17 / 05 / 2024

iskan planlama etütleri

iskan planlama etütleri

İskan Kanunu kapsamında evi kamulaştırılanların hakları, 2 Aralık 2007 tarihinde 26718 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği kapsamında sıralanıyor. İşte evi kamulaştırılanların hakları...

Yerleri kamulaştırılanların iskanı!

Yerleri kamulaştırılanların iskanı nasıl oluyor, diye merak ediyorsanız sorunuzun yanıtı ve konu ile ilgili detaylara ulaşmak için haberimize giriş yapabilirsiniz. İşte Yerleri kamulaştırılanların iskanı...

MTA Türkiye'nin diri fay hattı haritası güncellendi! Risk haritasında hangi bölgeler var?

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de yurt genelinde sarsıntılar sürüyor. Türkiye'yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler ile ilgili olarak MTA Jeoloji Etütleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda deprem bölgesinde yürütülen arazi çalışmaları yer aldı.

Her an 7'nin üzerinde deprem olabilir!

MTA Genel Müdürlüğü Jeoloji Etütleri Dairesi Yer Bilimleri Araştırmaları Koordinatörü Doç. Dr. Selim Özalp, Türkiye'de her an 7'nin üzerinde bir depremin oluşabileceği uyarısında bulundu.

Türkiye'nin Otomobili fabrikasının inşaat başlangıç töreni çok yakında!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, "Zemin Etütleri, ÇED Raporu, Teşvik Belgesi, İmar İzni, İnşaat Ruhsatı yükleniyor" ifadeleri ve "İnşaat Başlangıç Töreni" için "Çok yakında" ifadeleri kullanıldı...

Malatya ve Elazığ'da zemin etütleri en ideal noktada yapılacak!

Elazığ ve Malatya depremleri hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehir merkezlerinde gerek Malatya gerek Elazığ'da zemin etütlerini en ideal noktada yapacağız." dedi...

İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin etütleri tamam!

Erdoğan, İzmir Körfez Geçişi Projesi'nin de etütlerinin tamamlandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ÇED belgesi alındı, imar planlarıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Bu projenin ihalesini yap-işlet-devret modeliyle yapıp, inşallah 2023 yılına kadar hizmete sunmayı hedefliyoruz." dedi...

Ağrı'ya kentsel dönüşümle 665 yeni konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Ağrı için öncelik arz eden Fırat Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm işi var. Yaklaşık 502 hak sahibimiz var. Toplu Konut İdaresi tarafından proje etütleri yapıldı. Yaklaşık 665 konut inşası öngörüyoruz" diye konuştu.

Gebze-Darıca Metrosu için sondaj çalışmaları başlıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri Gebze ile Darıca arasına yapılacak olan metro projesinin zemin etütleri için önümüzdeki hafta sondaj çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Topkapı Sarayı'nın Hazine bölümündeki çatlaklar birden ortaya çıkmadı!

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: "Hazine bölümündeki çatlaklar bugünlerde birden bire ortaya çıkmış bir durum değil. Görünür hale gelmesi bir yıllık süreç. Ama hemen müdahale ediliyor ve 10 Ekim 2015'te zemin etütleri ve güçlendirme çalışmaları başlatılıyor" dedi.

Manisa kentsel dönüşümünde binaların zemin etütleri iyi yapılmalı!

Jeoloji Mühendisleri Manisa İl Temsilcisi Kerem Oğuz, Manisa'da kentsel dönüşümle birlikte binaların zemin etütlerinin daha iyi yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Kula Devlet Hastanesi için çalışmalar sürüyor!

Kula ilçesinde yapılması planlanan yeni devlet hastanesi için jeolojik etüt çalışması başlatıldı. Kula 4 Eylül Mahallesi TOKİ evleri yanında yeni devlet hastanesinin jeolojik zemin etütleri için sondaj çalışmaları başlatıldı.

Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde son durum ne?

TOKİ'nin Rize’de yürütmekte olduğu TİMYA Vadisi'nde iddiaların aksine zemin etütleri sonrasında başlanıldığı ve bölgede geçtiğimiz yaz yaşanan şiddetli yağışlar sonrasında görülen zemin hareketlerine karşı da tedbirlerin alındığı belirtildi.

Narlıdere'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Esas imar planları 2014 un Aralık ayında Narlıdere Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanan dönüşümün zemin etütleri, jeolojik etütler gibi gereken tüm teknik çalışma tamamlandı.

Tüpgeçit ve İstanbul Metrosu'nun fizibilite etütleri hazırlandı!

1988 yılında, ''Boğaz Tüp Demiryolu Tüneli Geçişi ve İstanbul Metrosu Fizibilite Etütleri ve Avan Projesi'' beş mühendislik firmasının ortaklığıyla hazırlanmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o haberi...

iskan planlama etütleri Haberi

iskan planlama etütleri

Evi kamulaştırılanların hakları!

Evi kamulaştırılanların hakları, 2 Aralık 2007 tarihinde 26718 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliğinde 6. maddede "Taşınmazları kamulaştırılanların hak sahipliği" başlığı altında sıralanıyor.


Taşınmazları kamulaştırılanların hak sahipliği

MADDE 6 – (1) Kanunun 12 nci maddesi uyarınca, taşınmazlarının kısmen veya tamamen kamulaştırılması sonucu yerlerini terk etmek zorunda kalan aileler ile yapılan iskân plânlama etüdlerinin başladığı takvim yılı başlangıcından en az üç yıl önce kamulaştırma sahasında yerleşmiş olup da taşınmazı olmayan aileler hak sahibi yapılırlar.


(2) Ancak;

a) Kanunun 12 nci maddesinin dördüncü fıkrası uyarınca, Devlet eliyle iskân isteyen aile fertlerinin, bedel artışları da dâhil olmak üzere aldıkları ve alacakları kamulaştırma bedellerinin tamamından, (Değişik ibare:RG-21/11/2012-28474)  iskân plânlama etütlerinin yapıldığı yılın ocak ayında onaltı yaşından büyük işçiler için yürürlükte olan asgarî ücretin...