30 / 04 / 2024

İskan raporu almak için gerekli evraklar

İskan raporu almak için gerekli evraklar

İskan raporu alınabilmesi için ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması gerekiyor. İskan raporu alma süreci nasıl işliyor? İskan raporu alma süresi ne kadardır?

1 yıl içinde kaç gün rapor alınabilir? Rapor almak tazminatı etkiler mi?

Çalışma hayatı boyunca işçiler, hastalıktan ya da başka bir iş kazası sonucunda sağlık raporu almak zorunda kalırlar. Bu durumda da çalışanların akıllarına bazı sorular takılmaktadır. İşte onlardan bazıları!

İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mu?

İskan belgesi, bir binanın oturma izni olduğunun göstergesidir. İskan almamış bina ise yasal sürecini tamamlamamış demektir. Peki, İskan olmazsa ne olur? İskan almak zorunlu mudur? İşte tüm merak edilenler...

Konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021!

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecinden geçmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl ilerliyor? Konut kredisi ekspertiz raporu nasıl sorgulanıyor? İşte konut kredisi ekspertiz raporu sorgulama 2021...

50 günde 300 kişi binalarına sağlamlık raporu almak için başvurdu!

İzmir'de yaşanan 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında İstanbul'da yaşanan büyük deprem korkusu nedeniyle Bağcılar'da bina dayanıklılık testine başvurular arttı. Deprem sonrasında geçtiğimiz 50 günde 300 kişi, bina sağlamlık raporu için Bağcılar Belediyesi'ne başvurdu.

O raporu almak için son tarih 31 Aralık!

Enerji verimliliği etüt raporunun hazırlanarak teslim edilmesine ilişkin kurum ve işletmelere tanınan süre, 31 Aralık 2020'de sona eriyor. Yapılacak denetimlerde raporunun olmaması durumunda, 30 ila 170 bin TL arasında idari para cezası kesilecek. 

Vasiyetname nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Vasiyetname yapmak istedim, notere başvurdum, doktor raporu götürdüm, hastane raporu istendi. Salgın korkusu nedeniyle raporu almak için hastaneye gitmek istemiyorum. Şimdi ben vasiyetname yapamayacak mıyım?' sorusunu yanıtladı.

8 soruda ekspertiz raporu!

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. Peki ekspertiz raporu nasıl alınır? Ekspertiz raporu için gerekenler neler? Ekspertiz rapor ücreti ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi?

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Kentsel dönüşümde terk raporu almak gerekli mi?

Cumhuriyet Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu kentsel dönüşümde terk raporu almak gerekli mi sorusunu yanıtladı. İşte yazı...

Riskli yapı başvuru formu!

Riskli yapıların tespiti Bakanlıkça lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara yaptırılıyor. Yapıya riskli raporu almak için kat maliklerinin bir dilekçe formu ile müracaat etmeleri gerekiyor. İşte riskli yapı başvuru formu..

Kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk nedir?

Kentsel dönüşümde yapıya risk raporu almak için maliklerden bir kişinin lisanslı kuruluşlara başvurması yeterli oluyor. Peki, kentsel dönüşümde 2/3 çoğunluk nedir?

Riskli yapı tespit süreci!

Riskli Yapı Raporu almak için bina maliklerinden birinin veya kanuni temsilcisinin müracaatı yeterli oluyor. Apartmanlarda karar almaya gerek bulunmuyor. İşte, riskli yapı tespit süreci!

Ekspertiz raporu başvuru dilekçesi!

Konut kredisi ile ev sahibi olmak isteyenlerin almak istedikleri evin mali değerini belirleyen rapora ekspertiz raporu deniyor. İşte, ekspertiz raporu başvuru dilekçesi!

İskan raporu almak için gerekli evraklar Haberi

İskan raporu almak için gerekli evraklar


İskan raporu alma süresi!

Bir yapıya iskan alınabilmesi için, ilk olarak ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması gerekiyor. Yapı ruhsatı alındıpğı tarihinden 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması gerekiyor. Peki iskan raporu alma süresi ne kadardır?


İskan raporu alma süresi!

Ruhsatı alınan ve iki sene içerisinde inşaat çalışmalarına başlanmış olan yapıya iskan almak için ise inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. Bu sürenin aşımı halinde, yeniden ruhsat alınması gerekiyor.


Bu işlemin mali külfeti nedir?

Kat irtifakının kat mülkiyetine çevrilmesi harç ve vergiye tabi tutlmuyor.  Ancak, taşınmazın niteliğinin kagir bina olarak tapu kütüğüne gerekeceğinden tashih için tapu harcı ödeniyor. Ayrıca bir döner sermaye bedeli tahsil edilmesi gerekiyor. 



İskan raporu almak için gerekli belgeler;

Dilekçe

Temel vizesi

Kanal Bağlantı Vizesi

Vergi İlişik Kesme Belgesi

Ön ve arka...