05 / 05 / 2024

İskan ruhsatında istenen belgeler

İskan ruhsatında istenen belgeler

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, iskan alırken gereken belgeler neler? İşte, iskan ruhsatında istenen belgeler!

Masquerade Club İstanbul yangınında 29 kişi öldü: O binanın yöneticisi 'Ruhsat başka, mekan başka' dedi!

Beşiktaş'ta, tadilat sırasında yangın çıkan ve 29 kişinin öldüğü Masquerade Club İstanbul gece kulübünün yer aldığı 16 katlı apartmanın yöneticisi Şule Şeker, bu mekanı yapıldığı günden beri istemediklerine ve ruhsatın başka mekanın başka olduğuna dikkat çekti. 

Yeni inşaatlarda frene basıldı: Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısı 1.4 milyondan 520 bine düştü!

TÜİK tarafından açıklanan daire bazında alınan ruhsat sayısı rakamlarında büyük bir düşüş yaşandı. Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısının 1.4 milyon adetlerden 520 bine kadar düştüğü belirlendi. Peki sektör nasıl hareketlenir?  

1952 yılında İstanbul'da 570 konuta kat ilavesi ruhsatı verilmiş!

1952 yılında İl Genel Meclisi tarafından İstanbul'un bazı semtlerine kat ilavesi ruhsatı verilmesine karar verilmiş. 

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında son dakika: İmar mevzuatına aykırı dendi, yürütmeyi durdurma kararı verildi!

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre, mahkeme, Foça Sazlıca’daki aynı parseldeki yapı ruhsatı davasında yürütmeyi durdurma kararı aldı. İşte o kararın gerekçeleri...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısında şok gerileme! O rakamlar resmen açıklandı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, IV. Çeyrek: Ekim – Aralık, 2022’ye ilişkin Yapı İzin İstatistikleri yayımlandı. Yapı ruhsatı verilen bina sayısında şok gerileme! O rakamlar resmen açıklandı! 

TOKİ başvuru şartında istenen hane halkı geliri nedir, kimleri kapsar? 

TOKİ 2022 Sosyal Konut başvuruları başladı. Ucuz fiyata ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar ise başvuru şartlarını mercek altına aldı. Koşullar arasında bulunan ve kafaları karıştıran en büyük soru ise hane halkının gelir düzeyi oldu. Peki TOKİ başvurusunda istenen hane halkı geliri nedir, kimleri k

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmuyor. Peki, İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İskansız gayrimenkul alınır mı?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmayan evler olarak biliniyor. Peki, İskansız gayrimenkul alınır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Ata GYO, Tekirdağ projesinin ruhsatını yeniledi!

Ata GYO Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada Tekirdağ projesinin yapı ruhsatında yer alan müteahhit firma olan HGS Mimarlık- Gökçen Öncü şirketi sicil kayıtlarında terkin edildiğinden, ilgili yapı ruhsatı müteahhit firma değişikliği sebebi ile 10 Haziran tarihinde yenilendiğini bildird

2021'in ilk 3 ayında 32 bin 832 ev için yapı ruhsatı verildi!

2017'den sonra gerilemeye başlayan yapı ruhsatlarında 2020'de başlayan hareketlenme 2021'in ilk 3 ayında da devam etti. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, yapı ruhsatı rakamlarındaki yükselişleri değerlendirdi.

Çöken Yeşilyurt Apartmanı davasında istenen cezalar belli oldu!

Kartal'da bulunan Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesinin ardından yıkıldığı tarihe kadar olan dönemde Kartal Belediyesi'nde görevde bulunan 31 kişi hakkında dava açıldı.

Yeşilyurt Apartmanı’nın yapı ruhsatındaki imza sahte çıktı!

Kartal’da 21 kişiye mezar olan Yeşilyurt Apartmanı’nın yapı ruhsatında yer alan imza sahte çıktı.

İskan ruhsatında istenen belgeler Haberi

İskan ruhsatında istenen belgeler

İskan ruhsatında istenen belgeler!

Ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatı bir başka deyişle, yapılan yapının bitmesi nedeni ile oturulmak için alınan yapı kullanım izni olarak tanımlanabiliyor. 


İskan ruhsatı, ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteriyor. 


İskan raporu belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimince değerlendirmeler sonucu onay alındığında düzenlenebiliyor. İskan alabilmek için bazı belgelerin temin edilmesi gerekiyor.


İskan ruhsatı için gerekenler... 

- İskan İzni istemi içeren dilekçe,

- Tapu kaydı bilgileri,

- Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

- Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

- Telekom Olur Yazısı,

- Proje Müellifleri Raporu, 

- Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

- Cephe fotoğrafları – 13 18 cm,

-  Emlak  /Çevre Temizlik Vergisi Yoktur Yazısı,

-...