29 / 04 / 2024

iskan masrafı

iskan masrafı

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan raporunun alınmış olması gerekiyor. İskan alınmadan yapı kullanılamıyor. Peki, iskan nasıl alınır? İşte, iskan raporu maliyeti 2015!

İskan masrafı hesaplama!

Genel iskan raporu alırken gerekli belgeleri ve ne kadarlık bir ücret ödeyeceğinizi mi merak ediyorsunuz? O halde belgeler ve iskan masrafı hesaplama için tıklayın...

İskan nasıl alınır?

Satın aldığınız konutun iskanı yani yapı kullanma izin belgesi yok. Bu durumda hangi adımları izleyeceğinizi bilmiyorsunuz. İskan nasıl alınır? sorusunun yanıtını işin uzmanı anlattı...

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İskan masrafına dair pek çok kişi aynı soruyu sormaktadır. Bir mülk alırken iskan masrafını kim öder? İşte merak edilen o detaylar!

İskan ücreti 2022 ne kadar?

Ruhsat ve eklerine uygun olarak inşa edilen yapılar için iskan alınması gerekiyor. 5 yıl içerisinde iskanı alınmayan yapılar kaçak durumuna düşüyor. Peki, iskan masrafı ne kadar? 2022 iskan ücreti kaç TL? İşte tüm detaylar..

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İnşaatı bitmemiş bir yapıdan konut satın alanların karşısına iskan masrafı gibi masraf da çıkabiliyor. Peki, daire alırken iskan masrafını kim öder?

Kat mülkiyeti tesisi için iskan izni alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kooperatif tarafından 24 daireli bir apartman yapıldı, 2 dairesi kooperatifin, geri kalanlar ortakların oldu. Zamanında iskan alınsaydı 8.000 TL masraf gerekiyordu, şimdi 110.000 TL ödedik. Biz bu 2 daire için ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

İskan raporu masrafı!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapıda oturmaya başlanabilmesi için iskan ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, iskan raporunun maliyeti ne kadardır? İşte, iskan raporu masrafı!

İskan ruhsatı masrafı 2015!

İskan, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenleniyor. Peki, iskan ruhsatı masrafı 2015 ne kadar?

Kat mülkiyeti tapusu masrafı 2015!

İnşaatı tamamlanmış ve iskan alınmış yapıların tapu sahipleri hepsi kat mülkiyeti tapusu almaya hak kazanmış oluyor.Peki kat mülkiyeti tapusu 2015 masrafı ne kadar?İşte kat mülkiyeti tapusu 2015!

İskan masrafı nasıl hesaplanır?

Bir yapıya iskan alınabilmesi için, gerekli belgeler ile belediyeye müracaatın yapılması; İskan masraflarının da ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan masrafı nasıl hesaplanır? İşte iskan bedelleri 2015..

İskansız ev tapu masrafı!

Bir yapının iskan belgesi alabilmesi için inşaat çalışmalarının sona ermiş, tasdikli projesine uygun olarak inşa edilmiş olması gerekiyor. Peki, iskansız ev tapu masrafı ne kadardır?

İskanı alınmamış evin tapu masrafı!

Tapu masrafları, taşınmaz alım satım işlemlerinin gerçekleşmesi için tapu dairesinin bildirdiği banka hesabına yatırılması gereken hizmet bedeli oluyor. Peki, iskanı alınmamış evin tapu masrafı ne kadardır?

Ortaklığın giderilmesi dava masrafını kim öder?

Ortaklığın giderilmesi davasını bir hissedar diğerlerine karşı açıyor. Peki Ortaklığın giderilmesi dava masrafını kim öder? Ortaklığın giderilmesi dava masrafını davayı açan mı öder, yoksa tüm paydaşlar mı?

Kat mülkiyeti tapusu masrafı 2014!

İnşaatı tamamlanmış ve iskan belgesi alınmış yapılarda tapu sahibi "Kat mülkiyeti tapusu"na sahip oluyor. Peki, kat mülkiyeti tapusu ne kadar? İşte kat mülkiyeti tapusu masrafı 2014...

Kat irtifaklı tapu masrafı 2014!

Kat irtifaklı daire tapusu alıyorsanız, iskan belgesi alınmamış ve yasal olarak oturama başlanmasına izin verilmemiş yapıdan daire aldığınız anlamına geliyor. Peki, kat irtifaklı tapu masrafı 2014 ne kadar?

iskan masrafı Haberi

iskan masrafı

İskan raporu maliyeti 2015!

Bir yapının inşaat çalışmalarının bitmesi, yapının yasal olarak tamamlandığını gösteriyor. Yasal olarak yapının tamamlanmış sayılabilmesi için bina iskan raporunun alınması gerekiyor. Eğer yapının iskanı alınmamış ise bina tamamlanmamış sayılıyor.


Belediyelerin imar birimi tarafından düzenlenen iskan raporu, 

ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını, ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belge olarak tanımlanıyor. 


İnşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisi, iskan raporu almak için dilekçe ile belediyeye başvuru yapması gerekiyor. Başvuru alındıktan sonra, binanın ruhsat ve eklerine uygunluğu, Yapı Kullanma İzni Birimi teknik personelleri tarafından yerinde kontrol ediliyor. Herhangi bir eksik olmadığı sürece iskan raporu düzenleniyor.


İskan için gerekenler!

- İskan İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı bilgileri,

- Vergi...