ne zaman sona eriyor? 

Faizsiz konut edindirme sistemi olarak bilinen tasarruf finansman sistemi için bir aylık süne sona eriyor. 35 şirketin başvurduğu sistemde BDDK'nin süreyi 6 ay daha uzatma hakkı bulunuyor. 

ısınmada tasarruf etmenin yolları Haberi

ısınmada tasarruf etmenin yolları

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2014 yılının ilk 8 aylık dönemindeki enerji ithalatı faturası 36 milyar 998 milyon Dolar oldu. Faturalar kabardıkça gözler tasarruf yöntemlerine çevrildi. İngiltere merkezli Endo Enterprises tarafından üretilen çevreci tasarruf ürünü EndoTherm, tüm kazanlı ısıtma sistemlerinde yüzde 15’e kadar yakıt tasarrufunu sisteme eklendiği andan itibaren mümkün kılıyor. Üstelik ürün, maliyetini bir yıl içinde karşılıyor.


Enerji ihtiyacını öz kaynaklarıyla karşılayamayan Türkiye, her yıl arz güvenliğini sağlamak için ithalata yöneliyor. Öyle ki enerjide dışa bağımlılık oranı yüzde 70 seviyesinde olan Türkiye'nin 2009 - 2013 yıllarını kapsayan beş yıllık dönemde enerji ithalatı için yaptığı harcama 238 milyar 551 milyon Doları buldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2014 yılının ilk sekiz aylık dönemindeki enerji ithalatı faturası 36 milyar 998 milyon...