06 / 05 / 2024

iskan ruhsatının alınmaması

iskan ruhsatının alınmaması

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir binada oturumun yasal olarak başlayabilmesi için iskan ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, iskan ruhsatı olmazsa ne olur? Hangi aboneliklerden faydalanılmaz? İşte yanıtı...

Emlak Konut GYO Gölyaka İstanbul'un ruhsatını aldı! Firuzköy'e 400 yeni konut geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Gölyaka İstanbul'un ruhsatının alındığını açıkladı. Bu kapsamda İstanbul Firuzköy'de 429 adet bağımsız birim inşa edilecek. Söz konusu projede 400 adet konut yer alacak.

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İskan masrafına dair pek çok kişi aynı soruyu sormaktadır. Bir mülk alırken iskan masrafını kim öder? İşte merak edilen o detaylar!

İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmuyor. Peki, İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır?

Prefabrik ev son zamanlarda çok fazla tercih edilen konut tiplerinden biri olmaya başladı. Prefabrik ev yaptırmak isteyenler, prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır? Prefabrik ev için izin gerekir mi? şeklinde sorular soruyor.

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İnşaatı bitmemiş bir yapıdan konut satın alanların karşısına iskan masrafı gibi masraf da çıkabiliyor. Peki, daire alırken iskan masrafını kim öder?

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren kanun teklifi kabul edildi!

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını içeren teklif Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. 

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren kanun teklifi komisyonda!

Asgari ücretten gelir ve damga vergisi alınmamasını içeren teklife yönelik Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeler başladı.

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması durumunda inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile başvurularak alınıyor. Peki inşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor?

KİPTAŞ, Eyüp dönüşüm projesinin ruhsatını aldı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, önceki gün yaptığı açıklamada Eyüp'te hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ruhsatın alındığını duyurdu.

Karşıyaka Stadı'nın inşaat ruhsatı alınacak!

Karşıyaka Stadı için camianın yüreğine su serpen AK Partili Ayda Maç: ''İnşaat ruhsatını alıp Karşıyakalılar ile paylaşacağız'' diye açıklama yaptı. 

İmar barışında iskan almanın 4 şartı!

İmar barışı kapsamında alınan yapı kayıt belgesi ile iskan da alınmış oluyor. Peki, imar barışında iskan almanın şartları nelerdir?

Başkent Emlak Konutları'ndaki 163 bağımsız bölümün ruhsatı alındı!

Başkent Emlak Konutları'ndaki 29401 Ada 4 Parselde yer alan 59 adet konut, 29403 Ada 1 Parselde yer alan 59 adet konut ile 29402 Ada 1 Parselde yer alan 42 adet konut ve 3 adet ticareti üniteden oluşan toplam 163 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatını alındı.

iskan ruhsatının alınmaması Haberi

iskan ruhsatının alınmaması

İskan ruhsatı olmazsa ne olur?

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir binada oturumun yasal olarak başlayabilmesi için iskan ruhsatının alınması gerekiyor. İskan ruhsatı, yapının; inşaat çalışmaları başlamadan önce belediyeye sunulan ve belediye imar birimlerince onaylanan projeye uygun olarak yapıldığını gösteriyor. Peki iskan ruhsatı alınmazsa ne olur?


İskan ruhsatının alınmaması..

İskan ruhsatı yani yapı kullanma izin belgesi bulunmayan binalarda, İmar Kanunun 31 nci maddesine göre bir kısım kamusal nitelikli hizmetlerden yararlanılamıyor.


Elektrik, su ve doğalgaz vb. abonelikler bu tür binalara kural olarak verilmiyor. Ancak, kısmi yapı kullanma izni verilmiş ise izin verilen kısımlar bu hizmetlerden yararlanabiliyor. 


Ayrıca, özel hukuk bakımından iskansız konut, aksine onay-rıza yoksa ise, ayıplı konut niteliğinde sayılması nedeni ile bu konutun satımından kaynaklanan yasal hakların ilgili(satıcı) aleyhine dava yolu ile kullanılması mümkün oluyor.


Kullanma izni...