30 / 04 / 2024

iskanı olmayan eve su aboneliği

iskanı olmayan eve su aboneliği

Binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskansız binalarda bir takım eksiklikler söz konusu oluyor. Peki, iskan ruhsatı olmayan binanın su aboneliği nasıl olur?

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

İskansız eve banka kredisi çıkar mı?

Yapı kullanım izni olarak kabul edilen iskan belgesi, binanın yapıldığı bölgede yetkisi olan ve adresin bağlı bulunduğu belediyeden ya da valilikten alınıyor. Peki, iskansız eve konut kredisi çıkar mı? İşte tüm detaylar...

Bir eve iskan neden verilmez?

İnşaat çalışmaları sona erdikten sonra alınması gereken iskan belgesi düzenleniyor. Ancak bazı binalar iskan belgesini alamıyor. Peki, bir eve iskan neden verilmez?

İskansız ev için konut kredisi nasıl çekilir? 

Ev sahibi olmak isteyenler ancak almak istedikleri ev için iskanı olmayan vatandaşlar iskansız ev için konut kredisi veren bankaları araştırıyor. Peki,  iskansız ev için konut kredisi alınabilir mi? İşte detaylar...

Fransa'da yalıtımı olmayan eve kira artışı yapılamayacak!

Fransa'da yürürlüğe giren yasa ile yalıtım seviyesi F ve G olan evlerde kira artışı yapılamayacak. 

Kat irtifakı olmayan eve kredi yok!

Yeni bir ev almak istiyorsunuz, bir evi görüp beğendiniz. Karar vermeden önce tapudan kat irtifaklı olup olmadığını araştırın. Kat irtifakı olmayan evlere bankalar kredi vermiyor.

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı şartları nelerdir?

İmar barışı kapsamında verilecek Yapı Kayıt Belgesi ile iskanı olmayan yapılara iskan belgesi alınabilecek. Peki, imar barışı şartları nelerdir? İmar barışının istisnaları nelerdir?

İmar barışı çıktı mı?

İmar barışı ile iskanı olmayan yapıların kayıt altına alınması amaçlanıyor. Peki, imar barışı çıktı mı? İmar barışı ne zaman yürürlüğe giriyor?

Pasaportu olmayan binaya iskan verilmeyecek!

2011 öncesi yapılmış binaların 2 Mayıs 2017 tarihine kadar, Enerji Kimlik Belgesi sahibi olması zorunlu hale getirildi. En az C Sınıfı belge almayan yapılara iskan verilmeyecek. Enerji Kimlik Belgesi, gayrimenkullerin kira ve satış fiyatlarını da etkileyecek.

İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi?

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "İskanı olmayan bi evde iskan almak için para verilir mi" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

'Fiber altyapı yoksa iskan da verilmesin'

Kentsel dönüşümün fiber altyapı oluşturmak için fırsat olduğunu söyleyen Turkcell CTO'su İlker Kuruöz, kentsel dönüşüm sürecinde fiber altyapısı olmayan binaya iskan verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Ümit Uysal iskanı olmayan evde mi oturuyor?

CHP’li başkan, yönettiği belediyeden iskân alamadığı öne sürülen 5 bloklu siteye taşındı. Bloklarda iskanın olup olmadığı, varsa tarihi ve başkanın taşındığı tarih soruldu, belediye sorulara cevap veremedi

iskanı olmayan eve su aboneliği Haberi

iskanı olmayan eve su aboneliği

İskan ruhsatı olmayan binanın su aboneliği nasıl olur?

Binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatı yapının  projeye uygun olarak bitirildiğini gösterdiği için bina inşa edilmeden verilemiyor. Ancak yapı inşa edildikten sonra verilebiliyor. 


İskan raporu elektrik, su, telekominikasyon, kanalizasyon vb. gibi hizmetlerin kullanılabilmesi için gerekli oluyor. Binanın ruhsata, projeye uygun olarak tamamlandığını ve bu hizmetlerin de binada kullanılabileceğinin belgesi niteliğini taşıyor.


Yapı tamamen inşa edildikten sonra mal sahibi ya da yapı ile ilgili kişinin belediyeye dilekçe ile başvurmasıyla işlemler başlıyor. Yapılan müracaat üzerine yapının ruhsat ve belgelere uygun olarak inşa edilip edilmediği kontrol ediliyor. 


Yapının projeye uygun yapılması ve fen bakımından kullanımının bir sorun teşkil etmemesi gerekiyor. Bütün bunlar belediyenin yapı ile ilgili teknik elemanlarının testinden geçiyor....