01 / 05 / 2024

iski su zammı

iski su zammı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), İstanbul’da su birim fiyatlarına yüzde 17.80 oranında zam yapıldığı yönündeki haberlerle ilgili bir açıklama yaptı. İşte İSKİ'nin o açıklaması...

İBB'den su zammı açıklaması!

İBB tarafından yapılan açıklama şu şekilde; Suya %90’a varan oranda zam yapıldığı iddiaları asılsızdır. İSKİ, 1998 yılından 2010 yılına kadar aralıksız, 2010 - 2015 yılları arasında da kesintili olarak “Kademeli Tarife Uygulamasını” kullanmıştır.

İstanbul'da su zammı yürürlükte

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı karar gereği zamlı su tarifesi bugün uygulamaya girdi.

İSKİ açıkladı! İstanbul barajlarında su seviyesi 76,25 oranında yükseldi

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı, geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 118 yükseliş göstererek, yüzde 76,25 seviyesine kadar çıktı. 

İSKİ'den son dakika açıklaması! İstanbul'un bazı ilçelerinde su kesintisi uygulanacak

İstanbul Avrupa Yakası'nda bugün su kesintisi uygulanacağı belirtildi. İSKİ tarafından yapılan açıklama kapsamımda, Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri'nin bazı mahallerinde yarın su kesintisi yapılacağı açıklandı. İşte ayrıntılar...

İSKİ açıkladı, maalesef İstanbul'da barajlar dibi gördü! Su tasarrufu ciddiye alınmalı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İSKİ, dün yüzde 19.13 olan barajlardaki doluluk oranını bugün itibarı ile yüzde 18.88 olarak açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

İSKİ'den açıklama! İstanbul'da 24 saat su kesintisi var! Bu ilçeler dikkat!

İstanbul’un 6 ilçesinde birden su kesintisinin bir gün boyunca süreceği haberi geldi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), 6 farklı ilçede bugün 06.00 saatinden itibaren 20 Haziran 06.00 saatlerine kadar toplamda 24 saat boyunca su kesintisinin olacağını duyurdu.  İşte İstanbul’da 1 gün su ke

Su faturaları için adım atıldı! Cebi rahatlatan gelişme

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi, 31 Aralık 2022 tarihinden önceki su ve atık su borçlarının yapılandırılabileceğini açıkladı. Gecikme zammı cezalarına da büyük indirim yapılacak. İşte tüm detaylar...

İstanbul'da yaşayan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 25 zam geldi!

Son dakika haberine göre; Bütün  İstanbulluları yakından ilgilendiren su zammı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, İSKİ su fiyatlarına yüzde 25 zam yapılmasına yönelik karar onaylandı. Böylece İstanbul'da suya yüzde 25 zam gelmiş oldu. İşte detaylar..

İstanbul’da suya zam mı gelecek? Su fiyatları artacak mı? İSKİ'den suya flaş zam talebi

İSKİ, İstanbul’da kesintisiz hizmetin sürülmesi, yatırımların tamamlanması ve kentin ihtiyaç duyduğu yeni projelere başlanması için su fiyatlarında düzenlemenin şart olduğunu açıkladı. Açıklamanın ardından, ‘’İstanbul’da suya zam mı gelecek?’’ sorusu gündem oldu.

İstanbullular dikkat! Suya Zam geldi!

İSKİ Olağanüstü Genel Kurulu, Meclis 2. Başkanı Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde toplandı. Genel Kurul gündeminin ilk maddesi su zammı oldu.

İSKİ'den duyuru: Su faturaları taksitle ödenebilecek!

İstanbul'da, 30 Nisan tarihinden öncesine ait olan su borçları vatandaşların başvurusu üzerine 36 ay taksitle ödenebilecek.

İSKİ su borçlarını yapılandırıyor!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürlüğü, yeni çıkan kanun kapsamında vatandaşların su borçlarını yeniden yapılandırmaya başladı.

İSKİ 3 su kulesinden birini yıkacak!

İSKİ, İstanbul'da kalan son ayaklı 3 su kulesinden birini yıkmak için ihale açtı. Bomonti'de yer alan su kulesinin yıkım ihalesi 10 Ocak 2019 tarihinde yapılacak.

İSKİ 12 ilçeye 25 su deposu inşaatı yapacak!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), toplam kapasitesi 1 milyon 544 bin 580 metreküp olan 125 su deposunun hizmet verdiği kente, 12 ilçede 180 bin 500 metreküp kapasiteli 25 su deposu daha yapıyor.

İzmir'de su zammı yüzde 10'u geçmeyecek!

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi İzmir 3. İdare Mahkemesi’nin su tarifesinde en az yüzde 10 karlılık öngören maddelerini iptal kararı nedeniyle tarifedeki bu maddeleri iptal etti. Artık İzmir’de suya zam yüzde 10’nu aşamayacak.

iski su zammı Haberi

iski su zammı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), su fiyatlarına gelen zamla ilgili açıklama yaptı. Sözcü'de yer alan habere göre, İSKİ tarafından yapılan yazılı açıklama, 15 Aralık 2021'de yapılan İSKİ 3. Olağanüstü Genel Kurulu sonrasında bazı basın yayın organında yer alan İstanbul’da su birim fiyatlarında yüzde 17,80 oranında zam yapıldığı ifadelerine yer verildiği belirtildi. İSKİ tarafından yapılan açıklamada “Bahse konu ifadelerin konutların 1. kademe su birim fiyatının 5,56 liradan 6,55 liraya çıkartılması üzerinden kullanıldığı düşünülmektedir” ifadeleri yer aldı.

BİRİM FİYATI NE KADAR DÜŞTÜ?

İSKİ tarafından yapılan açıklamada konutlarda “İnsani su hakkı”nın devreye alınması ile faturaya yansıyacak tutarın azalacağı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: 

“10 metreküp su kullanan bir aboneye, 2021 Aralık ayında 55,6 lira su bedeli tahakkuk edecektir. Oysa 2022 Ocak ayında, yine 10 metreküp su kullanan...