02 / 05 / 2024

İskan dışı alanlar yönetmeliği

İskan dışı alanlar yönetmeliği

İskan dışındaki alanlarda, gerekli şartlara uyulmak kaydıyla bir ailenin oturmasına mahsus bağ ve sayfiye evleri, kır kahvesi, lokanta ve bu tesislerin müştemilat binaları yapılabiliyor. İşte iskan dışı alanlarda uygulanacak esaslar..

İskan dışı alanlar imar yönetmeliği!

İskan dışı alanlarda uygulanacak esaslar, 02 Kasım 1985 tarihinde 18916 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde açıklanıyor. İşte iskan dışı alanlar imar yönetmeliği esasları...

Kredi kartından altın ve döviz alanlar dikkat! Kartınız her an kapanabilir

Enflasyonla mücadele kapsamında atılan sıkılaştırma adımlarına bir yenisi eklendi. Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kredi kartından altın ve döviz alanların kartlarının her an kapanabileceğini bildirdi.

13 il için flaş karar geldi! Bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Bugünkü 32434 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Eskişehir, Bingöl, Bursa, Kocaeli, Elazığ, Kastamonu, Kütahya, Konya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak'ta bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.

İnşaat alanlarındaki atık betonlara çözüm getirildi! Beton geri dönüşüm sistemi ile hem yatırımcı hem de firma kazanacak

İnşaat alanlarındaki atık betonlar için yeni çözüm getirildi. Beton geri dönüşüm sistemi sayesinde hem firmalar hem de yatırımcı kazanmış olacak. İşte beton geri dönüşümü ile ilgili detaylar...

1 euro bile alanlar köşeyi döndü! Öyle bir yükseldi ki cepler kabardıkça kabarıyor! Son dakika euro kuru

Euro kurunda son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Euro, dolar endeksinin değer kaybetmesi ile yükselişe geçti. Öyle bir yükseldi ki, 1 euro bile alanlar köşeyi döndü. Yatırımcıların cepleri kabardıkça kabardı. Peki euro kuru ne kadar oldu? İşte son dakika euro/TL kuru.

Altın alanlar, satanlar panik içinde! Altın düşüyor! 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatlarında flaş gelişme

Altın fiyatları, haftanın başından itibaren hızla yükselişe geçti. Ons altın 1730 seviyelerini geçerken altın fiyatları fırladı. Fakat dün açıklanan ABD tarım dışı istihdam verilerinden sonra altın fiyatları hızla düştü. Altın alanlar, satanlar bu düşüş karşısında panik oldular.

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.

Düşler Vadisi Riva'da ticari alanlar yüzde 50 peşin, yüzde 0.99 faiz oranıyla satışta!

Emlak Konut GYO öncülüğünde Galatasaray’ın Riva arazisi üzerinde Yılmaz İnşaat ve FBA Yapı tarafından geliştirilen Düşler Vadisi projesinde ticari alanlar satışa çıktı. Riva'nın tek ve en değerli göl manzaralı ticari alanları; yüzde 50 peşin, yüzde 24 ay 0.99 faiz oranıyla satışa sunuldu.

Kira ve konut fiyatları ile ilgili hükümetten flaş hamle! Kira fiyatları düşecek

Konut satış fiyatlarında rekor yükselişler ve kiralarda hız kesmeyen zamlara karşı ‘ofis’ adımı geliyor. İskanını almış veya inşa aşamasındaki ofis kullanımlı alanların % 80’i 1 Temmuz 2023’e kadar konuta dönüştürülebilecek. İşte detaylar…

Yeni ev alanlar ve evi almayı düşünenler dikkat! Resmen açıklandı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Şeref Oğuz, bugünkü köşesinde konut fiyatlarının gerçek değeri ile ev sahibi ve kiracı tartışmalarını kaleme aldı. Peki konut fiyatları ile ev sahibi ve kiracı tartışmalarındaki son durum ne? İşte Oğuz'un kaleme aldığı 'Ev alanlar uzun süre satamayacak' başlıklı yazısı...

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne su tasarrufu düzenlemesi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde su tasarrufu içeren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleştirilen düzenlemelerle evlerde lavabo musluk debilerine sınırlama gelecek, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu tutulacak.

Kentsel dönüşüm alanlarında yer alan Hazine arazilerinin akıbeti TBMM'de!

Kentsel dönüşüm alanları içerisinde yer alan Hazine'ye ait araziler meclis gündemine taşındı. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

İskan dışı alanlar yönetmeliği Haberi

İskan dışı alanlar yönetmeliği

İskan dışı alanlarda uygulanacak esaslar!

3194 sayılı İmar Kanunu ile birlikte yürürlüğe giren Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde, "Belediye ve Mücavir Alan Sınırları İçinde ve Dışındaki Yerleşme Alanı Dışında Kalan (İskân Dışı) Alanlarda Uygulanacak Esaslar"a yer veriliyor. 


Bu alanlarda yapılacak ifraz ve tevhid işleri ile yapı şartları, bu yönetmelikte açıklanıyor. İskan dışındaki alanlarda, gerekli şartlara uyulmak kaydıyla bir ailenin oturmasına mahsus bağ ve sayfiye evleri, kır kahvesi, lokanta ve bu tesislerin müştemilat binaları yapılabiliyor.


İfraz ve Tevhid İşleri:

Madde 62- (Değişik:RG-2/9/1999-23804) Üst ölçek planı bulunmayan iskan dışı alanlarda yapılacak ifrazlardan sonra elde edilecek her parsel (5000) m2 den küçük olamaz. Bu parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan kamu eline geçmiş bir yola, yapılan ifrazdan sonra en az (25.00) m. cephesi bulunması zorunludur. Parselden...