29 / 04 / 2024

İskan raporu harcı

İskan raporu harcı

İnşaat çalışmaları bitmiş ve ruhsat eklerine göre tamamlanmış olan yapılara iskan alabilmek için iskan harcı ve döner sermaye bedelinin ödenmesi gerekiyor. İşte, iskan ruhsatı harcı 2015!

İskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

Ruhsatı olan binalar için proje ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan raporu deniyor. İşte, iskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

Gayrimenkul alacaklar ve satacaklar dikkat! Tapu harcı sistemi değişiyor! Artık böyle olacak...

2023'te uygulamaya başlanması gündemde olan yeni sisteme göre emlak alım satımında rayiç bedel üzerinden değil eksper raporu doğrultusundaki gerçek değer üzerinden tapu harcı alınması hedefleniyor. İşte ayrıntılar...

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

Gaziantep'te inşaat sektörüne indirim geldi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, inşaat sektörüne ilişkin alınan bazı ücretlerde indirim yapılmasına karar verildi. İmar raporu harcı ile GASKİ şantiye aboneliği için belediyeye ödenen ücretlerde yüzde 50, hafriyat giderlerinde ise yüzde 20 indirim yapılacak.

İskan harcı 2017!

İskan belgesi, bir inşaat bittikten sonra yapının kullanılabilmesi için alınan izin belgesi oluyor. Bu belge müteahhit tarafından alınıyor. İşte iskan harcı 2017..

Bina iskan harcı 2016!

Bir arsa üzerinde inşaat çalışması tamamlanan yapının kullanılabilmesi için iskan gerekli oluyor. İskan olmadan, taşınmaz inşaatı resmi olarak bitmiş kabul edilmiyor. Peki, bina iskan harcı 2016 ne kadar?

İskan harcı nereye ödenir?

İskan, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece veriliyor. Bunun için harç da ödeniyor. Peki, iskan harcı nereye ödenir? İşte yanıtı..

İskan harcı hesaplama fiyatları 2016!

İnşaat çalışmaları sona eren ve oturuma hazır hale gelen taşınmaz mallar için iskan alınması gerekiyor.İskan için başvuru harçlarının da yatırılması gerekiyor. Peki, iskan harcı hesaplama fiyatları 2016 ne kadar?

İskan raporu alma şartları nelerdir?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapılara iskan raporu alınması gerekiyor. Peki, iskan raporu alma şartları nelerdir? İşte, İskan raporu alma şartları!

İskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye deniyor. Peki, iskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan harcı kime aittir?

İskan belgesi, yapı tamamlandıktan sonra belediyeden alınması gereken yapı kullanma izni oluyor. İskan alınabilmesi için gerekli belgelerin temini ve iskan harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı kime aittir?

İskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

Ruhsatı olan binalar için proje ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan raporu deniyor. İşte, iskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

İskan raporu maliyeti 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan raporunun alınmış olması gerekiyor. İskan alınmadan yapı kullanılamıyor. Peki, iskan nasıl alınır? İşte, iskan raporu maliyeti 2015!

İskan raporu alma süresi!

İskan raporu alınabilmesi için ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması gerekiyor. İskan raporu alma süreci nasıl işliyor? İskan raporu alma süresi ne kadardır?

İskan raporu harcı Haberi

İskan raporu harcı

İskan ruhsatı harcı 2015!

Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni Birimi tarafından düzenlenen, binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren, ruhsat bilgilerini, inşaat bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belgeye İskan Ruhsatı deniyor.


Genel iskan raporu düzenlenmiş binalardaki bağımsız bölüm sahipleri 3 adet tapu fotokopisi ile Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne başvurarak yapı kullanma izni harçlarını emlak vergisi ve katılım paylarını ödeyerek ve vergi dairesinden ilişiğini keserek kendi bağımsız bölümü için yapı kullanma izin belgesi alabiliyor. Yapı kullanma izni ile ilgili kuruluşlara başvurarak su, elektrik ve telefon abonelikleri de yaptırılabiliyor.


Yapı kullanma izni olmayan yapılar bina ve binadaki bağımsız bölümlere su, elektrik ve telefon bağlantısı yapılamıyor.


Bir yapıya iskan ruhsatı alınabilmesi için ilk...